用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 和富慈善基金李宗德小學 請問邊度買到橄欖綠色羽絨?
go

請問邊度買到橄欖綠色羽絨? [複製鏈接]

下星期又開始凍,想買定件羽絨俾個囡返學,手册寫明話....

『同學可以穿校服標準色、即橄欖綠色而沒有鑲邊的棉襖或羽絨服。』

請問有無人知邊度有得賣呀
   0    0    0    0

其實搵唔到橄欖綠色著其他色的都OK架...
不過我早2-3年就在賣開Mickey衫到搵到隻綠色羽絨.

原文章由 Kubi 於 07-12-28 00:14 發表

『同學可以穿校服標準色、即橄欖綠色而沒有鑲邊的棉襖或羽絨服。』

請問有無人知邊度有得賣呀 ...

原文章由 830mama 於 07-12-29 22:28 發表
其實搵唔到橄欖綠色著其他色的都OK架...
不過我早2-3年就在賣開Mickey衫到搵到隻綠色羽絨.

哦~
唔該晒:)

原文章由 Kubi 於 07-12-28 00:14 發表

請問有無人知邊度有得賣呀 ...

Kubi :

阿仔件羽絨好好彩係喺Hippo 未執之前買倒架 ! 由上年到年今 , 好多家長都話搵唔倒綠色既羽絨 . 最迎好媽咪提供 , 喺屯門市廣場M記隔離有間X峰有得買 , 我早2日落去都執咗件 , 不過 , 聽講得返好少量 , 如果你未搵倒 , 亦可以即管去撞撞運氣 ! 另尋晚有個媽咪話喺港島區既KINGCOW有得買 , 重減緊價添 ! 不過數旺亦唔多 !

今年校長執到好正 , 話一定要著綠色羽絨 , 所以如果你買倒 , 早好就買大一兩個碼 , 咁出年唔駛搵餐死 !

另提提你 , 頸巾顏色都要留意 , 學校只表受 白色/ 黃色同綠色既頸巾 , 重要係淨色 , 所以你亦可以留意一吓 !
朱家有個小豬B,人人叫佢做家熹!
【醒世文】- 頭四句父母不親誰是親  不重父母重何人  你若重他十六兩  後代兒孫還一斤 千兩黃金萬兩銀  有錢難買父娘身  在堂父母百年稀  生時不孝死後悲

原文章由 家熹媽咪 於 08-1-7 02:29 發表

Kubi :

阿仔件羽絨好好彩係喺Hippo 未執之前買倒架 ! 由上年到年今 , 好多家長都話搵唔倒綠色既羽絨 . 最迎好媽咪提供 , 喺屯門市廣場M記隔離有間X峰有得買 , 我早2日落去都執咗件 , 不過 , 聽講得返好少量 , 如 ...

真係唔該晒~
我仲未買到呀!呢排都好忙,希望過年前有時間去望吓

係喇...港島區既KINGCOW,即係邊度呀?

[ 本文章最後由 Kubi 於 08-1-9 12:22 編輯 ]

原文章由 Kubi 於 08-1-9 12:20 發表

真係唔該晒~
我仲未買到呀!呢排都好忙,希望過年前有時間去望吓

係喇...港島區既KINGCOW,即係邊度呀?

kubi :

頭先打去問 , 佢話係喺銅鑼渝既sogo呀原來 ! 有買襯手喇 !
朱家有個小豬B,人人叫佢做家熹!
【醒世文】- 頭四句父母不親誰是親  不重父母重何人  你若重他十六兩  後代兒孫還一斤 千兩黃金萬兩銀  有錢難買父娘身  在堂父母百年稀  生時不孝死後悲

請問邊度買到橄欖綠色羽絨?

各位你們好 :

接近校褸綠色的羽絨褸, 已經穿著過回學校,
應該沒有問題。
在荃灣南豐中心九樓 羽絨x 有得買。
有四個碼:加大、大、中、小。
你們可以去看看。

原文章由 偉偉茵 於 08-1-11 21:56 發表
各位你們好 :

接近校褸綠色的羽絨褸, 已經穿著過回學校,
應該沒有問題。
在荃灣南豐中心九樓 羽絨x 有得買。
有四個碼:加大、大、中、小。
你們可以去看看。 ...

太子都有間樓上舖賣羽絨 (龍濤 www.rondown.com.hk), 價錢唔貴, 我前年都買左件綠色羽絨背心俾我囡, 好輕身, 又可以摺成一個袋好易收藏, 爛左少少仲可以拎返去叫佢修補.

[ 本文章最後由 WW 於 08-1-29 15:28 編輯 ]

歡迎有時間黎我o既部落格睇睇 http://hk.myblog.yahoo.com/babyszewai

我已經買咗羽絨俾囡囡喇
唔該晒咁多位
‹ 上一主題|下一主題