用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 移民回流無地址,奌參加大抽奬?
go

移民回流無地址,奌參加大抽奬? [複製鏈接]

1月18號折止大抽獎,已miss 自行。已沒有香港地址証明,仍可參加大抽獎嗎?可否借親戚地址,或是用翻以前香港地址?
   2    0    0    0

因為星期六今曰問吾到

未返HK, 用親戚地址可以嗎?我有信地址証明,但不是水電煤。

想知道有冇人有差不多的經驗?

我知道可問教署,但有無人有類似的經驗可share

回覆 naughtybj 的帖子

直情搬去心儀果區好似易過搬去外國喎! 你都真係幾無聊!

回覆 catcc2000 的帖子

咁按什麼比地區佢抽?

回覆 786 的帖子

Sorry,可能我無講清楚,其實我都講左幾次,好想問下有無人真的有類似經驗. 只想知道實際做法.

各位的猜測,討論在這裡對我沒幫助,我完全沒有興趣想知道

回覆 lc1010 的帖子

睇完你的回覆,真係覺得這裡的人太無聊又想太多!無錯我係幫親人問,佢人不在HK,我開post問下野,不用交代咁多,我只想向有經驗的有心人找答案,問心無愧,從來都沒有想過什麼借地址,又騙人,又身教咁嚴重......如果我要攪咁多野,點解自行吾攪而家才攪,仲要在這裡人人睇到高調地問?! 有心欺騙人的話係應該用個新account, 吾會比你見到我post第二d野啦! 其實都不用向你解釋咁多,不過無拿拿比人屈,仲要話到我騙人咁嚴重罪名,實在好過份

anyway,多謝各位真正有心人的回覆,巳問了教育局得到真正答覆.

回覆 subb 的帖子

Thank you very much!

回覆 lc1010 的帖子

我在這裡問野,從不亦覺得不用交代是自己問或是幫人問,係有個咁樣的CASE,只求盡快得到答案,不用婆婆媽媽.重點係我親人心急想要答案, 我開POST幫佢問, 點知比人去捉字虱話我騙人(我到底呃左你什麼?我是否當事人有幾重要?) 吾好咁無聊啦,在我立場,交代或吾交代是否當事人真的不重要,你亦不是這裡的管理員,有好多真正有心幫人的人巳答了我,實事求事,我亦得到真正答案.

無事生非不是我話你,係有路人睇吾過眼講的.

沒時間跟你無聊的糾纏,到此為止吧!
‹ 上一主題|下一主題