用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港浸會大學附屬學校王錦輝中小學 有冇家長小朋友今年9月入讀G1﹖
go

有冇家長小朋友今年9月入讀G1﹖

你們好!今年我小朋友9月返G1。

頑皮仔有幸入讀,望能與學校一同成長,直上中學到大學...

My son, Clement too.

Hope he will enjoy his new school.

大家都係咁諗.....希望能與學校一同成長,直上中學到大學...

Clement falls into G1B, the school posted the class list near the book distribution on last Saturday...

原帖由 edwinho123 於 11-8-5 19:38 發表
大家都係咁諗.....希望能與學校一同成長,直上中學到大學...

我個小朋友派咗入1A班....

大家好,我的兒子將會讀 G.1E,請多多指教!

恭喜晒啊各位,祝各位仔仔女女讀書考試高分,不過最緊要開心!!

Hi everyone, my son will be in G1C

HI edwinho,
你好呀...我個仔仔都係派咗去 1A 呀~~
原帖由 edwinho123 於 11-8-15 22:43 發表
我個小朋友派咗入1A班....

大家好! my son will be in G1B - his name Marcus, 多多指教 :)

Mattb
您好!30/8 & 31/8, 你有冇參加迎新會﹖

原帖由 Mattb 於 11-8-17 13:03 發表
HI edwinho,
你好呀...我個仔仔都係派咗去 1A 呀~~

好高興識認你們......今年WKF好多人考.....相信考到入嚟都係叻叻同乖的小朋友.....

有乘坐校車返學的小朋友,在30/8 & 31/8 返迎新會及 1/9 & 2/9 返學同放學都有校車接n送,咁貴的車費已包在內。

Marcus (Momo22), hope to see you next Tue.

原帖由 Momo22 於 11-8-17 16:14 發表
大家好! my son will be in G1B - his name Marcus, 多多指教 :)

edwinho ,
當然有啦...
但你知唔知 9/1 - 9/2 有無校車搭呀???

原帖由 edwinho123 於 11-8-17 22:05 發表
Mattb
您好!30/8 & 31/8, 你有冇參加迎新會﹖

我吔係住附近所以冇搭校車......見到家長話有!

原帖由 Mattb 於 11-8-23 12:44 發表
edwinho ,
當然有啦...
但你知唔知 9/1 - 9/2 有無校車搭呀???

我都係住馬鞍山啫~~ 希望到時見到你啦...

原帖由 edwinho123 於 11-8-23 21:34 發表
我吔係住附近所以冇搭校車......見到家長話有!

Clement 媽媽妳好! 我8/30 & 8/31都會同Marcus一齊返學同放學, 到時見!
原帖由 jql 於 11-8-22 15:34 發表
Marcus (Momo22), hope to see you next Tue.

回覆 1# Momo22 的文章

Hi 大家好,明天要返學,我個小朋友心情緊張,到宜家都仲未瞓得着覺.....haha