教育王國

標題: 疫情當前,是否要棄私幼轉券幼 [打印本頁]

作者: 快樂火雞    時間: 20-7-14 11:36     標題: 疫情當前,是否要棄私幼轉券幼

小朋友原本九月讀K1,已經給一間私幼落左大定,也交左注冊證給另一間券幼。

原本屬意私幼但今次疫情來勢洶洶,短期看K1一整年都會係停課多過上課,
有d十五十六應否放棄私幼,改成券幼加外補比較實際。

有同樣煩惱的家長可否分享一下選擇?

作者: wannabefa    時間: 20-7-14 22:35

我都有呢個想法,私幼太貴。返到學就話姐。一日未有藥,一日都係停課多過返學

作者: Yukipooh    時間: 20-7-14 23:58

同一處境

作者: 已刪除用戶    時間: 20-7-15 08:04

快樂火雞 發表於 20-7-14 11:36
小朋友原本九月讀K1,已經給一間私幼落左大定,也交左注冊證給另一間券幼。

原本屬意私幼但今次疫情來勢洶 ...

我覺得唔會係學劵+外補=私幼level,如果你果間係名幼就更加唔會一樣。

如果幼稚園開唔到學即係疫情仍然嚴重,你又會係果時冒險外補?

作者: 快樂火雞    時間: 20-7-15 09:48

回覆 MS10 的帖子

坊間話學術差唔多,兩間都係要外補英文,只係私幼名氣大d,叩門有優勢d
我有時覺得學術大部分時候都係家長發功,個問題只係好唔好給十幾廿萬學費買幼稚園的名氣

作者: 已刪除用戶    時間: 20-7-15 11:08

回覆 快樂火雞 的帖子

我之後聽到學劵家長分享, 外補極, 一去到考直私都係立即比下去, 唔只係學術深淺既問題
作者: piglover    時間: 20-7-15 11:27

MS10 發表於 20-7-15 11:08
回覆 快樂火雞 的帖子

我之後聽到學劵家長分享, 外補極, 一去到考直私都係立即比下去, 唔只係學術深淺既問 ...

好多人覺得私幼,券幼都要補,所以讀券幼,慳錢d,又可以補多幾樣。

但其實,好多有神校,一線直私的小朋友,其實又無咩點補習嘅。

太多人吹大佐補習嘅功用。

作者: alicen    時間: 20-7-15 11:29

我都有同樣問題,今個星期要交大定啦。唔知讀一年券校,下年插私幼K2是否容易?

作者: 快樂火雞    時間: 20-7-15 11:42

回覆 piglover 的帖子

神校好多小朋友,屋企本身就英文溝通,外補係鋼琴國際象棋。你話算有外補還是沒外補

作者: piglover    時間: 20-7-15 12:12

快樂火雞 發表於 20-7-15 11:42
回覆 piglover 的帖子

神校好多小朋友,屋企本身就英文溝通,外補係鋼琴國際象棋。你話算有外補還是沒外補 ...

但其實,就算無呢d興趣班,都一樣可以有offer。

呢d興趣班係滿足家長多過考學校。

作者: 已刪除用戶    時間: 20-7-15 12:43

回覆 alicen 的帖子

睇下係咩私幼啦, 有D長期都收人
作者: 快樂火雞    時間: 20-7-15 14:03

尼幾日群組多做好多媽媽話收到HY或者SSGCK的waiting call,好多人都猶疑退學與否

作者: Darklady    時間: 20-7-15 14:07

小朋友黎緊升小一,k1同k2讀劵校,k3轉私幼(非名幼)
朋友K1同K2已外補學術
佢話小朋友K3轉私幼時,雖然K1及K2已外補,但依然跟得吃力,
佢話就算外補,一星期幾堂的外補點可能及得上私校每日3個鐘,

