用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 翠茵小宇宙幼稚園 有無媽咪報咗明年翠茵小宇宙N1呀?
go

有無媽咪報咗明年翠茵小宇宙N1呀? [複製鏈接]

我個係0911細仔,重未知收唔收,我打去問話大仔就10月in,細仔就12月in..而我只係報咗呢間咋,唔知使唔使報多幾間保險d呢?
   0    0    0    0

回覆 2# cincin_ko 的文章

你係咪9月11號報0架?我那天一早就去排隊報上午啦,打去問話無咁快通知的

我個女都係0911細仔,報左新寶城果間,我郵寄交表咋,支票就扣左錢喇,但未有消息.

我b都係0911細b, 響9月11日交左表, 不過排到好似130, 有上午班機會好細, 你地仲有無報其他學校呀, 細b報pn 點都係等插班, 到時返學都唔知有無得去睇佢呢

我都同阿仔報左新寶城, 0910細b 都係要等插班, 唔知排 18 有無機會入 am 呢?

十月德寶同 learning habitat 有 open day 我可能會報埋

無辦法啦, 唯有報多幾間睇下有無機會囉

回覆 4# cincin_ko 的文章

我攞咗no 113,我有問佢細仔會唔會係後補名單,佢就話唔會,人人都有得面試,只係細仔會遲兩個月即12月先面試,你重有無報其他學校呀?我只報咗一間...唔知重有咩選擇

回覆 4# sillymair 的文章

十月幾多號呀?我都想報呀

回覆 7# yuffieyip 的文章

無呀,但如果得返下午我都讀啦..咁難搵,我又問佢k1幾時報,佢話如果收咗pn會自動讀倒k1喎...希望佢收我仔啦..各位媽咪,我住欣明苑0架,你地住邊,做個朋友好嗎?

我都係9月11日幫阿女報左PN,跟據我經驗,佢地interview 只係望吓小朋友有無特別問題,而AM班係先到先得,如果小朋友無乜問題,而你個籌又夠前,應該都會收,果時我個仔in K1,佢in完后就叫我交留位費咯,今次幫阿女報,個籌係49,佢都話AM無問題架喎!!

唔係喎,我攞籌果陣,後面個人問佢,佢都話AM無問題架喎,當時佢都未睇係大仔定細仔,夠年齡就得架啦!咁幾多班我又唔知喎!!

原帖由 cincin_ko 於 10-9-27 13:03 發表

你個囡梗係大囡, 我個囡係細囡, 唔知佢收唔收入am class....

請問一年開幾多班pn, 同一班幾多人?

回覆 1# 小玲 的文章

9月11號開始報,你可以打去問下,我個係細仔,國際我怕太難,應該會讀主流

回覆 1# cincin_ko 的文章

我問學校佢都係話無分年紀來收生,但我唸法同你一樣,我估細仔一定係後備,佢地無理由咁sit..

cincin_ko, 我估大家誤會左啦,如果開學時都未夠年齡,學校跟本唔會收,所謂細仔,係只開學時剛剛夠年齡入學既小朋友,而其他有幾個月果D就叫大仔

請留意,我本來都想係黎緊1月幫阿女報N班插班,但老師話:就算到時有位,咁下一個年度應該係讀K1,但3年后一樣升唔到小一,因小一收生係有規定,要開學時即係9月,已足5歲8個月先可以升小一,所以先改報下年度N班

至于插班方面,出面有D學校係要你小朋友夠18個月先會收你張form,到你小朋友足2歲先會睇吓學校有無位先再收架!!

‹ 上一主題|下一主題