用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 學林vs數研
樓主: raynthia
go

學林vs數研 [複製鏈接]

數研 - 九龍區邊間口碑較好?

想幫囡囡報暑期數學班,請問各位媽咪可否比D意見,九龍區邊間數研口碑較好? 老師較有heart? (可否比埋老師姓氏呢?)

thank you!

上星期幫囡囡報左九龍灣數研暑期班(10堂).
最初諗住去睇下環境, 咁啱果日負責接待處嘅係果到其中1位教數學嘅老師. 我同個同學仔媽咪問左佢差不多1個鐘頭野, 佢都好有耐性咁聽, 同講解佢地會點教小朋友數學, 仲講出左我地家長嘅心聲.  
之後我地話過兩日先報名, 佢都冇黑面, 仲幾nice咁提我地因為差不多額滿, 如果有決定就要盡快報名.
見到果到環境幾企理, 又夠靜(响寫字樓d大廈入面), 果位老師d態度都幾友善. 結果我同另外兩位同學仔媽咪離開大廈30分鐘後, 決定返轉頭報名. 如果ok, 暑假後都會繼續報.

原帖由 camaychim 於 11-6-22 12:38 發表
長沙灣間數研o係貿易廣場6樓, $係唔同level唔同$, 好似分$550/ 650/ 750(有錯請更正), 好唔好就唔知, 我都係搵緊資料, 未讀!

回覆 5# natalie2008 的文章

你可以上數研個網,有齊分校資料

請問妳囡囡之前係上開暑期班定常規班?
原帖由 alkyng 於 11-8-4 21:46 發表
我個女(升小五)在油麻地SOIN學左接近半年, 我覺得SOIN能夠教阿女一D計數技巧, 而呢D技巧, 在學校學唔到的. 加上如果SOIN練習入面有題目唔識做, 下一堂返去, 老師都會逐一解釋比阿女知, 呢點我都覺得好滿意. ...

請問可否PM係邊個老師&邊間centre? 我囡响九龍灣centre上左暑期班, 題型ok, 但唔知係咪暑期班問題, 個miss唔係幾好. 最初幾堂都有出來, 但淨係講"無咩問題, 幾好呀", 尾呢幾堂直情唔見人! 上左9堂都仲未認得邊個打邊個!
阿囡d數唔係幾穩, 其實好想繼續讀常規班, 而家就十五十六...
原帖由 miffy 於 11-8-3 08:47 發表
我仔個so-in阿sir非常有heart和有方法, 我仔由以前一拎d數叫佢計即刻喊, 到而家十分十分之鍾意計數, 考試分數又穩企9字頭, 都是呢個阿sir的功勞, 所以阿sir轉了centre, 我地要過海都一於死跟。 ...

請問妳覺得常規班的題目ok嗎? 係咪每間centre的數學工作紙都一樣? thanks.
原帖由 alkyng 於 11-8-15 23:27 發表
Jemom:

我個女讀常規班...
‹ 上一主題|下一主題