出去考直私唔夠Fight,佢話如果有得番轉頭,一定一開始讀私幼

或者考慮k2轉私幼吧

作者: chuheadlacool    時間: 20-7-15 16:11

Darklady 發表於 20-7-15 14:07
小朋友黎緊升小一,k1同k2讀劵校,k3轉私幼(非名幼)
朋友K1同K2已外補學術

我大個果同你朋友一樣case,不停外補大人同小朋友真心累。
所以細個果k2轉私幼,希望打好個底。

作者: Orlando2020    時間: 20-7-15 20:08

若擔心就㨂學卷,找一間適合自己家庭的幼稚園最重要。若讀私幼讀到家長好擔心的話,對大人小朋友也不好。

同意樓上講,學卷 外補 不=私幼。
雖然不是間間私幼各方面很强,但若口諀某方面强的學校,相信佢敎果幾樣是有佢既方法。學校每日洗腦咁教,會比一星期外補一兩小時强。

作者: 蚊蚊mosquito    時間: 20-7-15 22:28

我都係一私一卷,傾向繼續留私校。
如果PN可能唔使咁煩惱,直接棄。
但k1要諗埋3年,而家棄左,好難插得返班如果果間都係名幼/熱門幼稚園。

作者: manmanha    時間: 20-7-15 22:39

介唔介意透露一下邊間私幼和卷幼?
作者: BreezeST    時間: 20-7-16 08:14

回覆 快樂火雞 的帖子

My kid got the AM offer from a kindergarten in the government's Free Quality Kindergarten Education Scheme, and the PM offer from a quite well-known private kindergarten in Kowloon Tong. We decide to take the private one's offer.

It's a difficult decision but we think that what a young child obtains from a school is not only knowledge but also
certain ways of acting, knowing and being. In other ways, values and behaviour of classmates, how things are organized at school, the school's expectations on your child and the classroom teaching approach can also be impactful for your child's growth. These will not be lost entirely under the Zoom/e-learning mode.

Besides, the prestige of a kindergarten may be helpful at the door-knock stage. If the private kindergarten is better known and affordable, why don't you pick the private one?

作者: sheep2015bb    時間: 20-7-16 08:51

小朋友本身係K2名幼,但係間學校停課嘅時候安排差到難以接受,我索性幫佢退學再慢慢搵插班,然後搵到以前PN考過語景好好嘅幼稚園,當年冇Offer嘅學校兜兜婉轉有得讀,嗰間學校停課期間會有Zoom

作者: sheep2015bb    時間: 20-7-16 09:00

新嗰間學校停課期間唔使家長叫已經有齊晒zoom

作者: sheep2015bb    時間: 20-7-16 09:04

zoom

作者: sheep2015bb    時間: 20-7-16 09:04

出唔到post

作者: 快樂火雞    時間: 20-7-16 09:23

manmanha 發表於 20-7-15 22:39
介唔介意透露一下邊間私幼和卷幼?

修改修改
作者: sheep2015bb    時間: 20-7-16 19:20

講埋先,新嗰間學校有zoom 有video仲要有減學費,反正學術呢兩年咁樣停課法都係要靠自己了,轉左去呢間英普語景嘅學校俾佢返去玩下活動浸下語文,實際過有名無實嘅名幼,九月開唔開到學都安心好多,至少咁細個小朋友唔使被迫追趕課程,好好享受埋最後一年嘅幼稚園生活同社交

作者: lovelovebabe    時間: 20-7-16 20:22     標題: 回覆樓主:

我都想知,除了LH 和 York, 仲有邊間喺疫情期間提供嘅教學質素令家長滿意?

作者: sheep2015bb    時間: 20-7-16 22:16

我反而覺得有一點大家要留意,就係如果預測呢個疫情會係持續一段長時間又好反覆嘅話,為小朋友擇學校最好揀可以自己接送到嘅路程 會提供網上教學,咁就靈活彈性好多

作者: Orhome    時間: 20-7-16 23:55

我反而好意外原來咁多家長hold住兩個位,希望大家快啲揀定。
券幼加外補可唔可以等同私幼質素,真係好難答,但可以肯定係好多讀私幼嘅小朋友其實都會外補,咁比真係有排比。而如果疫情真係有排都唔完,無得返學亦都唔會放心比小朋友外補,私幼券幼都係偽命題,本身呢場疫症就影響梗所有小朋友學習。
不過講到尾,如果家長有時間有條件自己教自己培養,小朋友吸收能力又好的話,咁讀券幼都可以好出色。又,每個人要嘅嘢都唔同,有人在意浪費錢,有人在意學校名,都無絕對答案。

作者: betaruce    時間: 20-7-17 00:39

如果我小朋友已經有sibling小學直上,係咪喺疫情下應該讀學券比較好?

