用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 YORK 人人都收?
go

YORK 人人都收?

見好多POST都話YORK 人人都收。有咁多位咩?我幫仔仔報左,不過學校話佢係細仔所以遲D先IN。我怕收左大仔細仔又無咁多位啦。

我有2個朋友in完無收
其實我亦都唔明點解成日會有人話york係人都收

醒目開學勳章 貢獻勳章

因為佢地offer好早出,其實好多人最後都唔會去讀,我諗一定唔會人人收,但出offer數量,相對其他九龍塘學校,應該較多~
恐龍家

可能早幾年出生率無咁高有機會人人都收,因為相對其它學校佢收生都唔少,但近一兩年出生率高開始有聽過唔係人人都收,人多自然有得揀,亦無可能全部收哂。

醒目開學勳章

原帖由 chungmanchung20 於 11-8-26 13:17 發表
見好多POST都話YORK 人人都收。有咁多位咩?我幫仔仔報左,不過學校話佢係細仔所以遲D先IN。我怕收左大仔細仔又無咁多位啦。

早幾年就係人人都收 . 但依2年吾係 , 因我阿女畢業果年開始 , 考小學(私校)個個都考得好 , 而叩門亦叩到 , 以我所知kv同sc依幾年考小学吾係太好 ,所以咪多左D人佈York .

原帖由 rebeccalo 於 11-8-26 06:54 發表

早幾年就係人人都收 . 但依2年吾係 , 因我阿女畢業果年開始 , 考小學(私校)個個都考得好 , 而叩門亦叩到 , 以我所知kv同sc依幾年考小学吾係太好 ,所以咪多左D人佈York . ...

我聽完佢個talk覺得佢個course都幾intensive。不知我隻細b得唔得。

醒目開學勳章

原帖由 chungmanchung20 於 11-8-26 15:29 發表

我聽完佢個talk覺得佢個course都幾intensive。不知我隻細b得唔得。

你阿B細月出生?

原帖由 rebeccalo 於 11-8-26 14:54 發表

早幾年就係人人都收 . 但依2年吾係 , 因我阿女畢業果年開始 , 考小學(私校)個個都考得好 , 而叩門亦叩到 , 以我所知kv同sc依幾年考小学吾係太好 ,所以咪多左D人佈York . ...

恭喜你個女考到好小學。

我揾晒 york 個 website, 都揾唔到 york 考直資/私校 d 資料。  以果位校長即性格,如果畢業生大部分出路好, 整個 chart /表出來, 你估 d 家長仲唔飛埋去咪?
點解唔整個 list 出來呢?

原帖由 rebeccalo 於 11-8-26 07:59 發表

你阿B細月出生?

12月呀..係細b中既細b...

原帖由 Sumyeema1 於 11-8-26 08:03 發表

恭喜你個女考到好小學。

我揾晒 york 個 website, 都揾唔到 york 考直資/私校 d 資料。  以果位校長即性格,如果畢業生大部分出路好, 整個 chart /表出來, 你估 d 家長仲唔飛埋去咪?
點解唔整個 list 出來呢?:questio ...

我見stafford好似有呢個list喎

醒目開學勳章

原帖由 Sumyeema1 於 11-8-26 16:03 發表

恭喜你個女考到好小學。

點解唔整個 list 出來呢?:questio ...

多謝 ! 其實阿女無讀私校 (只係做back up),派到一間出名女校讀書.
york 個website 好次無up-date , 校長只係會係家長會話講 , 但學校門口好次有寫 .

醒目開學勳章

原帖由 chungmanchung20 於 11-8-26 16:10 發表

12月呀..係細b中既細b...

真係有D

原帖由 rebeccalo 於 11-8-26 16:18 發表

york 個website 好次無up-date , 校長只係會係家長會話講 , 但學校門口好次有寫 .

甘真系唔明啦,既然畢業生考到好學校,點解唔打鑼打鼓甘唱通街?

點解甘低調, 淨系貼響學校門口呀?

你不如向果位校長提議下, post 個表出來,唔駛好多 effort 架.

醒目開學勳章

原帖由 Sumyeema1 於 11-8-26 16:49 發表

甘真系唔明啦,既然畢業生考到好學校,點解唔打鑼打鼓甘唱通街?

你不如向果位校長提議下, post 個表出來,唔駛好多 effort 架. ...

都好 ! 等我向校長提議下先 !

原帖由 Sumyeema1 於 11-8-26 16:49 發表

你不如向果位校長提議下, post 個表出來,唔駛好多 effort 架. ...

St Cath 同 kv 都無係網站報佢地畢業生考到咩學校啦,貼與唔貼真係咁重要﹖鍾意佢咪讀佢,唔鍾意咪唔讀,每人心中有自己讀與唔讀既原因,何必將自己既意願加諸別人身上﹖每個家長都有選校既原因,點解咁執著別人選什麼﹖

st cat同根德夠無貼啦, 唔通又話唔好呀

醒目開學勳章

支持!唔好比人影響,自己喜歡就OK啦!
原帖由 giantkid 於 11-8-26 17:21 發表

St Cath 同 kv 都無係網站報佢地畢業生考到咩學校啦,貼與唔貼真係咁重要﹖鍾意佢咪讀佢,唔鍾意咪唔讀,每人心中有自己讀與唔讀既原因,何必將自己既意願加諸別人身上﹖每個家長都有選校既原因,點解咁執著別人選什麼﹖ ...

原帖由 loloyen 於 11-8-26 17:25 發表
支持!唔好比人影響,自己喜歡就OK啦!

agree, 自己鐘意便可

原帖由 giantkid 於 11-8-26 17:21 發表

St Cath 同 kv 都無係網站報佢地畢業生考到咩學校啦,貼與唔貼真係咁重要﹖鍾意佢咪讀佢,唔鍾意咪唔讀,每人心中有自己讀與唔讀既原因,何必將自己既意願加諸別人身上﹖每個家長都有選校既原因,點解咁執著別人選什麼﹖ ...

下?! 我俾建議個校長,都系為提高貴校即透明度。  甘都唔得?
我幾時執著你選校,真奇怪!