用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Joyful World 心怡天地國際幼兒園暨幼稚園(荃灣) ...
樓主: tcmkhksar
go

Joyful World 心怡天地國際幼兒園暨幼稚園(荃灣)   [複製鏈接]

報到先, 大家好! 我個仔今個9月返PN PM班

lingan  hello     發表於 12-8-1 09:47

我老公放平日,所以平日去攞

岩岩知道開分校都有d擔心好的老師會被掉走,跟住同老公講,大家都認為沙田都未必個個老師都想去,車程問題,校舍大有好有唔好,地方細好易睇晒,老師都易handle,地方大走動範圍多,未必睇到咁多,老師都辛苦d。如果真係影響教學質素,一定同校方反映,無改善的話,就只好轉校。不過見佢地真係有心辦學既,見到d小朋返學都好開心,未有擔心,反而擔心個仔無得午睡唔知會唔會喊呢!information pack 都交了,d野都執好晒了,期待9月1日來臨,仲緊張過自己返工返學既時候!

lingan  好叻呀,咁快執好野嘅?  發表於 12-8-23 13:17

回覆:Joyful World 心怡天地國際幼兒園暨幼稚園(荃灣)

我買咗個有公仔既袋裝晒仔仔d野,其實方便自己,唔好掉亂我自己d野。
我唔係荃灣區住,驚黎緊打風,又係full time mommy,可以多d時間預備好,所以早d交好d。

回覆:Joyful World 心怡天地國際幼兒園暨幼稚園(荃灣)

我係尾二個組,可能見到你

kayla1123  我都係尾二組番.你係咪都係12月先返架.  發表於 12-8-27 22:25

要準備出門口了,你地返咗學校未?

我個仔都係Garden class, Ms Gaby

由開學到現在,仔仔都無喊過,越來越鍾意返學,d書比佢睇到爛咁制,日日又要不停咁播埋隻DVD,唔比我睇劇集,日日提住Joyful Gaby,未夠鐘都要趕住出門口返學,人地K1,K2入去課室先,佢又衝入去,都未到N班入,連bye bye都無同我講,而家掛住老師多過我.........

cmy2010  好叻仔呀!! 我都希望我囡會鐘意返學~~  發表於 12-9-13 14:32

引用:+本帖最後由+woodstock723+於+12-9-13+09:2

原帖由 woodstock723 於 12-09-13 發表
我仔仔7月,係咪叫中B?

woodstock723  我仔都係7月喎.... 表現差咁遠既 >_<  發表於 12-9-14 17:27

我自己凑返學放學,Ms Gaby每天同我傾返仔仔旣情況,又提我有咩注意既地方,有咩要教仔仔自己做,仔仔勁鍾意Gaby, 返到屋企成曰都提住Gaby Gaby

不用擔心!Mr David 個人都好nice好有愛心同耐性,我仔仔interview都係佢見,仔仔都好鍾意Mr David,開頭仲以為佢做班主任,原來唔係,同Ms Gaby相處過,佢就愛上了Gaby,貪新忘舊!

有無小朋友係搭校車返學?想問吓係幾多座?有没有載其他學校的小朋友?謝謝!

Thank you, Beirut! 因為屋企附近成日見到d校車,載好幾間學校旣小朋友,比較亂同麻煩,仲要用旅遊巴! 而家知道安排幾好,我都放心去問吓學校先

你地買咗燈籠未?

16:15開始,已經有家長在學校門外排隊等小朋友放學,16:30第一班旣老師會睇邊個家長黎先,就叫邊個小朋友走先。見過有d家長未黎接小朋友,見住同學仔走晒,開始很不安,然後大哭,哭到我個心都酸,很可憐!

‹ 上一主題|下一主題