用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 新手媽媽求救2010年月2月出世BB 係唔係要報名啦? ...
go

新手媽媽求救2010年月2月出世BB 係唔係要報名啦? [複製鏈接]

新手媽媽求救
2010年月2月出世BB
應該報N1 定 K1?
我地住藍田報邊幾間好?
請問係唔係要申請埋學卷?
十萬個THX.原全唔識=[
   0    0    0    0

今年9月度要報Nursery! Kindergarten 要入學足三歲架! 除非你諗住出年插班!
學卷好似係要K班先可以申請wor!

係呀, 如果諗住讀N班, 係出年9月讀架, 有d學校就可以滿2歲就插班, 但今年就要報架la, 有d學校足1歲就可以交form申請架la, 但K班就一定要2013年9月先可以讀, 就要2012年報名, 好似多數都8,9月左右報, 但當然自己有心儀學校就打去問下會好d~

原帖由 Karen_Lee 於 11-8-2 14:18 發表
係呀, 如果諗住讀N班, 係出年9月讀架, 有d學校就可以滿2歲就插班, 但今年就要報架la, 有d學校足1歲就可以交form申請架la, 但K班就一定要2013年9月先可以讀, 就要2012年報名, 好似多數都8,9月左右報, 但當然自己有心 ...

Karen_Lee, 你係咪ESD嘅2010年2月媽媽?

回復 1# 夏盈盈 的帖子

我囡囡2010年4月出生,已經報左5間啦!
我上年11月開始係呢到http://www.chsc.hk/kindergarten/tc/index.htm 仲間睇,跟住開始續間打去心儀學校問和報名。

回覆 4# smile_w99 的文章

係呀...請問smile_w99你係???

which 5 schools is accepting applicataion?
i thought all applications wont start till end of this year. can you please advise?
原帖由 Joiv 於 11-8-4 16:46 發表
我囡囡2010年4月出生,已經報左5間啦!
我上年11月開始係呢到http://www.chsc.hk/kindergarten/tc/index.htm 仲間睇,跟住開始續間打去心儀學校問和報名。

Me too!

I want to know!
‹ 上一主題|下一主題