用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖文德天主教小學 聖文德天主教小學 (鳯德)
go

聖文德天主教小學 (鳯德) [複製鏈接]

hi, 有沒有這間學校的家長?

0    0    0    0

報到!你是幾年班家長呢?

醒目開學勳章

回復 1# yiuyiu730 的帖子

P.1 升 p2

升 p1

阿女打黎話收到對文德公仔LA,你阿女收左未?

原帖由 TungTungB 於 11-7-11 23:24 發表

醒目開學勳章

回復 1# yiuyiu730 的帖子

有呀, 有呀

醒目開學勳章

回復 1# TungTungB 的帖子

聽日就派成績表喇, 有D緊張添

你呀女會唔會要求如果成續好要有禮物架.

我同阿女又無咩緊張AR, 佢通常都會打比我同我講,無論佢考成點,我聽日都會買少少野比佢,當鼓勵下佢LOR,唔知佢今年拎唔拎到英文優異獎,佢上年拎到,今年就唔知LA.

原帖由 TungTungB 於 11-7-12 14:00 發表
聽日就派成績表喇, 有D緊張添

你呀女會唔會要求如果成續好要有禮物架.

TungTungB,  yiuyiu730

你地小朋友升幾年班?

阿女升P3 La.

hihi,

我大女升小三,細女就九月入去做新生 ....今天我都收到對公仔好靚=0=..明日last day 約晒d媽媽和同學仔去大吃一餐

報到~~ 升小一

醒目開學勳章

回覆 1# 加而晴媽媽 的文章

小女升P.3

咁好去大吃一餐,不過佢地放暑假,除左佢地HAPPY,之外,我地做家長都勁FREE, 唔使返去CHECK功課,放工之後可以行下街先返去都得,HAHA! 阿女聽日放學之後要幫手執野,我地14號去旅行AR,咩都未執好.

原帖由 superyen 於 11-7-12 21:41 發表
hihi,

我大女升小三,細女就九月入去做新生 ....今天我都收到對公仔好靚=0=..明日last day 約晒d媽媽和同學仔去大吃一餐

大家好~~我細囡今年小一
哥哥本來係第2間讀緊,我同佢考插班,今日先打黎話收,但哥哥已經買晒書,等等......唔知有無得退書呢?我本來係同哥哥考插3年班,可惜佢英文程度唔理想,本來話唔收,今日打比我話校長考慮到我兩個小朋友要兩邊走,所以問我接唔接到哥哥重讀小二
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

HI, 哥哥讀緊邊間AR? 近唔近? 如果分開讀,接送有無問題?

原帖由 kcpak 於 11-7-13 00:29 發表
大家好~~我細囡今年小一
哥哥本來係第2間讀緊,我同佢考插班,今日先打黎話收,但哥哥已經買晒書,等等......唔知有無得退書呢?我本來係同哥哥考插3年班,可惜佢英文程度唔理想,本來話唔收,今日打比我話校長考慮到我兩個 ...

原帖由 yiuyiu730 於 11-7-13 00:50 發表
HI, 哥哥讀緊邊間AR? 近唔近? 如果分開讀,接送有無問題?

其實哥哥間學校比聖文德近我屋企,哥哥好多時自己返學放學都仲得,,不過想同佢轉既原因係...哥哥依家間學校比較淺,我擔心佢中學會追唔上,所以同妹妹一齊報聖文德
,佢考插班結果出黎話佢英文程度唔理想,我就知死......因為佢係依家間學校英文係次次90幾分,你地明唔明我想講咩~
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

醒目開學勳章

Hi kcpak,

但係哥哥係大仔定係細仔呀, 如果係11 or 12月細仔,我覺得都可以考慮重讀 P2, 但如果係大仔,我就覺得唔籍得喇.

希望你唔好怪我多事.

原帖由 kcpak 於 11-7-13 01:00 發表
其實哥哥間學校比聖文德近我屋企,哥哥好多時自己返學放學都仲得,,不過想同佢轉既原因係...哥哥依家間學校比較淺,我擔心佢中學會追唔上,所以同妹妹一齊報聖文德
,佢考插班結果出黎話佢英文程度唔理想,我就知死...... ...

醒目開學勳章

yiuyiu730,

呀女成日都話想養倉鼠, 我就話如果佢考到全級十名之內我就買比佢.

睇怕今年佢都實現唔到呢個願望啦.

原帖由 yiuyiu730 於 11-7-12 14:35 發表
我同阿女又無咩緊張AR, 佢通常都會打比我同我講,無論佢考成點,我聽日都會買少少野比佢,當鼓勵下佢LOR,唔知佢今年拎唔拎到英文優異獎,佢上年拎到,今年就唔知LA.

...
‹ 上一主題|下一主題