用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 小朋友好熱愛跳舞
go

小朋友好熱愛跳舞

小女7YRS, 好熱愛跳舞, 現在跳緊JAZZ, 但發現學院太適業化, 想問那應選那一間舞蹈學院給她才可以給她有一個良好前途?

我0係CCDC學ballet﹐見他們也有兒童課程﹐9-12月的班上星期開始接受報名喇﹗您可以上個website看看/親身上去睇下啦﹗

原帖由 irisleung7 於 11-8-21 22:00 發表
小女7YRS, 好熱愛跳舞, 現在跳緊JAZZ, 但發現學院太適業化, 想問那應選那一間舞蹈學院給她才可以給她有一個良好前途?

THX! 請問你係跳開邊隻舞的? 我見佢地JAZZ好似冇幫小朋友報考試的.

原帖由 ohmygosh 於 11-8-22 11:16 發表
我0係CCDC學ballet﹐見他們也有兒童課程﹐9-12月的班上星期開始接受報名喇﹗您可以上個website看看/親身上去睇下啦﹗

coby dance 有無呀

Ballet
兒童課程我就吾太清楚... 只知道他們有Jazz班

原帖由 irisleung7 於 11-8-22 14:52 發表
THX! 請問你係跳開邊隻舞的? 我見佢地JAZZ好似冇幫小朋友報考試的.

原帖由 ohmygosh 於 11-8-23 20:48 發表
Ballet
兒童課程我就吾太清楚... 只知道他們有Jazz班

how about the class size of ballent@CCDC?
Is the teacher patient from your observation? thanks~~~

1﹕10-15 (Adult Ballet)
Yes, the teacher's good and patient

原帖由 mark2006 於 11-8-23 21:10 發表

how about the class size of ballent@CCDC?
Is the teacher patient from your observation? thanks~~~

原帖由 ohmygosh 於 11-8-23 21:30 發表
1﹕10-15 (Adult Ballet)
Yes, the teacher's good and patient

請問你上邊一班Adult Ballet?
程度係深定淺?

Elementary, for beginners, with Justyne. I only just made a head start last month...quite a lot to learn each week...  Some students have been dancing for quite a while. Gotta catch up a bit with them.

原帖由 janp 於 11-8-24 00:03 發表

程度係深定淺?

您也有興趣學嗎? 又或者﹐以前學過?

原帖由 janp 於 11-8-24 00:03 發表

程度係深定淺?

回覆 10# ohmygosh 的文章

我想買套票...$1000/10張O個種...
因為我唔肯定邊日得閒...又想試玩唔同野...

你知唔知點買同點用架?

我係成個course 0甘報﹐未買過coupons﹔或者您試下打去問下啦

原帖由 janp 於 11-8-25 02:24 發表
我想買套票...$1000/10張O個種...
因為我唔肯定邊日得閒...又想試玩唔同野...

你知唔知點買同點用架?

原帖由 ohmygosh 於 11-8-26 22:14 發表
我係成個course 0甘報﹐未買過coupons﹔或者您試下打去問下啦

thx...
我唔敢成個course報, 驚自己成日布事返唔到:(

分享下 我住紅磡既 試下個仔興趣係唔係3分鐘熱度
之前幫仔仔向黃埔青少年中心報POP JAZZ學左幾個月
當多運動 認識下朋友仔 果度本身幾多小朋友
後來跳到得返我個仔一個男仔 就冇繼續
不過睇得出全部小朋友都學得好開心 成日話好鍾意個老師
個MISS教得好 會觀察完小朋友反應返比家長聽 住得近同要求唔高既都唔錯架 小朋友係零壓力 培養到佢鍾意跳舞既興趣 知道跳舞唔係亂FING亂跳就叫跳舞囉
暑期前仔仔話想學專業D 所以暑期就轉左旺角既舞蹈學校
學完個HIP HOP班 個MISS SO FAR教得都幾好
學完有SHOW要表演 呢間D老師好似都幫出面D歌星排舞同拍廣告
仔仔幾ENJOY 可能因為佢對學野都有要求
點解我話第一間小朋決係零壓力呢 因為講緊呢間 一星期一堂 學完仲要返屋企練習架
真係有D動作有難度既 要練習返去交功課咁
暑期班完 9月中開始返長期班 星期日中午跳一小時 唔知多唔多人 因為我都係新報長期班
個老師本來有班小朋友追佢D堂學JAZZ既 人數唔方少
佢注重基本功學得好 唔係速成教跳完一隻舞就算 長期班嘛
而且會幫你報考試 有心學落去唔係短期既 我唸都唔錯既…
SO FAR 我個仔日日或隔日都要向屋企練習跳舞 我感覺呢D對佢係壓力
但係佢自己堅持要繼續學 話跳舞好開心 仲識講要練習先至進步添

我小朋友都想學跳舞,剛 pm 咗比你!

已經回覆左你喇 遲左D REPLY因為阿仔今日開學...

唔該晒,我會打電話問吓! Thanks!

原帖由 emilysung 於 11-8-31 14:34 發表
已經回覆左你喇 遲左D REPLY因為阿仔今日開學...