用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 基督教香港信義會宏信書院 2011-2012 year 1嘅家長, 入黎傾下:)
go

2011-2012 year 1嘅家長, 入黎傾下:) [複製鏈接]

Hi, everyone!

1. kamtsk  (son)

0    0    0    0

Hi Kam:

2. a媽媽 (son)

2. a媽媽      (son)
3. bananalemon (son)

4. babyguo (Daugther)

5.Tan Wong(Son)

各位媽咪,
我想問,新生是否在開學前有個英語培訓?什麼時候?

回覆 2# TanWong 的文章

Hi eiggamnah

Did you wash the T-shirt?  Is it shrinked a lot?  also how about the short? any comments for us?  
Thank  you in advacne!!

原帖由 a媽媽 於 11-8-14 23:12 發表
Hi eiggamnah

Did you wash the T-shirt?  Is it shrinked a lot?  also how about the short? any comments for us?  
Thank  you in advacne!!

I am Y3 parent.  I suggested you buy a bigger one (polo shirt).

5.Tan Wong(Son)
6. eiggamnah (Daughter)
7. bebe05 (Son)

原帖由 eiggamnah 於 11-8-14 19:16 發表
新生適應課程,由8月29 至8月31日
學生必須出席。

Thanks.

想問果幾日著咩衫呢, 要唔要著宏信校服呢?

我對黑波鞋仲未買到呀, 多數都有其他顏色響到, 你地有無好提議呀? (黑色喎)

I just bought a new pair of White sporting shoes for my son....no other color just WHITE......let our kids to comply all regulations.....this will be a good start...

全黑波鞋係 new balance outlet(元朗大馬路)見過有,但碼數齊唔齊就唔知。

原帖由 eiggamnah 於 11-8-28 00:09 發表
今日聽完家長講座,再聽埋下午申請入學講座,真係好愛呢間學校

我個女 "愛到死" 呀 ~~
愛到死~ "放假好應該全心全意去放假, 你返工一年果十幾日大假, 會唔會攞 d 野響果十幾日做丫 ??"
愛到死套校服 ~ "聽日著咩顏色好呢 ??"
愛到死對波鞋 ~ 佢 d 小學同學響到話 "你就好啦"
愛到死佢按性格而分班 ~正所謂 "多咀肯定唔只我一個, 最嘈果個一定唔會係我 !!!"
我愛到死佢可以令到我個女未返學都 "愛到死"  希望她能一直愛,愛,愛下去, 好使我當初的爭扎與放棄是沒錯的
宏信 我愛你!  加油呀 !!!!!!

bananalemon,

大家放心晒! 阿仔今日茶點時間已經跟同學一起分享茶點, 個女同學請佢食左塊曲奇餅, 佢請人食塊餅   他又不停地哼老師教他唱的歌(介紹自己), 真係好開心!

我仔仔件蛋糕仔吃到一半便帶回家,老師話夠鍾喎!(我心想你係咪掛住玩同講呀..... )
‹ 上一主題|下一主題