用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 有無人上緊觀塘盧峰畫廊?
go

有無人上緊觀塘盧峰畫廊? [複製鏈接]

剛打電話去問,要排最少4年,真係咁誇張?
   1    0    0    0

黃大仙那間, 只排一年, 你可TRY
[URL=http://www.upload-image.org][IMG]http://www.upload-image.org/img/b7b0b24b3c414187393fd33c9fbeab15/new33.gif[/IMG][/URL]

醒目開學勳章

My daughter just started few months ago.  We called to queue up as she was born.  She is almost 5 years old now.

Of course it depends on whether you insist on learning at Kwun Tong, and the day of classes.  We can only attend weekend classes (originally wait for Saturday class, ended up with Sunday class) so that is a key factor need to wait so long.

真係咁誇張呀,我亞女09年排到而家都未有位,有D恐怖.....

我個仔上緊﹔我地係接近兩歲時開始wait的﹐一滿三歲就有位開始學﹐直到而家。不過我仔係學平日下午兩點半呢d時間﹐比較容易有位。

原帖由 coco209 於 11-7-29 12:53 發表
剛打電話去問,要排最少4年,真係咁誇張?

我囡囡係觀塘盧峰琴行學緊畫畫, 跟盧峰畫廊是同一個 group 的, 我當初兩邊都有排, 最後係琴行先有位, 我就去了琴行學, 仲要係 weekday 2:30 既時段, 如果你想排 weekend 就真係要等3幾年, 另外黃大仙都新開了一間廬峰, 據聞排一年就有位, 你可以試試.

Thank you all for your info

我響阿仔兩歲幾果陣開始排weekend class,排觀塘果兩間,到四歲半排到康寧道果間,足足兩年.....

can anyone tell me what is the strength of this centre? i dont understand why take so long to wait for vacancy!!

That is my question as well. Why it takes 4 years for vacancy? My girl like drawing very much. I don't know it is worth to wait 4 years...And we are not living in kln side, it makes the thing more difficult. So we let her to join a private class.

醒目開學勳章

黃大仙果間我排過
2010年7月去排 ... 10月度已有位, 可能因排平日班會快d, 但佢果位置唔係甘好, 好難去
同埋佢2:30-4:00, 怕小朋友返完am學, 頂到4點會好sleepy, 最後話轉排weekend class, 到而家都未有消息

我暑假學緊 weekend intermediate class , 上了四堂, 現在打算不學, 原因 :
(1) 如有請假, 補堂時間有限制。
(2) 從囡囡畫看來, 無實質去教理論。
(3) 每次都是自由創作。
(4) 無教畫法技巧等。
有無人可以糾正我, 我睇法是否有錯。

嘩,咁誇張!有無上過的人?有乜評語?

囡囡是學基礎班, 我既睇法係 ......
(1) 佢地唔同年齡是唔同班的, 而且每星期一個主題, 補堂時間當然有限制, 我覺得無問題.
(2) 我囡囡未夠4歲, 老師主力教線條運用, 顏色配搭, 和用唔同物料去畫畫, 例如牙籤, 啟發佢地創意, 我覺得很好, 4歲未夠既小朋友, 你教佢理論, 佢都未必可以吸收得到.
(3) 每星期有唔同既主題, 雖然主題是一樣, 但每個小朋友畫出黎既圖畫都唔同, 無論是色彩配搭, 圖案既大小 ...... 等等, 呢 d 係咪叫自由創作? 如果係既, 我覺得咁樣先好, 唔通每個小朋友畫出黎既野都係一模一樣先係好咩?
(4) 我覺得老師係技巧上係教得好好, 有一次小朋友要 oval, 有 d 小朋友唔識畫, 老師就叫佢地先畫一個 C 字, 再反轉畫另一個 C 字, 小朋友聽完就明白點樣畫.

原帖由 chumamma 於 11-8-17 22:51 發表
我暑假學緊 weekend intermediate class , 上了四堂, 現在打算不學, 原因 :
(1) 如有請假, 補堂時間有限制。
(2) 從囡囡畫看來, 無實質去教理論。
(3) 每次都是自由創作。
(4) 無教畫法技巧等。
有無人可以糾正我,  ...
‹ 上一主題|下一主題