用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 嶺南大學香港同學會小學 嶺南大學香港同學會直資小學好唔好㗎?英文如何? ...
go

嶺南大學香港同學會直資小學好唔好㗎?英文如何? [複製鏈接]

嶺南大學香港同學會直資小學好唔好㗎? 英文如何?
   0    0    0    0

有小朋友在這間學校就讀的家長可否分享一下。

我小囡報了此校01年入學, 不過對此校都有所了解 !  佢不是英文小學, 教學還是以中文為主, 不過有外籍老師, 反而佢中文教學法較為新穎為此校特別之處, 佢9月分有簡介會, 若你大興趣可參加與校長了解弓解 !

When will be the 簡介會? Thanks.

原帖由 stephanieching 於 08-9-12 12:06 發表
我小囡報了此校01年入學, 不過對此校都有所了解 !  佢不是英文小學, 教學還是以中文為主, 不過有外籍老師, 反而佢中文教學法較為新穎為此校特別之處, 佢9月分有簡介會, 若你大興趣可參加與校長了解弓解 ! ...

原帖由 DMJ103 於 08-9-12 12:33 發表
When will be the 簡介會? Thanks.

應該係9月20號, 下午2點-5點。

我對佢既中文教學法有d心動。但係一confirm左佢地又冇得大抽獎, 所以十五十六中....

妳女兒現在讀那間中學

原帖由 stephanieching 於 08-9-12 12:06 發表
我小囡報了此校01年入學, 不過對此校都有所了解 !  佢不是英文小學, 教學還是以中文為主, 不過有外籍老師, 反而佢中文教學法較為新穎為此校特別之處, 佢9月分有簡介會, 若你大興趣可參加與校長了解弓解 ! ...
咁妳女兒現在讀那間中學

原帖由 VV2 於 08-8-26 14:47 發表
嶺南大學香港同學會直資小學好唔好㗎? 英文如何?

好! 世界級的好!
學既英文係真英文(講敢寫敢表達,看英文讀物)
唔係一味為考試

Is this school using activities approach or more traditional?

想問吓面試難唔難,會問咩問題我囡囡成績一般

我想問依間學校interview 難嗎?
‹ 上一主題|下一主題