用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 備戰大學 阿仔14歲面上好多青春豆點算好?
go

阿仔14歲面上好多青春豆點算好?

阿仔14歲面上好多青春豆點算好? 有無媽咪知道解決方法可以分享吓.  謝謝!

小兒有用body x 的 tree oil 產品洗面. 價錢唔貴 好work

衰仔成日洗, 照鏡, 用mask 用控油日霜,依家幾靚仔, 可以試試.

我得閒煲羅漢果水清熱, 食綠豆沙,西瓜, 龜0高等等...不過你

要知佢受唔受得太涼, 上吓 body x網 看看
.

我囝囝是飲羅漢果水; 龜靈膏和清水洗臉,都OK。

不過都要戒口, 唔好食M記, 家鄉記, 煎炸野, 勤洗面

如果通通唔work, 最好看皮膚專科 呢d錢冇得慳

唔該晒兩位媽咪既寶貴資料, 我會叫阿仔試吓.

sorry 唔記得話你聽 食苦瓜 或苦瓜汁 (加平果汁冇禁苦) 都好好

我仔呢幾年都冇食熱氣野, 好忍得口, 佢都好緊張塊面, 依家都冇爆粒粒

祝成功

Thank you so much for your sharing.

appletar, 今日去Body x 睇過茶樹系列有好多產品, 你仔仔用咗好work唔知係咩product 呢?  我諗住買佢既皇牌茶樹油. 洗唔洗買茶樹潔面啫喱 or 潔面泡沬?

你好, 茶樹潔面啫喱 or 潔面泡沬 功效一樣 我覺得jelly($)抵用,  泡沫就涼d (塊面好清涼)

另外茶樹blackhead, 一星期用一兩次, 洗走鼻哥黑頭

衰仔得閒又用茶樹mask,

我最鍾意用 seaweed day cream (其他系列, body x 有買)
洗完面搽, 塊面好鬼滑好爽 佢有控油作用塊面冇咁油

你可以叫 "sale士" 俾 sample你個仔手背試, 有冇敏感先好買
問下佢地意見

sorry, 你都要用 facial wash skin clearing jelly or 泡沫

再用皇牌茶樹油去消炎

appletar, 多謝你既回覆

十幾年前曾經和一個朋友閒聊,講到暗瘡的問題。他說年少時暗瘡初起,爸爸馬上帶他求醫,暗瘡就應聲而治。聽完我呻笨,年少時也是滿面暗瘡,但卻沒有一個這樣的爸爸,所以被暗瘡煩擾了很多年。到二十一歲,有資格投票還未拖過女仔手也可能與此有關。

女兒深得乃父真傳,去年這個時候,暗瘡也像我當年,越演越烈。我便帶她去看醫生。我問:「暗瘡可不可以在疹所治療?」醫生答:「暗瘡係病黎架,要醫架。」醫生看過情況,給她一支藥膏,搽了幾星期,暗瘡就基本上治癒了。所費只是百多元而矣。

醒目開學勳章 王國長老

原帖由 eviepa 於 11-8-1 19:31 發表
十幾年前曾經和一個朋友閒聊,講到暗瘡的問題。他說年少時暗瘡初起,爸爸馬上帶他求醫,暗瘡就應聲而治。聽完我呻笨,年少時也是滿面暗瘡,但卻沒有一個這樣的爸爸,所以被暗瘡煩擾了很多年。到二十一歲,有資格投票還未拖過女仔手 ...

咁你女有無再出新的,
我買OXY畀我女用,好好多,
都會有爆1-2粒.

舊年就係雨後春筍,而家就間中爆一兩粒,差好遠。

我仔13~4歲開始爆到好誇張好多, 同電視果個廣告個人差唔多, 又大汗, 又多黑頭, 試過d o?y不過效果唔大, 後來買d洗面膏比佢洗面, 情況冇嚴重到, 一路洗, 呢一年(18歲)就轉左果隻苦瓜xxx洗, 情況大有改善, 回服正常人咁(唔知係咪大個左?????) .....

hi, eviepa,

Can you pm me the name and telephone no. of the doctor?  My daughter has the same problem.
:-) :-) :-)

各位:

我無意為我的醫生賣廣告。從兩個朋友、一個女兒的個案中,我估計每個西醫都能治好暗瘡,並非我的醫生特別出色,犯不著山長水遠到我附近看醫生。找自己的家庭醫生吧。

不過,如果你們的醫生真的不能醫好孩子的暗瘡,請告訴我,讓我知道,原來我的醫生有獨到之處。我那時才向廣大BK國民推許他吧。

homama,

Check PM

好多都係要食藥(唔知係咪類固純tim呀)
同埋支藥膏都唔平lor

原帖由 eviepa 於 11-8-3 22:45 發表
各位:

我無意為我的醫生賣廣告。從兩個朋友、一個女兒的個案中,我估計每個西醫都能治好暗瘡,並非我的醫生特別出色,犯不著山長水遠到我附近看醫生。找自己的家庭醫生吧。

不過,如果你們的醫生真的不能醫好孩子的暗瘡,請告 ...