用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 深井天主教小學 我個女9月會round 1考深天
go

我個女9月會round 1考深天 [複製鏈接]

我個女今年11年9月會round 1 考深天, 如果好彩, 下年2012年9月會讀深天P.1 了.....
   0    0    0    0

+3金熱血 貢獻勳章

原帖由 妹妹頭 於 11-4-12 16:43 發表
我個女今年11年9月會round 1 考深天, 如果好彩, 下年2012年9月會讀深天P.1 了.....

報深天小一係唔洗 '考' 架 wor

anyway, good luck to your daughter :loveliness:

回覆 2# chan803 的文章

我意思係ROUND 1 自行遞表去深天

+3金熱血 貢獻勳章

原帖由 妹妹頭 於 11-4-13 09:23 發表
我意思係ROUND 1 自行遞表去深天

I know  

I'm just kidding

hi, chan803 報深天小一係咪真係唔洗 '考' 架?

如果住深井, 讀緊pips, 係咪round 1都已經入到?

請問每級有幾班?

thanks

+3金熱血 貢獻勳章

原帖由 gigi1020 於 11-6-28 15:54 發表
hi, chan803 報深天小一係咪真係唔洗 '考' 架?

如果住深井, 讀緊pips, 係咪round 1都已經入到?

請問每級有幾班?

thanks

深天係資助小學, 係經教署統一派位, 真係無得考小一.

教署派位係唔理讀邊間幼稚園的. 啱啱呢一年, 有人 15分都可以在 rd 1 抽中.  

我囝囝間幼兒學校 d 同學仔, 有幾個在 rd 2 都係揀深天, 得一個抽唔到, 不過佢叩門收咗.

深天每級 4 班, 每級 約 100 人. p1/p2 每班約 25人.

深天校長之前講過, 叩門的話, rd 1 & rd 2 都係揀深天的話機會會大 d.

+3金熱血 貢獻勳章

原帖由 gigi1020 於 11-6-28 15:54 發表

請問每級有幾班?

thanks

fyi: 深天網站:

www.stcpri.edu.hk

thanks chan803

如果3個第一都簡佢無理由唔得掛...

依家大抽獎真係超怪...只係想讀屋企樓下果間姐...又唔係咩名校, 都要忐忑不安....

我想問幾時rd1...幾時rd2....幾時rd3

抽3次嗎?

+3金熱血 貢獻勳章

原帖由 gigi1020 於 11-6-30 14:49 發表
我想問幾時rd1...幾時rd2....幾時rd3

抽3次嗎?

FYI:

http://www.edb.gov.hk/index.aspx?nodeID=1497&langno=2

RD 1 ~ 9月尾
RD 2 ~ 6月尾知結果
RD 3 (叩門), 一知結果就可以叩門.

回復 10# kiukiudaddy 的帖子

我就係睇唔到靈光派中學係點? 在那裡可以睇到嗎?

thanks
‹ 上一主題|下一主題