用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍塘官立小學 今年派位好嗎?
go

今年派位好嗎?

有冇消息呀?入BAND ONE有几多人呀???謝謝

原帖由 chrischeung 於 10-7-10 22:25 發表
有冇消息呀?入BAND ONE有几多人呀???謝謝

我都好想知 !
www.babyhome.com.tw/Bryant :-) :-) Bryant 4Years old :roll: :roll:

我今日睇過派位成績,差不多9成多band 1

原帖由 Diane俊俊媽 於 10-7-14 23:14 發表

我都好想知 !

sorry, 放錯位,我以為講九龍塘小學

原帖由 Diane俊俊媽 於 10-7-14 23:14 發表

我都好想知 !

below 25% to band 1 .  The result is bad, so I consider change to other private school.

聽上年的家長講, 大部份AB班學生都派得好好, 而CD班都唔係太差! 希望到我個仔個屆會更好!

"del......"

昨天碰上了街坊,她的女兒派了去庇利羅氏,相信是自行入的。

聽畢業生家長講今年派brand 1 英中的學生比往年多,就A班已有廿多人,B班比A班好,估計派brand 1學生有接近4成吧!

原帖由 sisigaga 於 11-7-14 13:16 發表
聽畢業生家長講今年派brand 1 英中的學生比往年多,就A班已有廿多人,B班比A班好,估計派brand 1學生有接近4成吧!

但除左聽到有4-5個top (外區eng 中)外,
好似今年冇舊年派完位後的氣氛咁好.
如果比舊年好嘰話, 本區 有邊幾間 我哋都想知,
費時估估吓啦,我聽有啲 bama話有 "顏x玲"和"三x",
嘩!好驚呀! 唔知有冇計埋落去eng中,因為真系唔知問邊個,
有啲話good,有啲話bad,幫幫忙問問!
如果真系有4成,咁真系好放心!

回覆 1# 可樂fan 的文章

我囡囡是新生啊!所以我超級想知噢…。如果有四成的話,真是安心好多呀!唔該您吖!

原帖由 chloecolin 於 11-7-22 23:35 發表
我囡囡是新生啊!所以我超級想知噢…。如果有四成的話,真是安心好多呀!唔該您吖!

我都好想知系唔系真有4成,唔該知情人仕,比d定心丸我地的媽咪!

其實氣氛應該比舊年好,因為舊年派位我都有上去睇。舊年王sir要擺部printer係度print recommend letter等啲學生去扣門,今年無咩人要攞推薦信,王sir仲好得閒咁同我哋講笑。AB班九龍城區派到Band 1頭(包括QE, 華英,迦密,旅港,黃笏南,銀禧)合共有二十幾,三十人,唔計誇區Band 1頭中學,另外何官同丘佐榮都有七、八個,比去年派Band 1得35個好好多。

原帖由 zashikibuta 於 11-10-27 19:22 發表
其實氣氛應該比舊年好,因為舊年派位我都有上去睇。舊年王sir要擺部printer係度print recommend letter等啲學生去扣門,今年無咩人要攞推薦信,王sir仲好得閒咁同我哋講笑。AB班九龍城區派到Band 1頭(包括QE, 華英,迦密,旅港 ...