作者: littlechen    時間: 20-7-17 08:12

什麼卷幼?是否龍校?龍校就要

作者: littlechen    時間: 20-7-17 08:16

見到,如果SKH,其實轉聖提女好D
因為skh在於老師教小朋友思維,面對面才有用
反而考慮一下K2考私龍幼

作者: 快樂火雞    時間: 20-7-17 09:49

回覆 littlechen 的帖子

K2龍幼都無乜位剩。
如果轉券的話,都係博直私,大抽獎,叩返聖提好過。

作者: littlechen    時間: 20-7-17 09:50     標題: 回覆樓主:

聖提叩門只收其幼稚園生
疫情原因,幼稚園不能面對面,完全大打折扣,呢點要留意

但是如果不是教徒,聖公會考直私是沒有優勢,故此要揀龍

作者: kk1979    時間: 20-7-17 10:47

仔本身讀私幼全日K2, 疫情一爆就退學轉了同樣有語境的卷幼K2

本身私幼全日在疫情期間沒有減學費,收足全費, 疫情初期都是睇VIDEO , 聽還在讀的家長說,這私幼到4月尾先開始有ZOOM教學, 學費都是收足全日費用!

卷幼不用付學費, 每日有功課和勞作, 每日有VIDEO 睇, 仲成日叫家長返學校拎口罩
疫情期間用了私幼的部份學費叫了私人補習上門幫手默下書, 做下STARTER PAST PAPER.

我覺得如果9月復課要轉返入私幼都應該沒問題,但現時感覺到卷幼教的課程都同私幼差唔多, 一樣都係用英文教緊小一的數學,所以應該不會再考慮轉返私幼!

作者: PigRabbit    時間: 20-7-17 11:30

回覆 kk1979 的帖子

想問一下哪間卷幼(有語境)?或可以 pm!thanks
作者: piglover    時間: 20-7-17 12:10

PigRabbit 發表於 20-7-17 11:30

想問一下哪間卷幼(有語境)?或可以 pm!thanks

我估可能係譚歐陽

作者: Snoopy_mama    時間: 20-7-17 12:22

我都想知一下哪間卷幼(有語境)?謝謝
作者: Snoopy_mama    時間: 20-7-17 12:25

我都想問一下哪間卷幼(有語境)?
作者: 50267612    時間: 20-7-17 12:42

Snoopy_mama 發表於 20-7-17 12:25

我都想問一下哪間卷幼(有語境)?

我諗係迦南?

作者: kk1979    時間: 20-7-17 12:58

50267612 發表於 20-7-17 12:42
我諗係迦南?
不是

作者: kk1979    時間: 20-7-17 12:58

piglover 發表於 20-7-17 12:10
我估可能係譚歐陽
BINGO

作者: chuheadlacool    時間: 20-7-17 13:19

快樂火雞 發表於 20-7-17 09:49
回覆 littlechen 的帖子

K2龍幼都無乜位剩。

睇下你係咪住net11同有冇20分,有其中一樣揀聖提女都好好啦。

作者: piglover    時間: 20-7-17 17:44

50267612 發表於 20-7-17 12:42
我諗係迦南?

一定不是,迦南無語境。

作者: betaruce    時間: 20-7-18 00:45

kk1979 發表於 20-7-17 10:47
仔本身讀私幼全日K2, 疫情一爆就退學轉了同樣有語境的卷幼K2

本身私幼全日在疫情期間沒有減學費,收足全費, ...

請問係邊間學券有語境?thanks

作者: yeungmimi    時間: 20-7-18 01:33

如果可以返學我一定簡私幼!經驗之談差太遠了!學野兩個世界

作者: aaa28    時間: 20-7-18 02:45

我小朋友k2私幼 停課期間學費照交,網上教學幾乎無,最近至有,共5次,拍片教學無。只能說零支援但學費照收。

作者: bbellchung    時間: 20-7-18 09:50

aaa28 發表於 20-7-18 02:45
我小朋友k2私幼 停課期間學費照交,網上教學幾乎無,最近至有,共5次,拍片教學無。只能說零支援但學費照收 ...

邊間啊,咁真係幾差喎

作者: katmo    時間: 20-7-18 16:53

sheep2015bb 發表於 20-7-16 19:20
講埋先,新嗰間學校有zoom 有video仲要有減學費,反正學術呢兩年咁樣停課法都係要靠自己了,轉左去呢間英普 ...
想知係邊間英普語景卷幼?
作者: sheep2015bb    時間: 20-7-18 19:44

我哋新插班

作者: lovelovebabe    時間: 20-7-18 20:46

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽
作者: Kai92    時間: 20-7-18 23:30

aaa28 發表於 20-7-18 02:45
我小朋友k2私幼 停課期間學費照交,網上教學幾乎無,最近至有,共5次,拍片教學無。只能說零支援但學費照收 ...

