用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖文德天主教小學 大家黎緊會為小朋友報咩興趣班
go

大家黎緊會為小朋友報咩興趣班 [複製鏈接]

我仔會報 Lunch time 的象棋, 圍棋, 貪佢唔駛放學學 , 還有羽毛球班.  暫時係咁多. 其他問佢都話無興趣
   0    0    0    0

D時間好撞, 好難選.
你選下午, 怕唔怕小朋友唔夠時間食飯?
另外, 請問銀樂隊係唔係即是樂器班? ($4800/年)

唔怕, 我個仔食飯超快.

係呀, 銀樂隊一星期要上兩堂, 其中一堂lunch, 教你要學的樂器, 咁可以話係樂器班啦, 其實我都想個仔入銀樂隊,  不過有d驚分身不暇

請問如果一年級返lunch嘅活動, 會有人提佢嗎 ? 因為呀囡細, 我驚唔識..

另外, 請問, 如果呢期d班返唔到, 會有下次報名嗎 ?

原帖由 加而晴媽媽 於 11-9-8 12:59 發表
請問如果一年級返lunch嘅活動, 會有人提佢嗎 ? 因為呀囡細, 我驚唔識..

另外, 請問, 如果呢期d班返唔到, 會有下次報名嗎 ?

今次唔報就要等下學期. 我記得舊年阿仔報午息班, 第一堂係會有d高年班既同學帶住佢, 之後就要自己上堂, 無人帶.

唔怕, 我個仔食飯超快.

係呀, 銀樂隊一星期要上兩堂, 其中一堂lunch, 教你要學的樂器, 咁可以話係樂器班啦, 其實我都想個仔入銀樂隊, 不過有d驚分身不暇

我仔驚唔夠時間食飯, 不過佢都有報午息活動, 學長笛及圍棋. 我都唔知佢頂唔頂到 !

原帖由 sour-lemon 於 11-9-8 16:59 發表

我仔驚唔夠時間食飯, 不過佢都有報午息活動, 學長笛及圍棋. 我都唔知佢頂唔頂到 !

咁你仔係咪入銀樂隊呀? 係咪一定要上兩日?

咁你仔係咪入銀樂隊呀? 係咪一定要上兩日?

應該算係, 我問過老師, 係午息 + 放學兩日, 都要幾多時間, 老師話午息 +放學一日都得, 所以先報讀.
我都唔知他可否應付, 三日課外活動, 另要上功課輔導班.

我仔抽唔到羽毛球班 佢都係無咩抽獎運, 次次報名要抽籤都抽唔到佢

原帖由 QQ_Monster 於 11-9-12 13:30 發表
我仔抽唔到羽毛球班 佢都係無咩抽獎運, 次次報名要抽籤都抽唔到佢

羽毛球好多人報名...真是好難抽,我都只比佢在校學水墨畫,出面就學英文拼音~

醒目開學勳章

嘩! 乜原來有D課外活動要抽架.  我呀女淨係參加左中國舞.  

原帖由 superyen 於 11-9-13 02:00 發表

羽毛球好多人報名...真是好難抽,我都只比佢在校學水墨畫,出面就學英文拼音~

Hello TungTung B, Superyen,

係呀, 我都估唔到要抽籤, 唉!上次參加d暑期班, 又係太多人報抽唔到, 我阿仔真係唔好彩

‹ 上一主題|下一主題