用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖文德天主教小學 2011-2012升小一家長
go

2011-2012升小一家長 [複製鏈接]

HI. 我報到先~~~
大家好.
   0    0    0    0

原帖由 加而晴媽媽 於 11-8-24 22:43 發表
HI. 我報到先~~~
大家好.

我都報到@@!

Hi! Hi!~~
原帖由 superyen 於 11-8-25 00:23 發表

我都報到@@!

原帖由 加而晴媽媽 於 11-8-25 21:39 發表
Hi! Hi!~~

嘩~~好開心,終於開左啦~~明天見~我囡1B班呀
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

回覆 1# kcpak 的文章

我都報到先, 明天開學啦~ 亞囝1E 班

各位小一生, 大家加油~~~
各位家長都加油啦~~~~

我報到, hello!

請多多指教,我兒子讀1C班

我個女好好彩同幼稚園幾個小朋友同一班在1A..有3個幼稚園同學讀1C...我個女今日連班主任叫咩名都唔知=-=....

今日早上看到好多小一同學仔好得意...門口都有好多風紀姐姐拖佢地入去...但我個女無人留意到佢是小一生-.-.....佢實在有點高....全班最高=.=...

希望妳們的小孩會適應這所學校^^

今日娛樂新聞眼問今天返學心情如何?亞囝話開心同緊張. 我問佢鍾意幼稚園定小學, 佢話鍾意小學, 問佢點解, 佢話有小息, 可以周圍去. 今日第一日返學上堂睇DVD, 又無功課, 好輕鬆

原帖由 poonbb 於 11-9-1 23:58 發表
今日娛樂新聞眼問今天返學心情如何?亞囝話開心同緊張. 我問佢鍾意幼稚園定小學, 佢話鍾意小學, 問佢點解, 佢話有小息, 可以周圍去. 今日第一日返學上堂睇DVD, 又無功課, 好輕鬆 ...

比d甜頭你先 ...

回復 3# superyen 的帖子

我囡就開心囉~因為佢一位幼稚園同學一班,仲要呢位同學之前一齊出去學英文,所以好熟.....
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

原帖由 superyen 於 11-9-1 18:14 發表
我個女好好彩同幼稚園幾個小朋友同一班在1A..有3個幼稚園同學讀1C...我個女今日連班主任叫咩名都唔知=-=....

今日早上看到好多小一同學仔好得意...門口都有好多風紀姐姐拖佢地入去...但我個女無人留意到佢是小一生- ...

哈哈~等我留意下你囡先,咁高實好易搵,我囡反而排第一,我一向以為佢中等,原來.........

我記得妳們有媽媽是創價讀,想問是否都是這個會的信仰嗎?

kcpak

妳都是自己接他們嗎?我們可以相認一下xdddd

no, we d0nt believe..

原帖由 superyen 於 11-9-3 20:35 發表
我記得妳們有媽媽是創價讀,想問是否都是這個會的信仰嗎?

kcpak

妳都是自己接他們嗎?我們可以相認一下xdddd

我是自己接送呀.....等我pm電話給你,到時相認

明天正式返全日, 第一次自己食飯, 第一次正式上課....... 有D擔心呀囡HANDLE唔到, 雖然知道呀囡一定攪得掂, 但係我個心都好鑼鑼癴....

醒目開學勳章

完全理解呢種心情, 不過放心啦, lunch 會有好多家長義工幫D低年級同學仔.  一定OK的.

原帖由 加而晴媽媽 於 11-9-13 22:57 發表
明天正式返全日, 第一次自己食飯, 第一次正式上課....... 有D擔心呀囡HANDLE唔到, 雖然知道呀囡一定攪得掂, 但係我個心都好鑼鑼癴....
‹ 上一主題|下一主題