想知邊間?

作者: aaa28    時間: 20-7-20 00:58

bbellchung 發表於 20-7-18 09:50
邊間啊,咁真係幾差喎

RC

作者: piglover    時間: 20-7-20 07:02

aaa28 發表於 20-7-20 00:58
RC

呢間都算龍嚟,你都放,證明你好不滿。

作者: Kai92    時間: 20-7-20 11:42

RC

係咪啓新?

作者: 快樂火雞    時間: 20-7-20 12:27

Kai92 發表於 20-7-20 11:42
係咪啓新?
RC通常指高主教
作者: Poyau    時間: 20-7-20 12:33

betaruce 發表於 20-7-18 00:45
請問係邊間學券有語境?thanks

#35 #40

作者: piglover    時間: 20-7-20 12:49

Kai92 發表於 20-7-20 11:42
係咪啓新?

呢間無幼稚園

作者: swytca    時間: 20-7-20 13:35

作者: julilee    時間: 20-7-20 17:06

樓上家長好似講到學卷學校就學唔到野咁(emoji)

作者: YMDAKI    時間: 20-7-20 22:46

回覆 快樂火雞 的帖子

same here
作者: littlepieces    時間: 20-7-20 22:48

劵幼+外補都足夠!
如果你自己有心教都夠!

作者: YMDAKI    時間: 20-7-20 22:54

回覆 sheep2015bb 的帖子

請問係邊間啊?
作者: Leira    時間: 20-7-20 23:14

julilee 發表於 20-7-20 17:06
樓上家長好似講到學卷學校就學唔到野咁(emoji)

有沒有卷幼的過來人分享?唔計外補、或父母自己教,卷幼的學術怎樣?

作者: ollaw    時間: 20-7-26 19:15

諗緊好唔好K1讀住券幼先 K2再插班轉番出私幼 大家點睇

作者: kkls433    時間: 20-7-27 00:19

回覆 ollaw 的帖子

呢年相信好多家長都會咁,因為估計黎緊所謂既返學都係Zoom居多所以覺得私幼不值。
作者: piglover    時間: 20-7-27 08:08

Leira 發表於 20-7-20 23:14
有沒有卷幼的過來人分享?唔計外補、或父母自己教,卷幼的學術怎樣?

好參差,有d券幼好深,有d券幼好浅。
不過,深同浅都並非最重要,我覺得小朋友學到幾多才重要。

作者: summersnow607    時間: 20-7-27 09:46

Leira 發表於 20-7-20 23:14
K1讀中西區有名卷幼,今年成功考入CCKG.  不是很學術,但真係很開心。非常喜愛返學。
作者: 快樂火雞    時間: 20-7-27 09:57

回覆 Leira 的帖子

券同券差好多,唯一共同點係無乜英文,中文數學就分別好大。
部分券幼,學術深過私幼一點都不奇怪,尤其出名的幾間。

作者: whylikeu    時間: 20-7-27 21:43

快樂火雞 發表於 20-7-27 09:57

券同券差好多,唯一共同點係無乜英文,中文數學就分別好大。

除左迦南係深外
無咩概念

係邊類係深架

作者: miss321    時間: 20-7-27 23:23

kkls433 發表於 20-7-27 00:19
回覆 ollaw 的帖子

呢年相信好多家長都會咁,因為估計黎緊所謂既返學都係Zoom居多所以覺得私幼不值。 ...

真係無諗過咁,原來好多人hold 一間卷一間私,我哋只係留一間私,券全部放哂。有點後悔.....

作者: julilee    時間: 20-7-28 16:18

miss321 發表於 20-7-27 23:23
真係無諗過咁,原來好多人hold 一間卷一間私,我哋只係留一間私,券全部放哂。有點後悔.....
...

我都係。有迦南同靈糧堂我都放左,而家咁樣。。我都唔知k1 會唔會中途退學,k2 插班卷幼,但聽講迦南冇zoom, 得video.

