用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 公開考試 好開心!真係不需要花幾千元比小朋友出english centre ...
樓主: ew911
go

好開心!真係不需要花幾千元比小朋友出english centre 學 [複製鏈接]

醒目開學勳章

一般一個月就有cert.
亞仔上次11月28日考,
因有聖誕節的假期,
所以1月5,6日先有呀

原帖由 BB成長期 於 11-2-18 10:59 發表
係咩...個個月有得考嫁, 可能我同另一個考試弄亂了 (阿仔四月考珠心, 如再考就10月, 要半年一次)

另請問考完後, 張成績要等幾耐. thanks.

以下網址有不同級別的劍橋英文考試的資源, practice tests, etc. 供大家參考:

Resources Directory - Cambridge Exams

回覆 8# qoo_pooh 的文章

請問在深圳書城或其它內地書局是否有得賣? 如果有, 便可到深圳買.

will take the exam @ May 2011!! hope sel-learning at home is work!!

I bought the whole set from Taobao!!

MK 大陸書店亦有出售!!

原帖由 JEA 於 11-4-18 11:03 發表
請問在深圳書城或其它內地書局是否有得賣? 如果有, 便可到深圳買.

醒目開學勳章

上次有朋友上去深圳買,
結果只買得2本, 因很多缺貨......
預期用咁多時間和金錢,
不如在香港買啦

原帖由 JEA 於 11-4-18 11:03 發表

醒目開學勳章

你小朋友考邊個試呀? starter, mover 還是其他?

加油!  預祝小朋友考到好成績!

原帖由 SakuraSakura 於 11-4-18 12:10 發表
will take the exam @ May 2011!! hope sel-learning at home is work!!

我都想自己教小朋友, 做 past paper 練習. 想問下自學時 read & write 個part是否讀比小朋友聽, 再用中文解釋比佢聽做呢?

Listening 個part, 要不要用中文解釋問題呢? thanks!

想請問各位,如果是准備考flyer or KET,
想在淘寳買, 希望平平地, 自己教OK.
tks

Kid's Box 剑桥国际少儿英语 5  For Flyer??
http://item.taobao.com/item.htm?id=8699822488

剑桥国际少儿英语 6 学生包 FOR KET??
http://item.taobao.com/item.htm?id=9818578010

And also I need to buy below?? tks.

Testing Pack RMB33.80 (1 CD)
http://item.taobao.com/item.htm?id=8805027917

bbsbbs - 你小朋友幾多歲?我都打算在暑假時幫我小朋友準備FLYER.

我小朋友就5YRS , 點開始先好, ? 是不是上網DOWLOON 左d 生字串了先, 再做paper 呢?

D PAPER 是不是上淘寶買, TOTAL 有幾份? 

D 考試是不是個個月有得考? 

有沒有MAMA 解答, THX!

請問自己報考, 唔經學校, 張cert, 會點到我手? 又會點通知?

我都係自己教,又係用大陸出版既test paper.剛剛收到starter成績.全取15個盾.超開心!!!

回覆 1# isis_dad 的文章

回覆 55# apsm 的文章

我都係旺角d樓上鋪買.係要用tape個d..係有齊starters/movers/flyers架.好似叫國x堂

Isis_Dad,

When did your kid take the test?

Mine on 17 April, but not yet got the result.

回覆 4# isis_dad 的文章

Isis_dad,

請問你用幾多時間自學呢?
是否spelling 先, 之後比pass paper 做呢? thanks!

原帖由 MingMami 於 11-5-18 10:45 發表
Isis_dad,

請問你用幾多時間自學呢?
是否spelling 先, 之後比pass paper 做呢? thanks!

請問伙小朋友幾YRS 考????去邊考?THX!

回覆 57# mimame 的文章

我係3月27日考...都係剛剛收.

mingMami
我地用左1.5個月左右.其實都冇特定...不過都係做paper先..最後個星期先spelling.
‹ 上一主題|下一主題