用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 創價你地IN成點?
go

創價你地IN成點? [複製鏈接]

今早同呀女(19/11)IN完創價, 呀女狀態不錯, 有問有答. 希望順利收她啦. 但要等到12月上旬先知結果, 又排等.

你地又IN成點呀? 理唔理想呀? 分享一下.
   0    0    0    0

d老師幾好人, 女女有問有答, 又可以完成砌圖板, 我都幾滿意!!

不過等in 果時有小小好似等睇醫生咁, 有d著哂制服o既護士姐姐話仲有3個到你請坐坐等等

是父母一起進去還是只進去其中一個呀?

請問係GROUP INTERVIEW 定係一個老師對一個小朋友咁IN 架?

原帖由 bon_bonny 於 11-11-19 13:10 發表
d老師幾好人, 女女有問有答, 又可以完成砌圖板, 我都幾滿意!!

不過等in 果時有小小好似等睇醫生咁, 有d著哂制服o既護士姐姐話仲有3個到你請坐坐等等 ...

你講得岩, 我都覺得似睇醫生咁. 我都好LIKE老師, 好好人. 希望你女女都可以順利考入啦~

原帖由 fc1111 於 11-11-19 13:12 發表
是父母一起進去還是只進去其中一個呀?

父母一齊入去IN的~

原帖由 ATC 於 11-11-19 13:30 發表
請問係GROUP INTERVIEW 定係一個老師對一個小朋友咁IN 架?

唔係GROUP IN的, 係一對父母同小朋友一齊IN, 會有兩位老師, 一位負責問, 一位負責寫.

My girl perform well also! she answer all the questions and push back the chair at the end! Do any parents know that is this school strong in Enhlish?

咁會唔會問父母問題架?

yes,they ask questions to parents! who take care your child? what is your expectation?

原帖由 ATC 於 11-11-19 14:23 發表
咁會唔會問父母問題架?

會呀!
1. 問多數邊個湊小朋友
2. 小朋友已成長了, 你覺得他邊方面值得你欣賞.
3. 對小朋友成長有咩期望.

我就唔知, 係唔係都係問同一問題.

原帖由 joannalee88 於 11-11-19 14:22 發表
My girl perform well also! she answer all the questions and push back the chair at the end! Do any parents know that is this school strong in Enhlish?

GOOD~
創價係一間連政府都認為係最資優既學校, 老師都係, 該校的校長對老師都高要求, 所以我相信小朋友都會在各方面都得到進步.

創價, 係唔係你心儀幼稚園, 你有沒有IN其他幼稚園?

我聽日都帶個女去IN, 我驚自己表現唔好累左個女, 佢之前IN左幾間表現都好好, 不過收暫時收到兩間O既信都只係後備生, 都唔知學校係咪會收大仔為先

回復 12# bon_bonny 的帖子

請問是砌那類型的PUZZLE? 會否要求小朋友重組幾塊的puzzle?

回復 14# carolyan882 的帖子

我11月27日去in呀,都有一些緊張,但現在仔仔都有2間收了和比了留位費啦,所以個心都定了一些,但其中一間學費就比較貴啦。

我聽日in 呀,但聽日我c6要返工,得我一人,,,,
唔知會唔會有影響呢????

原帖由 wing2006wing 於 11-11-19 16:24 發表
請問是砌那類型的PUZZLE? 會否要求小朋友重組幾塊的puzzle?

唔係重組, 係幾塊唔同形狀砌入塊板上面, 唔難的

其實都唔係好考小朋友,傾聽形式超簡單,問父母問題較多,所以不用太擔心。

請問面試時用中文or 英文?thx

回復 12# carolyan882 的帖子

Yes! I interview st catherine,KV, st johannes, good hope etc!I like 創價also but just worried the english standard!
‹ 上一主題|下一主題