作者: 快樂火雞    時間: 20-7-28 16:50

回覆 summersnow607 的帖子

SHCK 還是SSGCKG?
作者: Michelleleewan    時間: 20-8-1 23:39

lovelovebabe 發表於 20-7-16 20:22
我都想知,除了LH 和 York, 仲有邊間喺疫情期間提供嘅教學質素令家長滿意?
...

Joyful

作者: Kainy    時間: 20-8-2 08:40

卷絕大多數無 zoom, 因為EDB不建議就算有也是全班一齊上,不會是小班
所以也是公平,俾左學費得到多d支緩

作者: Leira    時間: 20-8-2 12:41

Kainy 發表於 20-8-2 08:40
卷絕大多數無 zoom, 因為EDB不建議就算有也是全班一齊上,不會是小班
所以也是公平,俾左學費得到多d支緩
...

卷校無zoom, 咁有冇其他方法幫補下?

作者: magmum    時間: 20-8-2 14:46

我樓下間好普通卷校都有zoom有video喎,不過當然冇私校咁密

作者: Kainy    時間: 20-8-2 15:49

家長自己教下,始終幼稚園嘢都係好簡單,無咩問題
作者: lovelovebabe    時間: 20-8-2 16:19     標題: 回覆樓主:

呢個階段zoom係好重要,同埋可全班一齊上。

作者: littlesecret123    時間: 20-8-4 16:15

betaruce 發表於 20-7-17 00:39
如果我小朋友已經有sibling小學直上,係咪喺疫情下應該讀學券比較好?

當然

作者: whylikeu    時間: 20-8-5 09:41

我都有同樣情況

私校果邊既網上backup
仲弱過間卷校

但私校果間
有半龍backup , 聽聞今年最後全升上小學

今年升k2

作者: Kai92    時間: 20-8-5 10:37

whylikeu 發表於 20-8-5 09:41
我都有同樣情況

可以知道邊間嗎?

作者: 快樂火雞    時間: 20-8-5 10:53

其實疫情之下,券幼的收入不受影響,拍片教學,資源分配反而輕鬆。
但私幼就要cut人手。變相資源緊張。

所以講back up, 分分鐘券幼更好

作者: jtw_ki    時間: 20-8-5 12:27

lovelovebabe 發表於 20-7-16 20:22
...

Think

作者: mingmingyinyin    時間: 20-8-5 13:49

快樂火雞 發表於 20-8-5 10:53
其實疫情之下,券幼的收入不受影響,拍片教學,資源分配反而輕鬆。
但私佑就要cut人手。變相資源緊張。
同意
作者: magmum    時間: 20-8-5 14:50

whylikeu 發表於 20-8-5 09:41
我都有同樣情況

係咪要外補但德育好好嗰間?全部升到小學真係好吸引

作者: magmum    時間: 20-8-5 15:16

jtw_ki 發表於 20-8-5 12:27
Think

介唔介意講多少少?想知多d幾耐一次zoom/video? 每次幾長?包咩科?pn都一樣嗎?

作者: 多多宝    時間: 20-8-6 00:12

RC

咁差?

作者: Ftm2020    時間: 20-8-6 03:35

請問Joyful 用家在疫情下學校有咩支援?有zoom及教學短片嗎?阿女黎緊讀K1, 諗緊應否放棄券幼讀Joyful, thanks.
作者: jtw_ki    時間: 20-8-6 11:21

magmum 發表於 20-8-5 15:16
介唔介意講多少少?想知多d幾耐一次zoom/video? 每次幾長?包咩科?pn都一樣嗎?
...

k3:
2、3月疫情開始時每日5、6條短片(每條片大概幾分鐘),中英文老師一個禮拜各打一次電話俾小朋友,同埋每日都有功課俾小朋友做。到4月除咗以上嘅嘢,另外再有zoom,中文老師一個禮拜兩次zoom(一次全班、一次小組);英文老師每日一次zoom(小組),同一個禮拜一次zoom(全班);音樂老師一個禮拜一次zoom。至於n班-k2好似都有zoom,但幾耐一次就唔太清楚。
本來疫情減退時學校安排暑假補課,補到7月尾,另再安排8月有2星期英文班for k3;n班-k2 就8月有2星期適應班,等佢地適應升班。但後來疫情又嚴重咗,要提早放暑假,所以7月由放假開始,中英文老師各每日一次zoom,音樂老師每個星期一次zoom,直到7月尾。而8月嘅英文班亦轉做zoom,英文老師上,每日一堂,上兩星期。
以上zoom係每堂30-40分鐘,因為zoom有限制過40分鐘會自動登出課堂

作者: jtw_ki    時間: 20-8-6 11:34

magmum 發表於 20-8-5 15:16
...

