用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖羅撒學校 1C Homework
go

1C Homework [複製鏈接]

1    0    0    0

23-9-2011 暫時問到阿女要做的功課如下:

中:  (1) 星期一帶第一冊書
       (2) 改工
       (3) 改作P.32-P.33
       (4) 作P30-P.31

英:  (1) WS 3
       (2) PEN PLE P.21 WORD 1-5 X 3 TIMES
       (3) 改W.S 1

數:  (1) 良P.2 P. 5

常: 作 P.12-P.13

其他: 簽通16, 17

最後阿女話派左唔知咩咩咩簿/紙等等.....
等我放二番去睇睇先......

請問係咪得一張通告要簽?

更正:
常識功課係寫習作簿生字各3次。
至於通告有二張:一張係音樂節另一張係賣旗。仲有一份關於打針的

原帖由 mvbb2009 於 11-9-23 15:08 發表
23-9-2011 暫時問到阿女要做的功課如下:

中:  (1) 星期一帶第一冊書
       (2) 改工
       (3) 改作P.32-P.33
       (4) 作P30-P.31

英:  (1) WS 3
       (2) PEN PLE P.21 WORD 1-5 X 3 TIMES
       (3) 改W ...

原帖由 mvbb2009 於 11-9-23 21:24 發表
更正:
常識功課係寫習作簿生字各3次。
至於通告有二張:一張係音樂節另一張係賣旗。仲有一份關於打針的

想問PEN係咪應該P.12 5WORDS X 3  a monitor, a group leader, a classmate, an English teacher, a class teacher, 我見你寫p.21.

Yes, all correct! 你小朋友是否叫黃子晴呀!小女話她是欠數學B薄!
原帖由 ANNAFRIEND 於 11-9-24 14:14 發表

想問PEN係咪應該P.12 5WORDS X 3  a monitor, a group leader, a classmate, an English teacher, a class teacher, 我見你寫p.21.

Bernice

原帖由 QOOGIRLZOE 於 11-9-24 14:39 發表
Yes, all correct! 你小朋友是否叫黃子晴呀!小女話她是欠數學B薄!

係呀, 我都知係呢本呀. 我檢查佢做哂同埋放入功課袋, 我百份百肯定有帶同交左架啦. 係唔知佢交左去邊者. 我諗老師會試下幫手搵, 因為佢應該睇左我既紙條, 上次我比紙仔老師當日即覆, 琴日冇覆我可能佢要搵下先. 希望會搵到啦 .

原帖由 QOOGIRLZOE 於 11-9-24 14:39 發表

你個囡囡有冇話我個女係論盡王呀 .

希望老師能盡快找到啦!

以下是小女手冊內容:
中文
1.已派回閱工
2.26/9帶第一冊
3.作(二)P.30-31改P.32-33
4.改寫工
英文
1.WS(5)
2.WS(1)corr
3.Pen (PLE P.12 Key Words
數學
1.良P.2,P.5
常識
習作(二)5行
其他
1.簽通(16,17)
2.填打針表

希望小女沒有抄漏吧!

原帖由 ANNAFRIEND 於 11-9-24 16:51 發表

你個囡囡有冇話我個女係論盡王呀 .
Bernice

回覆 1# QOOGIRLZOE 的文章

今天去了金綸買校服,記得要buy埋襪,因為srl要的藍色好特別的,但校裙真的好貴要2百幾,校褸就2百多,要買2sets的話要千5多!
Bernice

原帖由 QOOGIRLZOE 於 11-9-24 21:39 發表
希望老師能盡快找到啦!

以下是小女手冊內容:
中文
1.已派回閱工
2.26/9帶第一冊
3.作(二)P.30-31改P.32-33
4.改寫工
英文
1.WS(5)
2.WS(1)corr
3.Pen (PLE P.12 Key Words
數學
1.良P.2,P.5
常識
習作(二)5行
其他
1.簽通 ...

我都希望星期一會有好消息. 手冊內容同你一樣 .

原帖由 QOOGIRLZOE 於 11-9-24 21:48 發表
今天去了金綸買校服,記得要buy埋襪,因為srl要的藍色好特別的,但校裙真的好貴要2百幾,校褸就2百多,要買2sets的話要千5多!

多謝提醒 . 不過校服價錢都真係幾貴. 沒辦法, 公主要讀書幾貴都要比 .

原帖由 QOOGIRLZOE 於 11-9-24 21:48 發表

係呀勁貴,我買咗12xx,我除咗校裙同恤衫之外,其餘買1 set 炸。我仲有呀細妹跟尾,到時係要借錢開學啦,唉

各位1C媽咪, 9月26日功課如下:-

中文: 樂(2), 改(1)
英文: 3/10 Dict. PLE 1A P.4,12
         WBP.5-6, P.3-4 CORR.,
         WS(4) CORR.
數學: 作EX.13
常識: 改作(2)
其他: 簽通

如有問題請即通知, TKS.

回復 1# ANNAFRIEND 的帖子

阿女話下次宗教堂要帶書~~我是主的羊

ANNA, 我和你見過幾次面了. 我同你一樣每朝都送阿女出旺角火車站返學架.. 記起嗎?

回復 1# mvbb2009 的帖子

有呀, 阿女每次宗教堂都有帶住我是主的羊. 今日都有呀? 你特登提係咪阿女冇拿書出黎呀????

原帖由 mvbb2009 於 11-9-26 15:34 發表
阿女話下次宗教堂要帶書~~我是主的羊

ANNA, 我和你見過幾次面了. 我同你一樣每朝都送阿女出旺角火車站返學架.. 記起嗎?

你係咪囡囡好高果位媽咪呢?

BINGO

原帖由 ANNAFRIEND 於 11-9-26 15:51 發表

你係咪囡囡好高果位媽咪呢?
‹ 上一主題|下一主題