用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 蘇浙小學校 09/10 蘇浙N1班大召集
go

09/10 蘇浙N1班大召集 [複製鏈接]

各位媽咪, 有無人已經收到09/10 蘇浙N1班入學通知信呀? 知唔知今年幾多人報名同收生幾多呀? 好心急.....:
   0    0    0    0

有信喇咩? 張紙唔係寫要兩個月先有結果

一睇個topic, 仲以為係有人收到信tim!!!!
我都未收到, 都好心急呀, 不過佢話兩個月後通知喎, 都唔明點解要咁耐! 我今日打電話問話收先會收到信, 依個安排真係唔係咁好, 又唔講明幾時先收到信, 真係得過等字。如果大家收到信麻煩來update下, 真係收唔收都得個知字嗎!

蘇浙 nursery interview result 09/10

各位mama, 本來我都好有信心阿仔入到, 但之後得知有1800位bb interview,而只收200個 所以都唔抱太大寄望, 其實都唔清楚佢地收生準則,始終bb都未係好講野,但bb當日表現都好好, 做到老師要求, 可能要靠人事,因為實在太多人考.Anyway, 我阿b都有另一間學校收咗(第2志願呢)so i'm not very worry! good luck to all of you!!

800多個人﹐不是1800個啊

原帖由 kennis0607 於 08-12-4 18:09 發表
各位mama, 本來我都好有信心阿仔入到, 但之後得知有1800位bb interview,而只收200個mouth:" /> 所以都唔抱太大寄望, 其實都唔清楚佢地收生準則,始終bb都未係好講野,但bb當日表現都好好, 做到老師要求, 可能要靠人事,因 ...

原帖由 KamMckay 於 08-12-4 16:51 發表
一睇個topic, 仲以為係有人收到信tim!!!!
我都未收到, 都好心急呀, 不過佢話兩個月後通知喎, 都唔明點解要咁耐! 我今日打電話問話收先會收到信, 依個安排真係唔係咁好, 又唔講明幾時先收到信, 真係得過等字。如果大 ...

唔係呀嘛, 唔收都最少得個知字嘛

咪係囉, 最少要得個知字嘛! 我打電話去問佢答我如果收會收到取錄通知書, 我都打左個突, 再confirm問:吓, 即係reject就無通知? 佢答: 係。就係咁我地唯有等, 最慘係唔知要等幾耐!!!!!

原帖由 elmolly 於 08-12-4 22:47 發表

唔係呀嘛, 唔收都最少得個知字嘛

所以各位mama如果收到信, 請上黎報喜, 等大家有的心理準備同埋得個知字

原帖由 KamMckay 於 08-12-5 12:49 發表
咪係囉, 最少要得個知字嘛! 我打電話去問佢答我如果收會收到取錄通知書, 我都打左個突, 再confirm問:吓, 即係reject就無通知? 佢答: 係。就係咁我地唯有等, 最慘係唔知要等幾耐!!!!!

...

原帖由 KamMckay 於 08-12-5 12:49 發表

...

我諗如果真係收唔到信都會打電話去confirm, 起碼知道係唔收定寄失. 不過佢話要兩個月, 有排等, 期間如果有其他學校收就要比留位費先喇

I would like to know when was your interview date. Trust some of you were interviewed on early Nov (or may be earlier), but mine was end Nov.

So 2 months later means end Jan ??!!!

係呀, 如果有其他收的都要俾的啦。無計!!!

原帖由 elmolly 於 08-12-5 14:12 發表

我諗如果真係收唔到信都會打電話去confirm, 起碼知道係唔收定寄失. 不過佢話要兩個月, 有排等, 期間如果有其他學校收就要比留位費先喇

雖然我呀女成功機會都比較微,我都好想得個知!

吓..Reject冇信架? 咁咪要keep住打去問lor....? 佢地都係我知話兩個月有通知....都唔知咁係以11月1日個批定11月29日個批來計兩個月呢?....好心急呵~~~

...

以我所知, 好似話如果收錄左就會係christmas前收到信, 我都好緊張, 因為話今年好多人考

原帖由 Wing(婷婷媽咪) 於 08-12-9 13:16 發表
以我所知, 好似話如果收錄左就會係christmas前收到信, 我都好緊張, 因為話今年好多人考

咁係咪如果考唔到先會兩個月後通知?

真定假架 ?? 边個講架 ?? 好緊張喎
係就好啦,早D知得唔得好過等咁耐,好辛苦架

原帖由 Wing(婷婷媽咪) 於 08-12-9 01:16 PM 發表

巧緊張...日日要上黎check下有冇人報喜....如果係真,咁即係呢兩個禮拜有結果....希望有信收啦 ....

原帖由 J.Kong 於 08-12-9 17:26 發表
真定假架 ?? 边個講架 ?? 好緊張喎
係就好啦,早D知得唔得好過等咁耐,好辛苦架

如果真係呢兩個星期收到信就好喇..得唔得都好,最少唔洗心掛掛丫嘛!

好似話上下午班只是共收100人.......但有800多人面試....

咁多位, 我打左去學校問, 佢話星期六已經寄出晒取錄通知書, 呢兩日要密切留意信箱喇, 因為唔收就唔會有信. 今年總共有成千人爭唔夠200個位, good luck to everyone
‹ 上一主題|下一主題