用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 崇真小學暨幼稚園(幼稚園部) 0910 K3 繼續繼續繼續 TALK !
go

0910 K3 繼續繼續繼續 TALK ! [複製鏈接]

轉眼間 , 今年踏入第三年 [ TALK ] .

升級啦 !   小朋友升讀那一班呀 !   會做同班同學嗎 ?

高愛班   :   lala

高信班   :

高勇班   :

高仁班   :

高正班   :

0    0    0    0

升級啦 !   小朋友升讀那一班呀 !   會做同班同學嗎 ?

高愛班   :   lala

高信班   : roycema

高勇班   :

高仁班   :

高正班   : ... [/quote]

Hi parents, nice to meet you,  my son will be promoted to K3 Love this year!!  

高愛班   :   lala, casswong33

高勇班   :

高仁班   :

高正班   : ... [/quote]

[轉眼間 , 今年踏入第三年 [ TALK ] .

高勇班   :

高仁班   :  IrisLau

高正班   :

[轉眼間 , 今年踏入第三年 [ TALK ] .:excited:

高勇班   :

高正班   :

高義班  : namnam320
3E 嵐嵐

高勇班   :

高正班   :

高義班  : namnam320              FnDmum

還有 .....高禮班呀 !
( kinheimama , i forgot how's your id ! )

高禮班   :  kinheimama  

高勇班   :

高正班   :

高義班  : namnam320, FnDmum, sleepingbo

hi lala,

Thank you to added in 高禮班

大家多D上來,交換消息喇
3E 嵐嵐

thank you, 啱啱想加名!
http://lb3f.lilypie.com/Cvyyp8.png[/img][/url]

Nam Nam 實適應到,不用worry~~
我個仔就難講d
http://lb3f.lilypie.com/Cvyyp8.png[/img][/url]

原帖由 sleepingbo
Nam Nam 實適應到,不用worry~~
我個仔就難講d

大個仔呀,應該冇問題,比D信心佢!
3E 嵐嵐

暑期又過三份二,唔知到時小朋友番學,會唔會扭計.....

3E 嵐嵐

各位K3家長,9月5日深水埗區有個升小一講座,有興趣就send個訊息我,我會比資料大家
3E 嵐嵐

原帖由 namnam320 於 09-8-4 15:09 發表
暑期又過三份二,唔知到時小朋友番學,會唔會扭計.....

唔會掛 .....
我囡囡成日問我幾時到9 月 .
下個星期, 終於到啦 !
今年暑假 , 比個豬流感搞到咁混亂 .
k2 學期尾 , 突然停學 .
又連懇親會個 performance 都唔記得啦 !
到7月頭都仲有練習 , 到依家就 .......

返暑期班仲貴過 學費 + 興趣班呀 !

出左報告 , 下年 7/4 日已經 last day , 到時個暑假都有成兩個月  .

原帖由 lala1125
唔會掛 .....
我囡囡成日問我幾時到9 月 .
下個星期, 終於到啦 !
今年暑假 , 比個豬流感搞到咁混亂 .
k2 學期尾 , 突然停學 .
又連懇親會個 performance 都唔記得啦 !
到7月頭都仲有練習 , 到依家就 .......

...

吓!又咁早放暑假,唔係吖!
3E 嵐嵐

回覆 1# namnam320 的文章

請問是否九月就要報小學啦?請問知唔知若果想報番崇真小學(國際/主流)是否也是九月就要報呢?orientation那晚只聽見老師好似話9月7日有小一講座喎!

崇真網頁有小一入學表格download, 而家可以報, 遞交申請就同一般小一入學申請一樣

原帖由 bosophie 於 09-8-31 16:38 發表
請問是否九月就要報小學啦?請問知唔知若果想報番崇真小學(國際/主流)是否也是九月就要報呢?orientation那晚只聽見老師好似話9月7日有小一講座喎!

有沒有人想比小朋友繼續升上崇真小學架!我就好喜歡這學校,見囝囝好開心,他都話鐘意在這裡讀小學,快D知道崇真收唔收都好,分分鐘大抽奬都慳番唔填表,既然都預咗比他讀崇真,我唔駛煩。

我囝囝最鐘意這裡好多活動玩,我則喜歡崇真重視兩文三語!

有冇想報崇真的媽咪呀!一齊分享下啦!

你地有冇聽自己D小朋友講每日都有好多同學仔請病假呀?
我個女有日講,前日有9位小朋友請病假,聽倒都嚇親
3E 嵐嵐
‹ 上一主題|下一主題