用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 有沒有人派了去沙田圍胡素貞呀?
go

有沒有人派了去沙田圍胡素貞呀?

有沒有人派了去沙田圍胡素貞呀? 大家可以分享一下嗎

我個女讀緊, 你想問d咩, 睇吓幫唔幫到你?

請問你是統一派位定叩門入去?間學校課程算唔算深,呢間學校個校長比我感覺好想上位,所以我想知會唔會好多功課或測驗默書去谷D小朋友.
Bonnie

功課平時6-7樣, 一年4次考試, 無測驗, 考試前有評估, 一星期2次默書(隔一個星期默一次), 程度ok唔太易又唔太深, 3年級開始分班(成績好會編讀A班), 我係派入去讀而家5年級, 我唔覺得校長好想出位, 我覺得佢就黎退休就真

沒錯, 校長真係出年退休啦, 副校好好人, 上次去叩門傾了好耐

我叩門胡下同梁小都收左, 最終都是決定梁小

回復 5# keropi_lai 的帖子

keropi_lai

恭喜你, 請問你是否指今年的叩門, 2間都收左???? 我有朋友又係叩在呢2間, 未有消息, 即係冇機會????

回覆 1# keropi_lai 的文章

請問胡下大約有幾多人interivew呀?

原帖由 CherylMammy 於 11-6-17 17:27 發表
請問胡下大約有幾多人interivew呀?

我今日問過, 有百幾人in , 揀5個

其實胡下都好有潛質上2線頭的, 不過梁小近家, 所以選了梁小, 仲可以送仔仔返學再返工^_^

梁小今年170張叩門, 校長只見20個, 已經有了結果
胡小都有結果了, 上星期六要去買校服

Keropi-lai

想請問你點知梁小今年170張叩門, 校長只見20個呢 ? 咁如果真的要叩門, 要準備 d 嘜同會問 d 嘜嘢問題
校服貴唔貴, 同埋是否一定要在學校做呢 ?
謝 ! 謝 !

Wrong post. Deleted.