用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 劍鳴幼稚園-Nursery
樓主: 樂樂豬
go

劍鳴幼稚園-Nursery [複製鏈接]

Re: 劍鳴幼稚園-Nursery

HELLO. 我個囡都收左讀下午班, 其實我想佢讀上午班的, 但我老公想佢讀國際班, 依家都擔心緊午睡時間點調節 ??!!

KM AM Class 家長會
Listenken
樂樂豬
MandM
尚軒媽咪
tkm
Jason
grabheart

KM PM Class 家長會
小猴子
tracycck
sinwin
XWT

sinwin :

多謝你提議..... 希望到時ok啦, 其實我覺得返下午班d時間真係好唔見使, 到時我要帶佢返學, 湊得返學0黎又要湊放學, 真係有排唔得閒呀 !!

其實面試0個日日都冇咩野特別, 好在我個女0個日表現都好好. 入到去, 老師拎左d玩具出黎, 首先係推架車仔俾我個女, 咁我個女好自然又推番俾佢啦, 跟住拎左隻香蕉同一個蘋果, 叫我個女拎個蘋果俾媽咪, 之後又拎住隻香蕉同架車仔, 叫佢拎隻香蕉俾媽咪, 然後有個玩具,  叫我個女將d圈圈放落條柱咁.... 後來老師又問我小朋友有咩優點同缺點, 同埋點解解揀呢間學校, 之後問我讀上午班定下午班, 最後送左一個玩具俾我個囡, 我個囡講thank you咁就完lu.

我上年8/9月已經send表格申請lu, 其實預備班要足2歲先讀得, 每年9月開學, 我諗如果報名應該早一年8/9月問定學校早d報定名好d. St.Catherine同根德園無2歲班, 我都諗住讀左呢一年睇下點先決定要唔要轉校, 不過聽好多comments都覺得呢間學校好好.

Hello, 我個女係下午C班的, 初初選km都係覺得口啤好好, 覺得老師都係好有經驗的, 但呢個禮拜陪左幾日之後都有d失望, 我想頑皮的小朋友班班都有, 但我覺得老師好似控制得唔係好好, 我地個班都有一個小朋友好頑皮, 坐唔定, 我個女都有d驚佢, 幾個老師都搞佢唔掂, 有時要浪費上堂的時間去控制佢地d情緒, 同埋外藉老師好似第一日返工咁, 唔好話小朋友啦, 我都俾佢悶親呀, 完全提不起勁有興趣學英文呀.... 有d失望, 覺得同屋村的幼稚園無乜分別咁, 希望繼續落去會好d啦, 不過我都同個女搵定學校轉k1
‹ 上一主題|下一主題