用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 致聖公會的高層們, 聖三一中心幼稚園家長上 ...
發新帖回覆
樓主: CYY123YY
go

致聖公會的高層們, 聖三一中心幼稚園家長上 [複製鏈接]

今日學校旅行,校長係一開始到烏溪沙N班活動出現過之後,就全日消失左,真係離普得緊要,究竟聖三一高層們,你地覺得校長表現點呢?面對住日日都有人表示不滿嘅校長,你哋係未覺得一D都冇問題呢?

heidya    發表於 24-1-7 10:37

這個幾星期,校長已消失左好耐,有家長問學校,有人答去左開會,有人答病左,個個講嘅都唔同

因為我哋確確實實已經喺學校幾年,睇得到新校長上任之後,學校嘅極大變化。上年七月我哋好多家長同校董會開咗一次大會,我哋無數個家長亦去信聖公會大主教

但係最終,校監只以新校長沒有真正極大嘅過錯,唔可以就咁即刻炒佢,只係管理不善,佢會搵教育界楊馮慧懿女士做聖三一嘅教育顧問,校監就會加強指導新校長

好可惜,由新學年九月開始到而家一月,睇唔到有任何改善,以前好多嘢都係由主任去管理,佢哋去安排,實在太唔好彩,本身資深嘅四個主任全部辭哂職,開學至今啲主任根本都唔知點樣Pickup,任何活動佢哋而家只可以外判俾錢搵出邊啲公司幫手舉行

heidya    發表於 24-1-17 10:11

校長今個星期一朝早返過工之後,到今日都冇再出現過,學校有一班學生,開學至今換過好多個班主任,不停重重複複咁辭職,搵代課,助教,真空冇班主任,D家長真係忍無可忍投訴無門,真係好慘,搵左校長幾日,學校冇人確確實實回覆班家長究竟點解校長冇番學

學校地下個女孩子廁所,有兩個廁板壞咗,起碼兩個星期,總共都係得幾個座廁,壞咗兩個可以咁耐都冇人理,係有個小朋友返屋企同阿媽講,喺學校爭啲瀨尿,因為排極都未排到自己,班學生每次去廁所排隊要排好耐先有得去,其實究竟學校有咩問題?除咗校長,D主任究竟做緊乜?

聽聞又有個新嘅主任唔做,點解係聽聞?!我哋啲家長都覺得好匪夷所思,因為個主任已經幾個星期冇返,問學校,一時又答佢唔舒服,一時又避而不答,究竟個主任已經辭咗職,定係一直請病假,全校家長都唔知。而家聖三一其中一個好大嘅問題,就係所有嘢都唔清晰,學校完全冇透明度。

我哋真係由上年七月不停去信聖公會大主教、校董會,校牧同校監,但係佢哋都只係話知道晒全件事,明白學生同家長嘅擔憂,佢哋都好希望件事可以盡快解決,但係都係只可以交返俾學校處理。
時至今日已經過左半年,我哋呢班家長真係睇唔到學校處理咗啲乜嘢,解決咗啲咩問題!

聖公會大主教,各位聖公會高層,你哋真係忍心見到聖三一中心幼稚園繼續咁樣臭名遠播落去?
由梁校長陳校長帶領嘅聖三一中心幼稚園,一直係教育界好出名好出色嘅學校,點解你哋明明知道而家聖三一中心幼稚園問題嘅嚴重性,但係你哋都唔去接手處理?!

高校長,聖三一中心幼稚園係你幾十年來嘅心血,我哋知道你一定好心痛,希望你都幫我地再同校董會,聖公會反映下啦(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

唉!剛剛收到學校通知,明天學校又有3個資深老師離職!!
‹ 上一主題|下一主題
發新帖 回覆
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