用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 請問有冇K1I(Kent Road)家長一齊分享吓?
go

請問有冇K1I(Kent Road)家長一齊分享吓?

大家覺得Orientation攪得好唔好呀?我就覺得Ms. Wong及Ms. Ng都好Nice呀!

我個女K1 G 班Miss Yu  都OK

大家好! 我個女都係k1I 呀! 叫Audrey 松琛,
希望多啲家長一齊分享啦!

你哋小朋友有午睡問題呀?
我就好煩, so, today 才有心机上BK!

原帖由 wingmommy 於 08-8-30 00:15 發表

大家覺得Orientation攪得好唔好呀?我就覺得Ms. Wong及Ms. Ng都好Nice呀!

k1I 家長,快啲嚟啦!

係咪pm呀?
我仔k1I pm (kent road)
終於有人比我問下野啦!

你仔仔坐边張枱架,坐校車?

原帖由 kittynleo 於 08-9-8 06:59 發表
係咪pm呀?
我仔k1I pm (kent road)
終於有人比我問下野啦!

我住粉嶺,坐保母車的

我都唔知佢坐邊張枱,連咩組都都唔知....

住粉嶺,坐保母車要幾耐? 我住沙田, BUT 頭站要1个鐘有多,SO自己湊!

你試下形容你仔仔, 等我睇吓見唔見到!
家長就嚟冇得入CLASSROOM 啦!

原帖由 kittynleo 於 08-9-8 10:23 發表
我住粉嶺,坐保母車的

我都唔知佢坐邊張枱,連咩組都都唔知....

返學耐少少,
12:20上車,放學好好多
但因呢個星期佢放早而其他學校冇放咁早的關係,
佢要等埋其他人,
所以要5:30到,
但佢話之後個時間都差唔多

我覺得可以接受啦,
因我10月尾生啦,所以都唔自己接lu

你有冇湊過佢番學, 我覺得呢班小朋友好叻 because nobody crying at first day, 好感動.
之後幾日,都係得1,2個小哭, miss wong 氹完已無事.

我小女今日回家後,對住我哋say了n次
*專心望住黑板*

又扮老師,希望唔係老師話緊佢就得嘞!

原帖由 kittynleo 於 08-9-8 11:28 發表
返學耐少少,
12:20上車,放學好好多
但因呢個星期佢放早而其他學校冇放咁早的關係,
佢要等埋其他人,
所以要5:30到,
但佢話之後個時間都差唔多

我覺得可以接受啦,
因我10月尾生啦,所以都唔自己接lu ...

而家先發現今早我打個POST冇左

我今日去接左佢放學啦~
我自己搭車...仲耐過佢搭保母車....

你女女叫咩名?
等我問下佢有冇呢個小朋友先....
佢今日講左一個人名比我聽...(但係我聽唔明)
我之前見其他媽咪既小朋友有分組,
我問左佢好多次,佢都話藍色,
我今日終於都知係咩來...原來係寫住佢個名張紙

但我想問下佢地係咪日日都有得玩滑梯同餵魚?
因佢天天都係答我呢2樣...

到目前為止,佢地好似睇過3套卡通片,
飛機, BUBU 巴士同 Hello Kitty

佢係屋企都有扮老師
「全部僕低,唔準講野」
「你可以去玩玩具」

咁我問佢咩叫僕低呀?媽咪唔識wor!
跟住佢真係僕低左,對手仲Q得好實,
佢話僕低便有貼紙/野食

我个仔都是K1I, 今天他说不喜欢MS WONG, 昨天说MS Wong so angry, 还说他今天喊. 今天还不肯入课室. 哎呀, 点算呢? 今天想打电话同ms wong倾, 但电话打不通. 你们知道可不可以打比老师问吗?
我都有听他说玩滑梯和feed the fish.
今天派的工作纸要交的吗?

我個女叫Audrey 松琛,
唔係日日有魚餵 & 滑梯
我知monday餵咗,tuesday 油colour,係楊桃同(林柿),
miss wong 仲吊咗喺classroom 佈置.

我女說她是apple group, another table is " pineapple & lemon"
but I ask miss wong yesterday, 佢哋仲未分組!
哈哈哈!
I think we ask the children question, 佢哋就諗哋answer 比我哋, 我都係怕佢答咗n1啲嘢,so 忍唔住問miss wong.

原帖由 kittynleo 於 08-9-10 21:46 發表
而家先發現今早我打個POST冇左

我今日去接左佢放學啦~
我自己搭車...仲耐過佢搭保母車....

你女女叫咩名?
等我問下佢有冇呢個小朋友先....
佢今日講左一個人名比我聽...(但係我聽唔明)
我之前見其 ...

今天派的工作纸要交的吗?
I think no need, just remind your children wash hand .la......!

some mami tell me you can write down your question on paper and put inside the handbook, then the teacher will call U back!

原帖由 Cecilia818 於 08-9-11 01:31 發表
我个仔都是K1I, 今天他说不喜欢MS WONG, 昨天说MS Wong so angry, 还说他今天喊. 今天还不肯入课室. 哎呀, 点算呢? 今天想打电话同ms wong倾, 但电话打不通. 你们知道可不可以打比老师问吗?
我都有听他说玩滑梯和fee ...

My son told me that he is belong to Lemon group, and there is another apple in their class.

but I ask miss wong yesterday, 佢哋仲未分組!

原帖由 Cecilia818 於 08-9-11 11:27 發表
My son told me that he is belong to Lemon group, and there is another apple in their class.

可能d小朋友見你問到便求奇答下你or
講返佢n1個陣咩組~

昨天仔仔都有講話miss wong 摺燈籠呀~
可能係掛至真

原帖由 Cecilia818 於 08-9-11 01:31 發表
我都有听他说玩滑梯和fee ...

你試下寫紙仔比miss wong 啦~
佢等小朋友放左學便會打返比你架啦

你哋小朋友有午睡問題呀?
我就好煩!

其實佢之前返N1有午睡,
起初都唔慣架~

下午冇得瞓,
晚上又陪我們至11點,
早上便唔肯起身...

現在開始適應到,
早上10點半起床,但有時會係保母車(回程)到瞓左
去程有冇瞓我唔知,
雖然我唔係好想佢係車度瞓,
但係又冇辦法....

BTW,我問了他是否有個小朋友叫松琛,
佢話有,我多口問佢,男仔定女仔來的?
佢答我男仔
我再作幾個名同問佢性別啦~
佢又話有,又同我老作