用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 創價 & 金巴倫收左仔仔, 大家可否比d意見? ...
go

創價 & 金巴倫收左仔仔, 大家可否比d意見?   [複製鏈接]

有朋友囡囡讀過sn.....讚口不絕wor.

sn比我印象好好wor. 係真心為小朋友0個d,

helenli  凡事不可看表面.  發表於 12-5-19 22:25

老實, 每間學校都有好同唔好, 而好同唔好亦好主觀, 我個人唔中意創價, 之前亦出過post, 但就比soka fans插到八彩, 但到呢一刻我仍然有我對創價既負評.
相反, sn既感覺好得多. 希望樓主抱參考既態度好了, 唔好比任何既好評負評去影響你對該校既親身見解同感覺.

bearmimi   me too 我個人唔中意創價  發表於 12-5-20 01:42

119ching 的帖子

我哥嫂選金巴倫而放棄創價

helenli  oh no................  發表於 12-5-19 22:22

回復 bearmimi 的帖子

我對創價都有另類睇法, 跟住就比die heart soka fans係咁插囉, 不過唔洗介意, 個個都有自己睇法.

bearmimi  agree  發表於 12-5-21 15:02

回復 vc000 的帖子

真係欣賞你既回覆, 好中肯, 比起當日係咁插我post既0個班人來得有知識水平得多.
睇返當日against我post既人, 有無禮貌既又有, 偏激既又多, 完全容不下人家既睇法. 話我咁樣睇學校會睇家境收學生係大不敬, 但轉頭其實自己都有猶豫過學校會唔會因住址問題而影響收生. 所以話. bk咩人都有, 好多野可以睇, 但不能盡信.
其實每間幼稚園都有佢既個人之處吧. 大家對好同唔好都可以好主觀.
幫小朋友做決定比起決定自己既事更難. 我都學習咁點樣去做決定, 只好提自己既然決定左就跟小朋友勇往直前既去努力.

老實, 創價呢間學校我真係唔中意的, 但另一方面又真係唔多覺有家長提過佢地係有宗教傾向wor. 所以我想你應唔洗太膽心吧.

回復 muichujamie 的帖子

你女女成績好好相信你地都落左唔少心機呀.

我女女都0岩0岩今星期一插班入去SN讀K1呀...之前膽心佢可能會唔適應, 但係女女第1日返學已好自然, 好似平時返學咁. 仲勁中意學校.
最搞笑係....平時佢唔願講英文的, 依家返來會講英文, 真係好搞笑...我安心好多啦..見到女女讀得咁開心, 我好開心呀.
SN既老師好好呀....主動打比我講返女女返學既情況. SN真係好好.

ling611  我仔仔都喺SN讀K1,你女女讀邊班呀?唔知係咪同班呢^^  發表於 12-5-27 22:14
helenli  希望你一路讀到畢業那天都咁滿意.  發表於 12-5-26 00:39
LuLuKiuKiu  '0岩0岩今星期一插班入去SN讀K1' ??   發表於 12-5-25 17:05

回復 Bowiema 的帖子

你好呀. 請問你兩個小朋友依家讀邊間小學呢. 上小個進度理想嗎, 考小學時平均結果如何呢, 可分享下嗎. thanks

回復 Bowiema 的帖子

嘩...好叻仔WOR....除左幼稚園個底打得好, 媽媽你功不可沒啊.
‹ 上一主題|下一主題