用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 BB聽力測試
樓主: DaisyWong
go

BB聽力測試 [複製鏈接]

Re: BB聽力測試

DaisyWong
但那個醫生十問九唔知 ...... 有冇攪錯ar,個醫生明知bb驗左幾次,做父母一定很担心,佢唔係有個報告架咩,講多句唔洗c        

希望子喬冇事,等你好消息  

100% agreed
treat our baby as a normal kid and they will grow up well with our love

Shiba-Inu 寫道:
Hi DaisyWong,

............... treat 子喬 as a normal kid and he will grow up well with your love.

子喬媽
sorry,之前冇睇到你的留言  

astha好返晒喇,不過就瘦左一個圈,食左成個幾禮拜藥呀....  

子喬就近好嗎,最近既天氣太過騎呢,大家要好好保重呵  

子喬媽媽
那現在你們終於有幅比較清楚的圖像,對未來的路可一步步安排,希望子喬會得到適當的治療,繼續努力  

dear mdoip
不要害怕,雖然bb現在的情況令你和家人都感到憂心,但你要收拾好心情去解決和面對,bb需要你們的照顧和支持,如果你發覺心裡有抑鬱,一定要找人傾訴,別要獨力承擔,記住一個人的力量是有限的.

我有一個囡19個月喇,嘩,時間真係好似倒水一樣,潑左出去都收唔返,她出世後才發現是唐氏bb,當時的情況..... 唉,太難形容..... ,但是對住一個天真無邪的bb,自己一定要勇敢去面對和找辦法幫忙,然而日子一日一日的過,孩子一日一日的長大,由從未想過囡囡會有幾多快樂給我們,到現在每一日都享受她為我們帶來的開心歡愉,自己都會感到恩慰!

其實我囡都驗了3次,最後轉介到聽力學家那邊做才合格,所以你暫時不需太担心,希望遲d聽到你既好消息!

加油  

[size=medium]HAPPY MOTHER'S DAY TO ALL MOM !!

子喬....... 加油, ee幫你打氣
3)可自行向私家兒科醫生查詢意見(子喬經私家兒科轉介,將會在本週六往瑪麗醫院見ENT,但因子喬在東區已有account,故此會以私家ENT形式見醫生(因兒科醫生表示目前最好的兒科ENT在瑪麗))

mdoip
你太誇獎啦    
一齊努力呀      

mdoip
恭喜!!     
祝阿b身體健康,聰明伶俐 !!    

我覺得每一個人都有感性的一面,不過大部份人都好抑壓,不讓那些情感流露出來,這樣做對身心都不好  :-|

我自已就不會這樣做喇,開心時就笑,笑左出嚟就更加開心,傷心時就喊,因為喊完會輕鬆d  

各位媽咪一齊努力,加油 !!!!

最近流感肆虐,大家要小心身體  
katmami 寫道:

*点解我忽然好似咁感性呢---因為我有個朋友, 同一個好冇用嘅老公離咗婚後獨力揍住一對年幼仔女, 但竟然最近發現生cancer!(佢生活好正常的... :cry: )...冇健康,真係好慘...

事實是Astha帶給我很多歡樂,因為她,我的性格變得更開朗!!!  

零時十分 ....... 亦不算很晚呵

Shiba-Inu 寫道:
reginang,

"開心時就笑,笑左出嚟就更加開心,傷心時就喊,因為喊完會輕鬆d"

That's why your daughter has such a big smile!!!

Just curious: I am online during US daytime (HK night-time), but I find that u are also online too!   

wingmanBB
您好 !!!!
有你的分享,這裡的daddy及mammi都會很開心,有時間多d上嚟分享啦    

路人甲上  

daisy
係你少上嚟浦啫,都唔係好靜呀  
子喬又大個女左喇      

wingmanBB
嘩,我地astha都好like叉燒包,仲有蛋橽仔,係一個為食妹    

"有福依然在,世界更可愛" ~~~      

hi 子喬媽
近來無恙嗎  

hi yanyanma
其實每個人既生長速度都不同,就以出牙為例,有些6個月出,有些8/9個先出,我細佬4個月已經出兩隻牙  
Astha都係一樣,依家22個月,頭頂仲摸到有小小隙位,Astha一樣係咁照玩照瞓照食,相信影響不大
最緊要係bb身體健康,不用太担心  

kwok
您好呀,雖然我囡聽覺沒有問題,不過我都好明白你既心情,知道子女有問題,做父母既又點會唔憂心唔心痛 !!!
我相信你已為囡囡做了很多很多,你給她的愛/支持/耐心/鼓勵和接納,這些己是很足夠,加油 !!!
這裡有其他媽咪一齊分享,你一定可以找到共鳴 !!!

china
稚言治語係一位姑娘至真呀 ~~~~  

路人甲
‹ 上一主題|下一主題