用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 玫瑰崗2012 Nursery
go

玫瑰崗2012 Nursery

請問有冇人知玫瑰崗明年2012 Nursery 幾時開始報名呀? 我個B 2010 Apr 出世,想同佢報呢間,但網站只有2011-2012既 form download.

thanks.

應該未有得 download 住。
我都想知玫瑰崗教學好不好, 我都想幫亞b報。

form will be upload in the early oct. i will also apply rhs nusery for my daughter who born in jan 2010..

報名日期應該是10月22日星期六。報名表download,10月頭留意下玫瑰崗web-site。

面試日期為11月12日星期六。

How do u know? I can't find it from the webstie.

用以下網址,click "Calendar" 就會看到。
http://www.rhs.edu.hk/kg/

Oh yes, i saw that. Thanks :)
但唔知佢nursery同kindergarten係咪同一日交表呢?我見kcs係分開架.

已我所知係同一日交表,因為以往都是一樣。

嘩! 又係 nov 12 日 interview, 咁我報唔報玫瑰崗好呢? 因為我報左北角明慧 & 太古城 st anna 都係 nov 12 in, 一日走三場, 亞仔會好辛苦....

應該唔會一日in晒呀! 咁多學生, 會唔會分幾日in?

玫瑰崗只係得一日interview,分上下午時間。

甘係咪交form個日通知interview時間? 因為10月22日同11月12日好近.Just wonder if the school gets enough time to process and send out the application letter.

如我冇記錯,面試時間係跟據提交申請表時間去排。例如:你好早去提交申請表,面試時間多數會安排在上午時間。有錯請更正。

C SUNG is correct.
They give the interview time to you immediately when you hand in the form. First come, first in.
Two years ago, we also had a tour round the school, taken by a kindergarten teacher, after handed in the form.

回覆 1# fefemom 的文章

多謝資料,
我都會報呢間,
請問我住港島東,
用乜方法去學校最方便?

到銅鑼灣轉的士上去?

原帖由 蕃薯仔媽媽 於 11-9-23 13:09 發表
多謝資料,
我都會報呢間,
請問我住港島東,
用乜方法去學校最方便?

原帖由 CSUNG 於 11-9-22 15:06 發表
玫瑰崗只係得一日interview,分上下午時間。

CSUNG: 想問下你個小朋友是否讀緊N班? 請問是否一星期有兩日上英文堂, 兩日上普通話堂, 一日上蒙特梳利? 小朋友返學開心嗎? 老師有沒有愛心? 今年學費多少呀? (謝謝)

原帖由 fefemom 於 11-9-23 15:32 發表
到銅鑼灣轉的士上去?

我都係住港島東, 都想問下除了搭的士外, 有沒有巴士OR小巴到玫瑰崗呢?

CSUNG: 想問下你個小朋友是否讀緊N班? 我小朋友現在讀K2。  請問是否一星期有兩日上英文堂, 兩日上普通話堂, 一日上蒙特梳利? 是。  小朋友返學開心嗎? 她每天放學都好開心。  老師有沒有愛心? 老師好有愛心,同埋好關心小朋友。如有問題問老師,可以直接打電話比老師。她會答覆你。  今年學費多少呀? 上年扣除學券,加埋校車費,大約$1400.00左右。

我都係住港島東, 都想問下除了搭的士外, 有沒有巴士OR小巴到玫瑰崗呢? 其實可以坐城巴8x或者新巴19號到跑馬地,然後坐的士到學校。的士費用大約二十幾元。