用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 港大同學會小學 泊車問題
go

泊車問題

對面怡翠苑的停車場很難泊 (我係新手 )請問泊那裡好? 最好又近學校又經濟...hehe.   請指教.

新廈街有街錶。

回覆 2# tiksilong 的文章

tiksilong,

謝謝回覆, 我看google map唔覺錶位,但見市政大廈後面有停車場入口,這個車位易泊嗎?

YES, 學校對面個停車場好難泊, 我覺得遲早有一日會响佢塊牆上面簽名 ~

原帖由 bbiloveu 於 11-8-7 16:45 發表
對面怡翠苑的停車場很難泊 (我係新手 )請問泊那裡好? 最好又近學校又經濟...hehe.   請指教.

醒目開學勳章

係你老公話難泊定你自己泊時覺得難泊
現在沒有車啦,所以都沒有得說

原帖由 mimi1102 於 11-8-8 11:31 發表
YES, 學校對面個停車場好難泊, 我覺得遲早有一日會响佢塊牆上面簽名 ~

謝謝回覆, 我看google map唔覺錶位,但見市政大廈後面有停車場入口,這個車位易泊嗎?

非常難... :(
上年迎新周上去3次中2次...我開7人車.  上那斜路轉彎時看不見前牆...

當然我的技術也很差.

醒目開學勳章 王國長老

哎呀我地都係泊怡翠苑......我知青年廣場就新D但我又唔知佢好唔好泊WOR

謝謝各位的幫忙, 我想最實際還是繰好自己的駕駛技術吧了

原帖由 bbiloveu 於 11-8-9 15:38 發表
謝謝各位的幫忙, 我想最實際還是繰好自己的駕駛技術吧了

附近(漁灣和Wing Lee Centre) 的車場好難泊, 小心!

青年廣場好似冇得泊車。

錶位是在新廈街和樂軒台旁,妳轉入新廈街一定見到。

google map 有 wor

http://maps.google.com/?ll=22.263755,114.241148&spn=0.00135,0.002411&t=h&z=19&layer=c&cbll=22.263882,114.241324&panoid=gQFSuHYxYLQF-h79KqiPOw&cbp=12,74.4,,0,5.01

我泊過環翠村都ok。如有其他家長可以去飲早茶,好似有得泊車優惠 (晚上有但唔知早上有冇

緊係我老公泊啦 ~ 如果我泊, 架車一早花晒 ~
我坐响佢隔離, 見佢每行一步我就驚心 ~~~

原帖由 ziyi 於 11-8-8 12:38 發表
係你老公話難泊定你自己泊時覺得難泊
現在沒有車啦,所以都沒有得說