用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 組班專區 自組元朗 MaMa Playgroup! 招攬攪手及成員!
樓主: sasakaka
go

自組元朗 MaMa Playgroup! 招攬攪手及成員! [複製鏈接]

我都有興趣呀, 我囡囡 13 個月大~

1. 首先我想問下除了YOHO, 你們有無其他私人會所可以比大家參考?
因為我希望可以有一個地方可以是穩定的, 因為小朋友是喜歡一些熟識的地方, 這樣才可以好好地學習。
我住緊樹(公園附近)個會所都可以regular book 鏡房用

2. 希望我們的PG 是以媽媽自己做老師為主, 1個月4次
每次大約45分鐘, 15 分鐘在開始前比BB warm up或之後者比 BB 食茶點。
非常同意呀

4. 要定BB 的歲數如果相差太大, 便要分組了。
同意,宜家BB 的歲數由7個月到3歲都有
1 歲以下 : 2個
1-1.5歲: 3個

1.5-2歲: 1個
2歲-3歲 : 2個

6. 大家的預算又如何?
係咪剩係場地費同遊戲材料費呢?如果不用teacher 既費用,最好就緊係越少越好啦

7.還有無其他意見呢?
如果一個月4 堂,會唔會考慮可以咁分主題呢?
1堂music (唱下歌仔,玩吓樂器仔)
1堂art (畫下手指畫,做吓勞作仔)
1堂gym (做吓運動,行下企行蹲下,玩fitball,遊水)
1堂outing   (一齊去公園玩,或者去吓農場,採吓士多啤梨)

我剩係想同你地同bb一齊玩
希望搞得成既話,大家每一堂都可以玩得好開心啦

10. crayolor 2A1B sat am/pm

原帖由 EnochBB 於 10-4-13 12:32 發表

I can book 朗怡居conference room that is big enough for 30~40 people.

原帖由 BeBeeBu 於 10-4-12 19:28 發表
(6mth to 18 mth)一組, (19mth to 36 mth)一組好唔好? 定係1歲一組, 兩歲一組, 三歲一組?

(6mth to 18 mth)一組, (19mth to 36 mth)
都好既

不過其實最好係
6mth - 12mth
12mth - 18 mth
18mth - 24mth
2 至 3 歲一班
else 個range 大太, 好難搞

8 May ok ar

原帖由 BeBeeBu 於 10-4-29 12:18 發表

諗食物係我弱項, 不如你提議可以整咩我跟住整啦

hi,

我想話, 釆葉庭有個2 個 playroom (一個專for bb), 唔駛book, 有埋table chair 可以俾大人坐

ok?  (都容立都 8 個family 既)

原帖由 BeBeeBu 於 10-4-30 09:06 發表
sorry呀, 我個clubhouse 8/5 book唔到場, 因為有母親節活動喎, 有冇媽咪可以book到自己clubhouse 呀? 急!!

方便架, 附近有好多錶位
泊入去都可以

原帖由 Ranen 於 10-4-30 17:16 發表
我未去過采葉庭吖,請問自架的話泊車方便嗎?
‹ 上一主題|下一主題