用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍塘學校(小學部) (KTS) 2011 小三家長交流討論區
go

(KTS) 2011 小三家長交流討論區 [複製鏈接]

Dear All,

我知上年度小二交流討論區人氣唔多,好多時都幾靜下
雖然係咁,但我始終相信,係有需要有翻個小三交流區!
大家得閒都可以分享下!!
祝大家小三有個好開始!

j63

0    0    0    0

回復 1# j63 的帖子

Hi J63,

我嚟報到啦!
Is yr son study in 3C?
My daughter study in 3A, 大家得閒一齊分享分享!

Will u go to 中秋晚會 on coming Fri?

呢度係咪應該叫2011小三....呢?  2010以為係舊年升左上P4果班添.

我報到

我都報到先..今年小朋友讀3C班..

唔該Yanamami 提點!已經改正!
原帖由 Yanamami 於 11-9-4 09:01 發表
呢度係咪應該叫2011小三....呢?  2010以為係舊年升左上P4果班添.

Hi voeuho,
係呀,我個囝in 3C班,多多指教!
中秋晚會我未肯定去唔去,我個囝就好想去!
上年您有無去?好玩嗎?
原帖由 voeuho 於 11-9-3 18:43 發表
Hi J63,

我嚟報到啦!
Is yr son study in 3C?
My daughter study in 3A, 大家得閒一齊分享分享!

Will u go to 中秋晚會 on coming Fri?

Hi reb619,
今年又有幸同你地一班,真高興!
今朝你個小愛人請我食左片香蕉乾,好好食 ,多謝晒!
原帖由 reb619 於 11-9-5 09:44 發表
我報到

原帖由 j63 於 11-9-5 11:49 發表
Hi voeuho,
上年您有無去?好玩嗎?

I don't want to go because the weather is so hot.  My daughter want to go, so I will go with her!!

我都係因為太熱,所以唔想去!

原帖由 j63 於 11-9-5 11:49 發表
Hi voeuho,
上年您有無去?好玩嗎?

Hi J63,

我同你講多多指教就真! 我以你個仔為我偶像, 去又勤力, 又成日睇書, 真好學! 我都想我個女好似你個仔咁, 我個女剩係識得睇電視同打機, 懶到死, 激氣!:-x

阿仔今日病左!! 估唔到翻得果幾日學就病! 咁快就要情病假。

voeuho, j63,

請問你們還有New General Studies (2(2)) & (2(5))嗎?  轉了版, 用不到姐姐的舊書.  如果還有, 介意給我嗎?  謝謝.

dear all,

SOS
小兒今日無上學,想請問有無邊位好心人,有英文GP 我想要p.1,可否E俾我?
[email protected]
另外,乜野係數學(夜)1A?係書簿定係工作紙o黎呢?
中文選篇一,又係乜家火?要背喎?

所以無乜特別事,真係唔好唔翻學!
Thx a lot!!

j63

已解決!! 8-9-11早上

無晒喇!唔好意思!:(
原帖由 Yanamami 於 11-9-7 15:40 發表

請問你們還有New General Studies (2(2)) & (2(5))嗎?  轉了版, 用不到姐姐的舊書.  如果還有, 介意給我嗎?  謝謝.

原帖由 potatoiris 於 11-9-5 10:31 發表
我都報到先..今年小朋友讀3C班..

有無3B同學仔呀?

原帖由 j63 於 11-9-7 13:54 發表
阿仔今日病左!! 估唔到翻得果幾日學就病! 咁快就要情病假。

Did he see the doctor? Take care!

回復 4# j63 的帖子

I want to mail Eng Gammer P. 1 to you but my daughter told me it just give to teacher. So sorry I can't help u!!

"中文選篇一"是一本短詩練習, 每板都有一篇短詩, 作者介紹和短詩背後的意思, 跟住做練習, 好似以前含英咀華, 不過多了幾條練習,did u receive it? It is very large size like Book Report.

原帖由 Yanamami 於 11-9-7 15:40 發表

Oh I throw it away already, sorry!

睇左醫生喇,佢食完藥就好生猛,不過藥力一過佢就謝左!!D燒又係燒下退下!不過相信無乜事。多謝關心!

原帖由 voeuho 於 11-9-7 19:40 發表

Did he see the doctor? Take care!

‹ 上一主題|下一主題