用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 ☆屯門聖公會青山聖彼得堂(兆麟苑)家長請進~ ...
樓主: 加加媽咪
go

☆屯門聖公會青山聖彼得堂(兆麟苑)家長請進~ [複製鏈接]

Re: ~<兆麟苑聖彼得堂>交流會~

我小孩都是今年9月入讀此幼稚園,我都好想知道多些
關於呢間的資料及消息,所有mama請加入一齊分享o下

Re: ☆屯門聖公會青山聖彼得堂(兆麟苑)家長請進 ~

HI
有無mama知道31/8/2004新生參觀日到底真正目的
係o羊呢?係唔係等家長和學生去認識自己老師及知道
自己就讀的班別???現在非常煩惱因難請假,當日不出席
唔知有無問題呢?另一煩惱唔知比小孩搭校車or交傭工
接送好呢???唔知碼頭區至學校收費幾多呢???

mandylo

hi
唔知有無mama比小孩搭1程校巴呢?唔知得唔得???

正式上課第3天了,好似有點唔慣,或者是我見識少,1班28-30
位學生主要由1位老師來照顧,其次加1位輔助老師,輔助老師
始終無咁投入,1位老師點樣可以照顧到及感受到每1個小朋友
的需要和情緒呢???每日看見班主任都覺得佢好疲累好繁忙,
好想同佢講下小朋友的問題到最後都不想去煩佢啦,
我小朋友係插班生所以情緒都仍未穩定點算呢?????????
至今日都未派上課時間表,又要將所有書本帶返學及又唔知道
幾時上運動課等等....
可能之前係正校讀個時咩都一早準備好及每班都由2位老師
負責自己個12-15位學生,感覺到老師是可以照顧到每位小朋友,唉真係開始有點膽心,又或者我太過杞人憂天啦.....

YYMom,加加媽咪
多謝你們的回應,其實我有同班主任講,但當晚上問小朋友今日
老師有無同你講o的咩呀,答案都係無呀老師咁忙,老師又叫錯名啦及大多時間輔助老師都出o左去得1個老師在班房個la...
唉如你們所言剛開始o者遲o的會改善la...

mandy

:cry:  :cry:

LongLong_ma

我其實係住兆麟苑,但將小朋友交比住碼頭o既亞媽照顧o者.

‹ 上一主題|下一主題