嚟緊新學年嘅n班,下個星期開始zoom,一個禮拜2、3次(小組為主,班主任上,主要認識校園同老師),另每星期再有5、6條短片,同會有教材輔助。遲d如果疫情減輕,放寛限聚令,學校會安排小朋友喺唔同時間回校,同老師小組會面,等小朋友熟悉學校同老師,遲d復課會易d適應

作者: magmum    時間: 20-8-6 14:00

jtw_ki 發表於 20-8-6 11:34

嚟緊新學年嘅n班,下個星期開始zoom,一個禮拜2、3次(小組為 ...

好詳細,Thank you

作者: sa316    時間: 20-8-8 09:56

請問邊間卷幼喺九龍城或九龍區,會教英數同有英文語境?

作者: 快樂火雞    時間: 20-8-8 11:08

回覆 sa316 的帖子

券幼基本無英文,中文爲主是教育局的資助條件
作者: Judyc1228    時間: 20-8-8 11:33

個疫情已經咁慘,仲要掛住谷小朋友學術? 其實都幾陰公。
我都係hold咗一私一卷,聽講間卷校嚟緊都會有zoom有video,仲會分組做同有D類似show and tell的英文,好似都差唔多做曬私幼D嘢,宜家諗緊放咗間私幼,留返D彈藥,始終個未有疫苗,應該仲要一段時間先回復正常,反正都係屋企做zoom,分別都唔大啦。

作者: piglover    時間: 20-8-8 13:16

Judyc1228 發表於 20-8-8 11:33
個疫情已經咁慘,仲要掛住谷小朋友學術? 其實都幾陰公。
我都係hold咗一私一卷,聽講間卷校嚟緊都會有zoom ...

但教育局話唔建議幼兒用視象教學。

作者: piglover    時間: 20-8-8 13:17

sa316 發表於 20-8-8 09:56
請問邊間卷幼喺九龍城或九龍區,會教英數同有英文語境?

保良局譚歐陽

作者: lobb2015    時間: 20-8-19 10:28     標題: 回覆樓主:

私幼昨天公佈了 zoom 的安排。我本來諗住私幼券幼都上住堂先啦。反正都交了九月學費。點知私幼嗰邊話要著校服上zoom喎。其他學校也有這個要求嗎?
我還是十五十六當中。好想 quit 私幼又驚做錯決定。

作者: mingwing5    時間: 20-8-19 12:07

lobb2015 發表於 20-8-19 10:28
私幼昨天公佈了 zoom 的安排。我本來諗住私幼券幼都上住堂先啦。反正都交了九月學費。點知私幼嗰邊話要著校 ...

我女之前n班個間有要求著校服,不過吾係個個著。

作者: muimui125    時間: 20-8-19 16:42

私又好卷又好
呢2年都預左係自己教架啦
有分別嗎?
作者: kisani    時間: 20-8-19 16:57

muimui125 發表於 20-8-19 16:42
私又好卷又好
呢2年都預左係自己教架啦
有分別嗎?

唯一肯定係如果到升小時報考直私/小一叩門,讀較出名嘅私幼喺校方screening上會有優勢。當然卷幼家長背後都可發功,但疫情下唔退私幼嘅家長比學校印象係屋企教學資源足d, 財政鬆動d咁,而且私幼家長背後同樣會發功。而家報n/k或者唔太見到門第有別,但到見到一線直私二面&叩門一線官津小 二面offer果班以私幼生為主,都值得家長諗諗
作者: caramelpudding    時間: 20-8-23 20:58

Ftm2020 發表於 20-8-6 03:35
請問Joyful 用家在疫情下學校有咩支援?有zoom及教學短片嗎?阿女黎緊讀K1, 諗緊應否放棄券幼讀Joyful, tha ...

每星期有教學短片(由4-8條不等),有教phonics,數學,中文,故事(英,普),工作紙解說,有時有勞作,音樂,運動, 4日zoom@30分鐘一堂(class size 6-8人)有互動, 每星期有工作紙及home learning kit, learning kit非常好玩,小朋友好鍾意玩, 學習興趣大.

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5