用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 佛教金麗幼稚園 玄圓幼稚園
go

玄圓幼稚園

玄圓幼稚園"好唔好?

咁有冇去讀呢 ?如有可給意見嗎?因我也想報全日班thanks!@

回復 2# cobymama 的帖子

cobymama,
因為某D原因,最後放棄左.
但上左佢番學前4堂親子活動1HR,覺得D老師都幾好,環境又CLEAN.主任都好SUPPORT家長....
聽老師講,小朋友(K1)每星期大約有2堂外籍老師教英文.
你想知,最好去學校直接問下送番學/接放學既家長丫!(我之前都係問左2個家長話佢地小朋友讀得好開心,先去報名架!)
不過,未真正讀過,唔知有幾好/有幾唔好??

謝謝你的回覆,其實我會報埋金麗但要排通宵所以仲諗緊 而且金麗又好似冇外籍老師

原帖由 BeBe媽媽 於 11-8-1 01:04 發表
cobymama,
因為某D原因,最後放棄左.
但上左佢番學前4堂親子活動1HR,覺得D老師都幾好,環境又CLEAN.主任都好SUPPORT家長....
聽老師講,小朋友(K1)每星期大約有2堂外籍老師教英文.
你想知,最好去學校直接問下送番學/接 ...

謝謝你的回覆,其實我會報埋金麗但要排通宵所以仲諗緊 而且金麗又好似冇外籍老師

我囡讀緊金麗...個人認為金麗好好喎...值得排通宵..wakakaka (不過金麗真係無外籍老師架...校長都講得岩既, 外籍老師都唔保障d咩野, 金麗個英文老師, 好似係錫士/博士生黎架!!)
玄圓..我fd讀過, 超差 (d學生好曳, 我個fd個女日日比人打, o係學校跌親老師又唔出聲) 我fd岩岩4月, 搵到學校即轉走.

原帖由 cobymama 於 11-8-11 23:40 發表

謝謝你的回覆,其實我會報埋金麗但要排通宵所以仲諗緊 而且金麗又好似冇外籍老師http://adex.baby-kingdom.com/www/delivery/avw.php?bannerid=591&cb=2115

BeBe媽媽  噢,真係有人講好,又有人話麻麻.....最後我仔都無入圓玄  發表於 12-1-9 00:15

原帖由 rayeu160 於 11-8-18 14:17 發表
我囡讀緊金麗...個人認為金麗好好喎...值得排通宵..wakakaka (不過金麗真係無外籍老師架...校長都講得岩既, 外籍老師都唔保障d咩野, 金麗個英文老師, 好似係錫士/博士生黎架!!)
玄圓..我fd讀過, 超差 (d學生好曳, 我 ...

下.....咁排通宵是否一定收?

唔係...要睇埋小朋友表現..

原帖由 cobymama 於 11-8-25 18:37 發表

下.....咁排通宵是否一定收?

原帖由 rayeu160 於 11-8-31 12:57 發表
唔係...要睇埋小朋友表現..

謝謝你的回應,我仔現在說話也不太懂.....只是單字...請問収的機會大嗎?thanks!

回復 1# cobymama 的帖子

我阿囡果陣都唔多曉講野, 佢都收左
不過我囡係細囡, 仲有排得好前 (好似30幾)
同埋有人話金麗鐘意收女仔(因為佢好多跳舞比賽)

原帖由 小兔~阿比 於 11-10-14 18:00 發表
我阿囡果陣都唔多曉講野, 佢都收左
不過我囡係細囡, 仲有排得好前 (好似30幾)
同埋有人話金麗鐘意收女仔(因為佢好多跳舞比賽)

你是前一晚去排嗎?你囡讀得好嗎?thanks!

我排左兩日, 再加早一日放凳仔仲要成日去睇下, 但真正訓通宵應該係兩晚, 坦白講, 為左個仔囡, 幾辛苦都會做, 更何妨將來想做都做唔黎 (如果小學排隊可以排到就唔洗咁煩) 果d不知所謂既計分咪仲衰過排隊

我個囡讀書就都ok, 而家係認字多,
k1 就畫線畫畫多, k2就寫字
我囡而家寫 山 火 大 天 呢d字同數字同英文字母咁law, 我無得比較就唔知深唔深喇, 但我囡去讀公文數, 人地話佢慢~~