用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 組班專區 荃灣pre-K playgroup
go

荃灣pre-K playgroup

呢個係荃灣geEnglish playgroup,之前係mama jennis係babykingdom介紹我ge,上左大概2個半月,真係唔錯呀。雖然日日都要搭車去,不過真係同我樓下個間(PanXX)唔同。要係呢度Share下,呢個playgroup既導師好有心機,可能佢係外國人,冇中國導師咁怕醜,反而同小朋友唱歌個part好似我仲怕醜,課程又冇以前咁多自由活動(我個人唔鍾意,不過我知有D mama鍾意),最好就係唔會太多小朋友一齊上,年紀又差唔多(呢個班係10個月至30個月)。jennis mama個B都係同我一齊上一班,haha仲識左Gian's mama同Acca's mama。不過,而家仲未上到認知個part,我都係最鍾意有認知同情緒學,好似出面少D同岩晒我個仔(佢D脾氣好大)。係雜誌睇到徐子淇個女上完playgroup一唱goodbye song 就喊,同我個仔一模一樣,但係我個仔喊左2堂姐。阿仔上左一個月,好明顯開朗左同自立左,有時唔洗我陪佢一齊上tim,最明顯就係有禮貌左,冇以前咁霸道,所以我唔洗咁急生多個,之前老公話我地得一個,多人錫,所以阿仔霸道D,所以唸住生多個,我真係唔係咁想,一個已經冇晒時間la。希望個班可以教多D佢情緒,唔好成日發脾氣,激死我。

荃灣english centre

講開荃灣Englsh Centre, 最近,我遇到一件激死我既事, 我個女係荃灣富x達大廈上面間"Kxxx n xx" 讀英文,本來間Centre係6樓, 最近搬到7樓, 係就係大左, 但係D服務質素就是非常差.10月尾,我個女上完堂返到屋企, 個額頭腫到好似一隻雞蛋咁大, 又青又腫, 我大吃一驚, 問個女發生咩事, 個女話上堂時比另一個小朋友撞倒, 咁我問佢當時有無人幫她搽藥或冰壓, 她說無, 我問工人有無看到, 佢話妹妹有喊, 但係Centre無理, 工人已係屋企幫佢搽左藥, 因為我放工都夜,雖然好嬲, 但都要等翌日先打電話去了解. 我同職員講呢件事, 佢都未聽完就話無發生過呢件事, 我堅持要佢問下上課的老師或我問老師, 但職員話佢幫我問, 之後佢打電話比我, 話果個老師話係課室無事發生,咁我叫佢比我同老師講, 佢話老師上緊堂, 唔聽得電話, 我問個職員, 我個女入去課室之前個頭無事, 出來就腫起來, 如果唔係係課室出事, 咁點解, 個職員話, 呢件事係昨日發生, 你有無親眼見到你個女係課室出來個頭腫左?你個女得4歲有可能講唔清楚, 你個工人有無講大話你都唔知, 你有咩證據話你個女係課室整親, 比佢咁數完, 雖然歪曲事理, 但我真係聽工人同個女一面之詞, 唯有收線.之後我再問我個女N次, 佢都話係課室整親, 我叫我工人發誓講出真相, 我工人喊到猪頭咁, 話真係係課室出來就見到妹妹個頭腫起來, 我話唔信, 要拉佢去警局, 佢都係話妹妹係課室出來個頭腫起來, 我覺得我個工人應該無講大話, 我個女4歲說話都好清楚.  我試過搵間Centre負責人, 佢叫D職員話佢唔係度, 我明明見到佢同佢家人講野, 我再打電話比佢, 佢都唔回, 叫其他人回我電話,話自己好唔得閒.本來我只係想同佢講下課室安全, 但係佢地就避不見面, 我覺得個女人身安全無保障, 但係又交左2個月學費, 無辦法, 唯有叫工人一步都唔准走開, 睇實D, 好彩重有一堂就上完,甩難. 奉勸其他有子女係呢間中心讀緊既父母, 真係小心D, 而家好多中心只顧賺錢,唔理D細路死活.

我信我個女,同工人都無講大話<---係呢度還佢地清白.angelina媽咪

ar....

明白你都好嬲,不過果間唔係第一次比人咁講la,初時報就好地地。你個女都係讀playgroup,我冇係果度讀過,不過如果係英文course,我唸我呢間centre都唔錯,如你有興趣,你可以PM我,呢間都係係荃灣。

thanks

sent to you la  johnson_daddy
呢間中心唔錯,荃灣區大多都係呢幾間。你自己可以打去問下,導師以前係係St.Cat教:D 。

醒目開學勳章

Hi, can U PM the information to me, many thanks!

fatfatguy and DonaldDuck,

i had already sent the info to you all

Hi, can U PM the information to me, many thanks!

hi ganso,
the info had been sent to you

Hi lottos1234

May I have the info?  My email address is [email protected]

e-mail to you already la, you check la

Thank you very much

原帖由 lottos1234 於 08-12-18 14:17 發表
e-mail to you already la, you check la

hi

嘩~ 本來都想考慮下呢間, mug 原來咁 ga  ?

原帖由 1010KI 於 08-12-19 00:45 發表
galax:你話個間KxxxNxx,我早約一年前都同女女上過playgroup,d負責人冇禮貌又冇愛心,第一堂試堂個老師幾好,之後咪join,點知上上下老師轉了,這老師肥肥地,外籍人,要求多多,我女女當時約15個月,要佢坐定定聽佢教,唔坐好 ...

其實又可以理解,如果真係好,我覺得唔洗長期賣廣告lor,好似我學緊呢間,我係kingdom媽咪介紹,呢間冇賣廣告,去上堂都知D家長大部份都係一個傳一個咁介紹,我唸口卑好先會咁,你做得好就自然會一個傳一個!初時我都會考慮KXXXUS,因為規模睇落去好似好D,但係好彩冇報呢間。
我仔仔上堂冇一堂會坐定定lor,老師亦冇可能叫到,不過佢地好有耐心,盡量會吸引番阿仔,有時佢仲週圍走,頭一兩堂我仲覺得唔好意思,好似係度攪攪陣,但反而老師叫我唔洗嬲,係正常wor,跟住幾堂後佢好D la,我唸呢D亦都係個個媽咪都想係堂度可以學到既野,而唔係學左先去啦,本身如果咩都識,我就唔洗同佢日日去上堂啦!我唸咁細個,你比佢上playgroyp,故名思義,係想佢從遊戲中學習姐,如果要坐定定,我唔知人地個仔有幾多個可以做到,但我個仔一定唔得,睬你都傻呀,haha!

HoiyauBB and Cap,

PM the info to you la, 你check la

Hi! lottos1234

我想問我bb8個月大, 可以上堂嗎.
但係佢依家咩都唔識, 唔知上堂聽唔聽老師講呢.
可唔可以比d資料我呢, 唔該晒!
係呀, 妳個bb幾大呀.

我BB就來13個月,唔知8個月得唔得,不過我見過最細10個月都有上。我唸如果你BB 8個月,一定坐唔定,因為個老師話係正常,但係好少playgroup要BB坐定個wor,個個都係週圍行,咁玩下遊戲,唱歌,唔洗坐定。不過佢地編既遊戲可以訓練到認知、記憶、情緒等lor。地址果D不如我PM你la,唔想好似賣廣告咁,haha!咁你可以打去或者上去問下。

may i hv this playgroup's information?pls PM me