用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 06, 禮賢 K1上午班同學媽咪會
樓主: dns
go

06, 禮賢 K1上午班同學媽咪會 [複製鏈接]

Re: 2006禮賢K1同學媽咪會

807jjma,

唔駛0廿擔心...在校車內, 有嬸嬸照顧...不過, 你要有心理準備, 小朋友初期可能不肯搭校車, 因唔捨得你...但係, 他們好快會適應的 , 而且, 你的小朋友, 我相信最快都是07年才入學, 不用太早擔心  

但是, 如果你真是放心不了, 你會不會考慮自己帶好上學 直至好大少少(如K2) 才讓好坐校車

焯媽媽,

係唔係等叩門消息呀?  有冇私小backup ah?  希望快的攪妥啦

焯媽媽,

聽落牧愛小學真係幾好wor...一於讀呢間啦..唔好煩啦...

yypiano,

收到啦   我見到校車的電話號碼, 今早想打去, 點知話個號碼已經停止服務  

你地會唔會請假陪小朋友上學呀?

焯媽媽,

我今年都要幫大仔報小學...真係好煩呀 :evil:

焯媽媽,

我有興趣睇下的工作紙..可唔可以send 個copy 俾我呀(pls check pm for email address)....我大仔讀緊間幼稚園比較輕鬆...我驚佢都是唔曉答問題呀   but 我都冇打算考SFA...的功課0廿多, 我驚係我頂唔住先

HOLONGMAMA,

我打算陪佢頭個2天

dns 寫道:
BK小學雜談中有D媽咪話陳守x面試要見四次仲要做成兩個幾鐘PAPER中英數各科都有吾小過四至五頁PAPER,有D媽咪見到媽媽聲因為INTERVIEW完四次都吾定有位比你的!
原本陳守x都係我心儀的一間小學但好怕要谷個小朋友讀得咁辛苦!
好矛盾!

dns,

我都好矛盾, 選傳統教學就驚佢讀得辛苦..變左一隻填鴨..選活動教學就驚程度唔夠...

HOLONGMAMA,

見到你個MESSAGE, 我都立刻打電話俾司機叔叔, 佢話而家冇站,但遲的會安排, 我個心都立刻定的  

個司機叔叔都好NICE  

1/8 我join 唔到你地啦, 下次啦
但係我都想知道你地大約幾點返去註冊, 我都想同囝囝meet 下的同學仔

焯媽媽,
file rec'ed, thank you!

焯媽媽 寫道:
好羨慕你地可以gathering, 我要返工, 因暑假較忙, 你們吃完飯後, 可否send 相給我看看....

還有, 你們31/8會否出席家長會呢?? 好似太早問喎?!

我同你一樣呀...1/8 我都唔知去唔去到..可能我先生去都唔定

re: 31/8..我會去呀..6.30個場(好似有2場 0可 )

各位,

我係學校回來啦...已經知道小朋友讀邊班...上午班, 應該有兩班..幼勇班及幼愛班, 唔知你地的小朋友讀邊班呢

上午幼勇班  :  

上午幼愛班 : timothy (kllp)

dns 寫道:
蕎蕎騫騫媽咪:

吾緊要啦!我個小朋友係女仔(Mavis 欣欣),大家總算有個伴係咪?

係law...話時話, 我個囝好多人都話都有的似女仔架   

可能大家

昨晚, 我收到司機叔叔個電話啦...佢話上車時間around 8.00度..我真係冇諗過會0廿早收到call   

[quote]
yypiano 寫道:
joeysuen,
書包係8月尾先派,不過唔知係舊款定新款?
我大懞記錯

yypiano 寫道:
KLLP
我諗唔淨止你一個買2套。
係呢,點解你買2套呢?

我唔係好知一個星期上幾多堂PE 因為我要返工, 買多套安全的ma...anyway, 我買了件oversize...出年都應該可以著...都唔算好浪費 (都幾阿Q )

HOLONGLONGMA,

係LAW, 焯媽媽個提議都係一個好方法...而且司機叔叔0廿講, 可能有轉機呢

蕎蕎騫騫媽咪,

我都好擔心timothy 都時會喊呀...佢而家同matthew 返同一間, 遲的唔同, 一定喊到拆天...希望佢快的適應啦

wingyee,

原來karina 都係yip's 上堂架, timothy 都係呀, 你上星期幾呀? timothy 上星期六上午

kaman-wingyee,

Same for timothy, karina 同timothy 係同學啦   

karman-wingyee,

I remember last week of July , when I took timothy to yips, a child cried and vomiting.  so, they changed from one corner to another corner of the room.  

tim will tell me and show me some signs..dodo..rere..meme :  tim borned in Dec 02..he is "big son" for K1    how long have Karina taken Yip's class?  

actually, i can upload the photo here, let me find find first..my it is not good enough

kaman-wingyee,

Karina is a very smart girl since she only taken 5 lessons.  Tim has taken 2 terms.  My helper is responsible for taking him to the course as I have to take my older son to phonics course.  

For those who have not received calls from drivers...I think may be my waiting place is new to them(since no student waited there for school bus before), so they have to confirm with me the waiting time/place as soon as possible.    Those who are living in "hot" places may receive calls later.  
‹ 上一主題|下一主題