用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖文德天主教小學 聖文德天主教小學 (鳯德)
go

聖文德天主教小學 (鳯德) [複製鏈接]

報到!你是幾年班家長呢?

阿女打黎話收到對文德公仔LA,你阿女收左未?

原帖由 TungTungB 於 11-7-11 23:24 發表

我同阿女又無咩緊張AR, 佢通常都會打比我同我講,無論佢考成點,我聽日都會買少少野比佢,當鼓勵下佢LOR,唔知佢今年拎唔拎到英文優異獎,佢上年拎到,今年就唔知LA.

原帖由 TungTungB 於 11-7-12 14:00 發表
聽日就派成績表喇, 有D緊張添

你呀女會唔會要求如果成續好要有禮物架.

阿女升P3 La.

咁好去大吃一餐,不過佢地放暑假,除左佢地HAPPY,之外,我地做家長都勁FREE, 唔使返去CHECK功課,放工之後可以行下街先返去都得,HAHA! 阿女聽日放學之後要幫手執野,我地14號去旅行AR,咩都未執好.

原帖由 superyen 於 11-7-12 21:41 發表
hihi,

我大女升小三,細女就九月入去做新生 ....今天我都收到對公仔好靚=0=..明日last day 約晒d媽媽和同學仔去大吃一餐

HI, 哥哥讀緊邊間AR? 近唔近? 如果分開讀,接送有無問題?

原帖由 kcpak 於 11-7-13 00:29 發表
大家好~~我細囡今年小一
哥哥本來係第2間讀緊,我同佢考插班,今日先打黎話收,但哥哥已經買晒書,等等......唔知有無得退書呢?我本來係同哥哥考插3年班,可惜佢英文程度唔理想,本來話唔收,今日打比我話校長考慮到我兩個 ...

我地聽日一早去機場ar, 去bbk ar, 有個插班生ar, 黎自邊間學校ar?咁出年英文班咪多左好多勁人lor,haha, 阿女要努力la.

原帖由 superyen 於 11-7-13 09:39 發表

yiuyiu,

去邊旅行一定好開心kakaka~~九月有個來自第2間學校插入英文班~

只係知有86%派到第一志願,聽老師講,好多派左去協和,德愛,保一,距區有協恩.

原帖由 QQ_Monster 於 11-7-13 11:05 發表
請問知唔知今年考到入英中/Band 1的比例是幾多呢?

只係知有86%派到第一志願,聽老師講,好多派左去協和,德愛,保一,距區有協恩.

原帖由 QQ_Monster 於 11-7-13 11:05 發表
請問知唔知今年考到入英中/Band 1的比例是幾多呢?

tung tung b,

有時買野獎下佢地都好架,比d鼓勵佢地ma, 阿女今次都考得好好,我都唸住一陣放工買野比佢.

superyen,

阿女今次成績我都好滿意,雖然今年拎唔到英文優異獎,不過MATHS由B升左去A,真係好開心.我18號返架LA,到時先慢慢追POST LA,希望我地快D有自己小學FORUM就好LU.

superyen,

阿女班考第5,同上學期一樣,級就進步左一名,排第9, 你阿女呢? 阿女MATHS一向都無咩信心,今次A真係好開心.

superyen,

我唔知阿女平均分幾多AR,係咪要問老師? 你阿女都好叻AR,你張成績表有無寫佢課外活動? 阿女今次第一次記左1優點1小功,都好開心.

充氣嘉年華係邊AR? 至到幾時? 如果有時間,都想去玩下,JOVI都有講過養倉鼠,不過我怕DIRTY,因阿妹仲細,怕佢地玩C隻野就唔好LA.

原帖由 TungTungB 於 11-7-13 22:29 發表
呀女下學期都進步左好多, 除左 PE & Music 得個B, 其它都有A, 雖然買唔到倉鼠,不過我都應承左送其他禮物給她.

我地今日去左充氣嘉年華玩, 好好玩呀, 你地有冇人去左玩呀. ...

係AR,不過我真係好大意AR,原來阿女今日中國舞係9-10,我以為10-11AR, 搞錯左時間,工人呢排放假AR,今日都係我揍佢,你認得我女AR?

原帖由 superyen 於 11-7-19 19:23 發表
yiuyiu730,

今日妳囡囡是否回學校@@?今日我在大堂等時聽到老師問妳囡囡今日是否姐姐來接..我女今日回校學水墨畫

依家先得閒上黎睇,追好多POST AR.

tung tung B,

係我同JVOI 打個張schedule 打錯左時間,老公寫係日曆個時間就岩,仲要比佢話,不過jovi今日都有跳,老師比佢揀呢班定去返9-10,我同佢揀返9-10,可以同你個女一齊上.

QQ_ MONSTER,

咩POST咁激AR? 我呢個日忙揍佢地兩個,都唔得閒睇POST, 追C我LA.

thanks!明白晒,我都無咩點留意添.

原帖由 QQ_Monster 於 11-7-22 10:13 發表
呢個呀
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=4063846&extra=page%3D1

版主都真係有做野, 個d疑似打手已經俾人ban 哂.

superyen,

我大女個時都係2歲讀N1,我又覺得OK WOR,費時日日係屋企對住工人,比佢係學校同小朋友玩好過,黎緊阿妹都讀N1LA, HAHA!
‹ 上一主題|下一主題