用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

TT插班 [複製鏈接]

請問各位有無人知道TT收唔收K2插班生﹖報名系唔系跟現K1程序一樣甘做呢﹖謝謝~
   0    0    0    0

你好,我是今年升k2學生媽咪,都希望仔仔k2可以轉下午班,較早前已寫信申請,但老師回覆是沒有k1升k2的同學放棄學位,所以未能安排.
如果你想申請,可以直接至電學校詢問,應該同k1申請不同~

報名表雖然有得填, 但仔仔當年想apply, 都係話K2無位的.

想問下點解會想上午轉下午呢?
我今年9月開始讀TT主流下午呀..之前話想轉上午完全無回音, 好失望

原帖由 ngo109 於 11-8-1 19:57 發表
想問下點解會想上午轉下午呢?
我今年9月開始讀TT主流下午呀..之前話想轉上午完全無回音, 好失望

因為我轉國際班ma~而且妹妹番另一間的n班是番下午的,不過學校回覆了升k2的同學無人退學......

ngo109~其實主流班都好好架~吾好失望啦,最緊要入到間好學校ma,吾訓晏覺既小朋友,特別容易適應環境的~

多謝你呀Carolmum,我都明白自己係想幫囝囝入一間好學校,有上午班只是錦上添花...無..我地始終都入左tt

好想知道TT主流班如果讀上午班,是否3年K1 to K3都係讀上午的? 如讀下午班又是否一樣吾會轉的?因為有些學校年年的返學時間都吾同的.

那國際班又係點呢?

原帖由 carolmum 於 11-8-2 01:16 發表
ngo109~其實主流班都好好架~吾好失望啦,最緊要入到間好學校ma,吾訓晏覺既小朋友,特別容易適應環境的~

回復 10# bagman 的帖子

是否3年K1 to K3都係讀上午的? 如讀下午班又是否一樣吾會轉的?

yes...........

國際班 should be PM class or full day class(from k2) only. No am class.

阿仔今年升小一了, 我所識既, 佢班中都有2位由k2插班入來.
原帖由 Himmi 於 11-7-29 17:57 發表
請問各位有無人知道TT收唔收K2插班生﹖報名系唔系跟現K1程序一樣甘做呢﹖謝謝~

outbind://123-000000007888A3DB52BB5E45A542D79211CD2B19C4722600/http://www.babyfashionkingdom.com/user/Image/slanime4.gif

由2007年,金豬年開始,出生率高到嚇親人所以情況應該同你仔仔的年代有所不同阿~
雖然我都希望有k2位...不過到宜家開晒學都真係無喇~
‹ 上一主題|下一主題