用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 唔該入黎幫幫我><
go

唔該入黎幫幫我><

hmm..想問大家知唔知有咩學校收中2插班生??
如果搵唔到學校就要repeat ga la

成績都唔錯!英文仲有a!

repeat

原因係math 唔合格!!

唔該咁多位家長幫幫我><

最好係英中la ><

可以考慮直資...校長自主權較大,較有彈性

原帖由 helpplz 於 11-7-27 22:40 發表

repeat

最好係英中la > ...

學校肯俾repeat都唔制???
我覺得系你應該幫個仔明白"勉強冇幸福",.....跌低左唔緊要, repeat重新企番起先系最重要.....

原帖由 chanms 於 11-7-29 17:55 發表
可以考慮直資...校長自主權較大,較有彈性

搵左直資但係好多都係6月未收左生la !!

原帖由 samuel89 於 11-7-29 18:04 發表

學校肯俾repeat都唔制???
我覺得系你應該幫個仔明白"勉強冇幸福",.....跌低左唔緊要, repeat重新企番起先系最重要.....

佢repeat過ga la
但係因為math平均分得47分!
學校咪唔比佢升lor ><
但係佢其他科都ok ga ...
只係math爭小小-3-

一科肥老就要留班?依間學校好嚴喎。

原帖由 helpplz 於 11-7-27 22:40 發表

repeat

最好係英中la > ...

原帖由 mio8390 於 11-7-30 00:28 發表
一科肥老就要留班?依間學校好嚴喎。

55 !!  因為math係主科!!
亦都係e個原因唔想佢太辛苦所以轉校!
其實校長都比佢再repeat但係唔想浪費時間!!

原帖由 helpplz 於 11-7-29 23:19 發表

佢repeat過ga la
但係因為math平均分得47分!
學校咪唔比佢升lor ><
但係佢其他科都ok ga ...
只係math爭小小-3-

據我所知,好似repeat過既想再repeat多一次學校都唔俾架 .....點會甘奇怪

原帖由 samuel89 於 11-7-30 12:42 發表

據我所知,好似repeat過既想再repeat多一次學校都唔俾架 .....點會甘奇怪

本來係唔得ge..
咁我咪去見校長lor..
諗住校長會比佢試升ge..
但係校長話唔得..最見比佢repeat wor
咁我地就問點解la..
校長就話佢操行差..
但係佢咩都冇做過.反思紙.警告信.咩都冇
最多只係傾計咁樣
但係其他人反思紙都寫過5張都比佢操行合格

只是一科肥都希望你個仔走, 重係留過班, 做到咁絕, 可能老師們都不喜歡你仔仔的學習和待人態度, 唔使寫乜東東反思係因為都懶得叫佢寫啫.

不如試下band2學校, 等佢信心返晒嚟,可能會飛哩!

原帖由 talknwrite 於 11-7-30 16:19 發表
只是一科肥都希望你個仔走, 重係留過班, 做到咁絕, 可能老師們都不喜歡你仔仔的學習和待人態度, 唔使寫乜東東反思係因為都懶得叫佢寫啫.

不如試下band2學校, 等佢信心返晒嚟,可能會飛哩! ...

我問佢班住任:muk我個仔好naughty咩係學校?!
個班主任話唔係- . -"連佢都唔知做muk佢咁差-3-