用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有無BB想下年9月報將軍澳區的pre-nusery?大家傾吓好唔好 ...
go

有無BB想下年9月報將軍澳區的pre-nusery?大家傾吓好唔好?

我個女 e-家 1 yr old.  下年入 pre-nusery.   有無意見?

我都未報呀..諗唔到讀邊間..幾時要報呀..

今年九月開始報架啦...各間學校報名時間唔同..最好打去學校問下..

有d收表先..就優先揀上午/全日..太遲交表係無上午揀...好似翠茵..我舊年問個時佢話無晒上午..可以交表但係只會係下午班..但當時只係十月..佢地都未開始in架...

而且可以自己去交表..順便望下間學校..睇下環境合唔合心水..唔啱心水..起碼可以即時轉軚..改報其他學校..原因都係因為有d學校報名期有限..太遲會無得報或者得番下午班..
報學校唔好只報熱門..好易會全軍覆沒..因為而家的學校都好揀學生..當然各間揀的要求都唔同..

我暫時就報咗3間, O黎緊9月會報埋翠茵, 有O的要亞B夠18個月大先可以報....

請問比諾/比華利/德寶/綠茵邊間好d?

聽過比諾同綠茵都唔錯, 但比諾對我O黎講就遠O的, 未必會報, 綠茵就考慮緊報唔報.... 比華利好似K1就有學卷, 課程可能淺O的, 德寶就好同唔好O既comment都聽過....
係呢, 妳哋亞B有冇返playgroup呀?我幫亞B報咗kid playhouse, 但wait咗兩個幾月都未有位.... :(

原帖由 B1234 於 11-8-8 13:52 發表
請問比諾/比華利/德寶/綠茵邊間好d?

多謝disksonon comment.
我b係6個月大就開始返playgroup, 係一d幼潛既課程, 黎緊1歲, 想同佢報d英文playgroup, 唔知有冇推介呢?

已報既有LH學之園,黎跟會報埋2間翠茵,另外打算報多一間藍田同一間九龍塘既PN

我阿囡黎緊10月是1year old, 我打算比諾的pn, 夠近.

學之園pn唔收細仔(1010)>.<

lucas1031: 我囝囝都係1010, 仲唸住報學之園pn tim, 你問咗學校佢哋話唔收細仔呀?  

原帖由 lucas1031 於 11-8-9 13:33 發表
學之園pn唔收細仔(1010)>.

我囡囡10年925 bb, 依家都煩緊報邊間n1, 因為我想報全日班.. 大家有無0羊介紹呀?

學之園只有上/下午班,翠茵同德寶都有全日班。
救世軍明德好似都有全日班,但今年報已經過晒廟。

救世軍明德我係bb 一出世就已經報0左啦... 依家諗緊仲有邊幾間好可以報lor..

佢哋話要2足歲, 即Nov2012先可以讀, Sep/Oct2012有位先安排interview

原帖由 B1234 於 11-8-9 05:45 發表
lucas1031: 我囝囝都係1010, 仲唸住報學之園pn tim, 你問咗學校佢哋話唔收細仔呀?  

大家知唔知茵怡宣道有無pn 班?
我之前見d post 都話呢間唔錯.  我都報左明德, 但好遲先報, 相信都無望.
kids playhouse waiting 聽聞好耐的.  
我都諗緊好唔好讀jolly kingdom.  黎緊會同仔仔去上幼潛.  同埋會try my siubo play group.

kids playhouse 好好架? 咁多人報的嗎?
mysiubo 又有無人試過? 係咪觀塘果間?

回覆 1# MissMusic 的文章

我女女都報過KIDS PLAYHOUSE, 我報平日冇咁FULL, 星期六日要WAIT好耐, 你都可試下WEEKDAYS

回覆 3# fungarjan 的文章

宣道茵怡沒有N班的

我大女0810, 兩年前叝pn, 報左新都城翠茵、綠茵、德寶、藍田迦南、朗思,同埋學之園。當中迦南同朗思1st round唔收細b,我收到朗思信有interview, 但竟然係去in waiting list, 因為已經收曬大b。翠茵同綠茵基本上交表就收,早交就有得揀上或下午班。德寶令我好「興」,到五月都未通知收咯收,打去問原來先知收左。學之園第一年開校所以收細b, 大女好彩考到上午班,上年讀pn好開心,今年揀番原校讀k1。細仔1004出年入學,如無意外我都會同佢首選LH.