用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 學之園學費
go

學之園學費

請問媽咪知道,
學之園除左學費和半年雜費外,
仲有冇其他費用要比 ? 例如係果D茶點費果D丫,等等 ?
我好似記得,打過去問,佢好似話包埋既,
但唔知我有冇記錯呢

包!  書包都包! 校服約$80-140不等. 不過校車費比出面貴D
原帖由 monsterhunter 於 11-3-20 02:17 發表
請問媽咪知道,
學之園除左學費和半年雜費外,
仲有冇其他費用要比 ? 例如係果D茶點費果D丫,等等 ?
我好似記得,打過去問,佢好似話包埋既,
但唔知我有冇記錯呢 ...

PN 雜費半年$6xx 包哂書、字卡、書包、茶點、親子玩具(每月一份)、上個月還免費派了隻歌曲CD,係學校學的歌。

^^., 唔該哂你地2 位媽咪丫,

想問學之園有冇開幼兒班 (青衣分校) ?
幾耐前要報名 ?

有開幼兒班 (青衣分校),
interview 剛剛完左wor....

原帖由 smfy 於 11-3-21 11:03 發表
想問學之園有冇開幼兒班 (青衣分校) ?
幾耐前要報名 ?

馬灣Noark

每年幾多月報名?如想讀上去,k1要報多次名嗎?
原帖由 kitmantsoi 於 11-3-21 11:36 發表
有開幼兒班 (青衣分校),
interview 剛剛完左wor....

Application usually close in March. You better contact school for more details.
PN student will promote to K1, no additional application required.

原帖由 daizz 於 11-3-22 07:59 發表
每年幾多月報名?如想讀上去,k1要報多次名嗎?

回覆 1# kitmantsoi 的文章

3月已經要面試, 所以3月前已經截止報名. 佢好似年年截報名時間都不同, 聽講會因應收左幾多申請去睇幾時截數, 無記錯2010年好似係二月中截, 今年唔清楚, 最好打去問清楚, 同埋問清楚下年申請會唔會又有新玩法. (上年我地可以報多過一間學之園分校, 只係每間要各自遞表; 今年就只可申請一間分校, 唔知下年又點玩).

有無開放日?還是約參觀?
青衣,我只識學之園,只報一間冒險嗎?附近仲有無英普班的學校?

醒目開學勳章

原帖由 daizz 於 11-4-9 12:36 發表
有無開放日?還是約參觀?
青衣,我只識學之園,只報一間冒險嗎?附近仲有無英普班的學校?

開放日is usually arranged in early Oct.

ESF都會考慮,但都想返埋nursery嗰年
LH都好似幾好,可以介紹吓課程嗎?我希望bb在輕鬆的環境下學英文
Open day要自己定時check日子?

原帖由 一一一 於 11-4-9 13:11 發表

有OPEN DAY的.
只報一間都幾冒險的,因為學之園成3月先INTERVIEW,成4月先知結果,八月已經返學,萬一唔得其他學校都無機會了.

青衣有國際班的重有宏福,英基更是國際學校 ...