用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 07年入讀蘇淅的家長們得閒入來睇下(升K2啦!) ...
樓主: See
go

07年入讀蘇淅的家長們得閒入來睇下(升K2啦!) [複製鏈接]

我系主動交俾老師架,if not 我估果幾個老師系唔會收,同唔會問你拿的!!!!!by the way,你覺得3個新老師好唔好??

原帖由 chanbebe 於 08-9-5 15:44 發表
是否不用交暑期作業?帶返學好多日都沒有收.

chanbebe,

ic,我其實只係記得7字頭,其它的都忘記了。謝謝你呀!
原帖由 chanbebe 於 08-9-4 22:51 發表

1860-1100=$760
not $710
明人不作暗事!

原帖由 wingtam 於 08-9-5 15:52 發表
我系主動交俾老師架,if not 我估果幾個老師系唔會收,同唔會問你拿的!!!!!by the way,你覺得3個新老師好唔好??

這星期我未去過學校,所以未見過3位老師.但我仔仲好掛住張老師,成日好長氣甘問張老師點解要轉工……(我估可能張老師轉工只須一月提前通知,所以學期尾來不及同小朋友講BYE BYE).

體梨感情要慢慢培養啦.

原帖由 See 於 08-9-5 20:47 發表
chanbebe,

ic,我其實只係記得7字頭,其它的都忘記了。謝謝你呀!

you are welcome.

各位 k2 mommy

我想問有無人係坐 校巴 "F " 架, 因為這個星期實在太過份啦... 日日都遲半小時, 我想問係咪一向都係咁架.... 有無保母車介紹呀, 由天后返學校

我既勞氣係, 1:40分上課, 佢張SHEET 寫明1:30分上校車, 結果2:05分才到, 返到學校已經係2:20分了...

日日都係咁, 學校知都唔改... 想點呀....

求助.. 有無保母車可以解決問題... THANKS....

唔係呀?成兩點先到?雖然B車都有時遲到,不過我媽話都係5一10分鐘到唔會太過份。你真係要投訴下佢!

係啦!今個星期開始日日都有功課做,大家要記得做功課呀!
原帖由 445566 於 08-9-5 23:51 發表
各位 k2 mommy

我想問有無人係坐 校巴 "F " 架, 因為這個星期實在太過份啦... 日日都遲半小時, 我想問係咪一向都係咁架.... 有無保母車介紹呀, 由天后返學校

我既勞氣係, 1:40分上課, 佢張SHEET 寫明1:30分上校車, ...
明人不作暗事!

中秋節快樂呀!
大家玩得開心d!
原帖由 See 於 08-9-8 20:31 發表
唔係呀?成兩點先到?雖然B車都有時遲到,不過我媽話都係5一10分鐘到唔會太過份。你真係要投訴下佢!

係啦!今個星期開始日日都有功課做,大家要記得做功課呀!
...
明人不作暗事!

中秋節快樂!!!

wingtam,chanbbe,

我只知戴老師係新來的,其中一個助教係阿仔上年k1g既班主任杜老師,另一個叫林老師,

我問阿仔老師好唔好,佢都話鐘意,應該可以放心的,
我都好miss 張老師呢

今日去街街途中,在地鐵上畯畯突然同我講了些話:
畯畯:石老師話唔鐘意我。
我:點解呀?老師都會鐘意學生的。
畯畯:因為我唔乖,佢話我曳。
我:咁你做左d乜野?
畯畯:我唔食茶點。
我:係呀!咁你下次唔食就帶回家啦!
其實上年也有講過我仔不太食茶點,麵包同維他奶等都唔太鐘意。我老公問我講有無問題?我話唔洗驚,開學先兩個星期,佢未適應新老師,老師又未適應佢。而且我同老師講過我仔比較活潑,如要嚴格應付是可以的,也可以要求我地跟隨。老師也認為他沒問題,及是個開心學生,可以睇定d再算。
其實一知轉老師便可為會有關題發生,但估不到咁快。幸好畯畯現在表達能力好了好多,亦願講心低話,希望他可以快快適應啦!
明人不作暗事!

