用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 冇報禮賢同德望...個心好實
go

冇報禮賢同德望...個心好實 [複製鏈接]

禮賢自己大頭蝦冇報到名....德望係老公好抗拒女校唔比報...但我好後悔冇報到...都係0個句....報左唔去考..好過後悔冇報到...唉..個心真係好實...仲有..打算等今個月load協恩份form...點知網上面又話只接受09b報名...08b要當1插班...唉...個心已夠實...依家係實上加實..
   0    0    0    0

點解想報德望? 我都冇報呀. 我覺得D 學費好貴. 同埋我以前有朋友讀德望, 英文又唔係特別好.  所以其實想知呢間學校有咩好?

算啦、我同miss左崇真啦!有時在職媽媽公司好忙、真係唔記得架!

我同你老公剛好相反,我好希望囡囡可以入到德望同協恩,德望已經報左明,下個月先面試,但呢2間都非常難入,都系抱平常心..

我囡係08nov b..上年已玩過一次interview, 今年再戰一條龍....一年比一年人多....呢個情況肯定到扣門小學時更激烈....我想女女入d好既一條龍學校讀書..再者唔想到小學時又再黎多一次咁玩法...真心血小d都唔得....唔係對自己個女冇信心, 而事實係太多人報.....感覺好令人膽心....我怪責自己點解唔先報左名先....真係唔想去考先算囉...點解傻到真係唔去報名...自己依家大緊肚呀....定期做檢查...又要返工...又要mon住幾時報名..幾時交表,,幾時寄birth cert去拎報名表....知道自己漏報禮賢已怪責左自己幾日了.....到想多一點....好後悔點解自己唔報德望....真好唔開心..

原帖由 klm402 於 11-11-7 15:38 發表
我囡係08nov b..上年已玩過一次interview, 今年再戰一條龍....一年比一年人多....呢個情況肯定到扣門小學時更激烈....我想女女入d好既一條龍學校讀書..再者唔想到小學時又再黎多一次咁玩法...真心血小d都唔得....唔 ...

http://www.hkexam.com/modules/kindergarten/

希望呢個網站幫到你

多謝你既info.....原來德望係11月5日先截止...唉..實死我.

樓主你又可必咁心實呢,你而家又大緊肚真係要小心自己身體!既然你先生都不喜歡德望咁唔報都冇壞吖,若真的收左你咪又煩另一樣!
既然已過去就算吧,還有其它選擇你可再部署過啦,加油呀!

插班唔係send野過去就得咩有得報????
好似無架?係send信去wow,我都未send
我都想報我個女都係08 b

唔係插班呀..我係想我囡做大B麻..咁我今年同佢再報2012/13 K1...唔係插班K2呀....講真....考K1都已夠令人心煩....東奔西PA....已知小學情況必定更激烈, 就係依家應該報定D一條龍..免卻再玩多次呢個GAME麻.

好多謝你...真係好心甜係BK可搵到點點安慰, 同老公講..佢講極都好似唔認同我既睇法....我甚至懷疑, 佢到底明唔明白唔咁樣去佈署...兩年後又係一場硬仗...
講真..確冇辦法釋懷.
即係報左考過人家唔收你你冇辦法..但簡單既第一步都冇做到...呢個係自己既責任麻.

原帖由 stella816 於 11-11-7 16:35 發表
樓主你又可必咁心實呢,你而家又大緊肚真係要小心自己身體!既然你先生都不喜歡德望咁唔報都冇壞吖,若真的收左你咪又煩另一樣!
既然已過去就算吧,還有其它選擇你可再部署過啦,加油呀! ...

有無朋友可以SHARE 份申請表我參考一下?我預備同亞女報明年的K1
另外想請問升德望小一是否一條龍?唔該哂
[email protected]

妳唔好灰心啦. 我地做媽媽嘅都係人, 我亦一樣好大頭蝦.
而且有時, 天主安排最好嘅野喺後面黎緊. 妳要有信心呀!

妳仲有聖心同埋聖保祿可以報丫嗎.

1) 聖心 (港島)
http://www.shck.edu.hk/home.php
Application form now available

2) 聖保祿幼稚園
http://www.spk.edu.hk/index.php
Application form available from 25 Nov

Mark起啲日期. 希望幫到妳.
開心啲呀

下......08先讀出年k1都得?我真係唔識野

原帖由 klm402 於 11-11-7 17:05 發表
唔係插班呀..我係想我囡做大B麻..咁我今年同佢再報2012/13 K1...唔係插班K2呀....講真....考K1都已夠令人心煩....東奔西PA....已知小學情況必定更激烈, 就係依家應該報定D一條龍..免卻再玩多次呢個GAME麻. ...

08年尾出細大把人今年考K1, 下年入學; 即係我地成日講"大仔女" 喇! 處事成熟D, 識野又多D, 唔少學校鍾意架.

多謝哂你呀....真係窩心.

原帖由 tsangnamnam 於 11-11-7 17:15 發表
妳唔好灰心啦. 我地做媽媽嘅都係人, 我亦一樣好大頭蝦.
而且有時, 天主安排最好嘅野喺後面黎緊. 妳要有信心呀!

妳仲有聖心同埋聖保祿可以報丫嗎.

1) 聖心 (港島)
http://www.shck.edu.hk/home.php
Application fo ...

上年我就係抱住呢種心態,,,膽粗粗走去放棄SN學位而比囡囡係村校到上K1.....但係今年大B又係勁勁勁多...勁勁勁競爭. 真係玩到我謝.

原帖由 w_y 於 11-11-7 17:26 發表
08年尾出細大把人今年考K1, 下年入學; 即係我地成日講"大仔女" 喇! 處事成熟D, 識野又多D, 唔少學校鍾意架.

算啦,大家作為08年mama,GH有幾好過去2年應收左唔少料吧,入左又后悔不如唔報重好:idea:

原帖由 Cutemom0808 於 11-11-7 18:10 發表
算啦,大家作為08年mama,GH有幾好過去2年應收左唔少料吧,入左又后悔不如唔報重好:idea:

真實我係中意佢一條龍呀,可分享下有咩唔好嗎

可唔可以講吓gh有咩唔好
‹ 上一主題|下一主題