用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 保良局林文燦英文小學 保良局林文燦小學
go

保良局林文燦小學 [複製鏈接]

0    0    0    0

保良局林文燦小學

Hi lovepooh215,

小兒今年讀小一,見他返學返得好開心,課程比我想像深,尤其是中文.除中文用普通話,其餘都全英語.每天功課量適中.學校雖然比較細,但校長同老師都好親切,小班教學又屬九龍城網,暫時我都覺得無選擇錯.希望以上資料可以幫到你.

kitkit, 你幾時再返上來啊, 講多d lmc d 野比我地聽啦 please ~~~~~~~~~~~~~~~

原帖由 Kitkit01 於 09-10-11 23:17 發表
Hi lovepooh215,

小兒今年讀小一,見他返學返得好開心,課程比我想像深,尤其是中文.除中文用普通話,其餘都全英語.每天功課量適中.學校雖然比較細,但校長同老師都好親切,小班教學又屬九龍城網,暫時我都覺得無選擇錯.希 ...

我想問, LMC "屬九龍城網", 這是否與升中有關係? 升中派位的校網是視住址或校址? 我知道升小派位就只看住址而與幼稚園校址無關但不知升中點?

醒目開學勳章

我對升中派位唔係好清楚,不過據我所知,升中派位首先是跟校址,但可以申請用住址報中學。

LMC的中學校網幾好架!!!

原帖由 larchai 於 09-12-4 11:55 發表

我想問, LMC "屬九龍城網", 這是否與升中有關係? 升中派位的校網是視住址或校址? 我知道升小派位就只看住址而與幼稚園校址無關但不知升中點?

tks whitepine.

sorry 我自問自答, just got this from internet http://www.hked.org/epaper17.htm

LMC 的校網很好, is it same as 九龍塘?
this makes me stronger confident with this school.

34 校網當然好啦.  等我數d 出來下.... 等等...

旅港開平, 何文田官立中學, 華英中學, 陳瑞祺中學, 鄧鏡波中學.
女校有協恩
何文田街坊福利會永久人字拖榮譽會員

醒目開學勳章

thank you too.

The link is very useful. I know more about the selection of secondary school issue

原帖由 larchai 於 09-12-4 12:55 發表
tks whitepine.

sorry 我自問自答, just got this from internet http://www.hked.org/epaper17.htm

LMC 的校網很好, is it same as 九龍塘?
this makes me stronger confident with this school. ...
‹ 上一主題|下一主題