大家好!!

好耐無入黎呀!! 各位小朋友適唔適應呀 ??我個小朋友初由K1 日日喊變到現在返k2喜歡返學, 轉變得很大 ^.^.
[img] http://tac.families.com/ezb/932337.png[img]
[img] http://tac.families.com/ezb/932338.png[img]
教養孩童, 使他走當行的道, 就是到老他也不偏離.

你地好,我個囡果班都系換哂D老師,但呀囡又無乜野窩,好happy 窩,因為巨咩都好似無所謂甘!唔同哂未唔同哂lor!!but 好慘,又回復返好似K1上學期甘,一返學就開始病,又系返3日放4日啦!(返1,2,3,病4,5)

原帖由 wingtam 於 08-9-17 09:49 發表
你地好,我個囡果班都系換哂D老師,但呀囡又無乜野窩,好happy 窩,因為巨咩都好似無所謂甘!唔同哂未唔同哂lor!!but 好慘,又回復返好似K1上學期甘,一返學就開始病,又系返3日放4日啦!(返1,2,3,病4,5) ...

祝快快康复!

可以的话,每日至少半小时带氧运动,医生就远离我地架啦.

我媽都話畯畯有小小作病,比左d傷風藥佢食左一次又無乜野啦。今個星期同畯畯的新班主任石老師通過話,佢話畯畯的表現也ok,不過寫字不太用力同填色比較隋意。感覺上新老師比蔡老師嚴格,不過聽她說話的語氣也很專業。心想出年要報小學了,樣他跟一個嚴格的老師也好!
明人不作暗事!

原帖由 See 於 08-9-18 22:48 發表
我媽都話畯畯有小小作病,比左d傷風藥佢食左一次又無乜野啦。今個星期同畯畯的新班主任石老師通過話,佢話畯畯的表現也ok,不過寫字不太用力同填色比較隋意。感覺上新老師比蔡老師嚴格,不過聽她說話的語氣也很專業。心想出 ...

我都有打電話問過班主任,她說阿仔表現幾好,我仲擔心巨不適應添,依家順利過渡就好了.

你個仔寫字不太用力,我個仔寫字就太用力,好似雕刻甘,填色就奉旨出界,話極都系甘,仲駁嘴話少少出界5緊要……

Hi,你們報了游泳班沒有?
我報了12:00的班.
阿仔好驚水,帶巨去游泳池和沙灘都系攬實大人條頸吾肯放手,驚驚青青禁.
巨下個月4歲啦,我想他學識游水,身體強壯O,就算不小心跌左落水都平安無事.

HI, 我無報到呀,因為太遠了,想搵d近dd既地方學

原帖由 chanbebe 於 08-9-19 17:47 發表
Hi,你們報了游泳班沒有?
我報了12:00的班.
阿仔好驚水,帶巨去游泳池和沙灘都系攬實大人條頸吾肯放手,驚驚青青禁.
巨下個月4歲啦,我想他學識游水,身體強壯O的,就算不小心跌左落水都平安無事. ...

嚴因為已經有學開,所以都無報到。

原帖由 asman 於 08-9-21 10:50 發表
HI, 我無報到呀,因為太遠了,想搵d近dd既地方學
明人不作暗事!

今日好開心,老師打來說Oscar寫字進步了,上課也乖了
係啦!毒奶粉事件到現在,大家有無問下學校小食的安排呢?今天我忘了問老師!
明人不作暗事!

我都無問過呀,我見平時學校係比維他奶,本身我自己都唔比阿仔飲,所以都無問過添

原帖由 See 於 08-9-30 22:33 發表
今日好開心,老師打來說Oscar寫字進步了,上課也乖了
係啦!毒奶粉事件到現在,大家有無問下學校小食的安排呢?今天我忘了問老師!

维他奶不是牛奶,是豆奶,放心wor.

学校应该无得饮牛奶.

只是平时食开只RITZ芝士饼要加倍小心,个别产地的有事.
‹ 上一主題|下一主題