用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Joyful World 心怡天地國際幼兒園暨幼稚園(荃灣) ...
樓主: tcmkhksar
go

Joyful World 心怡天地國際幼兒園暨幼稚園(荃灣)   [複製鏈接]

woodstock723 發表於 12-8-23 13:08
唔洗客氣啦 大家互相幫忙麻 hehe~~

有張sheet(清單)上面寫晒 orientation day 要帶d乜架, 印象中有一套寫 ...
本來以前每月阿女生日果日就買兩件蛋糕影張相,點知越來越懶。而且好多時要偷影阿女因為佢要搶我相機。所以少左全家褔囉。

mylene1980 發表於 12-8-29 15:55
Joyful World系咪會喺沙田開新幼稚園?N1 or K1???有無家長知道??
你上 Joyful website 就會見到資料架啦。

回覆:Joyful World 心怡天地國際幼兒園暨幼稚園(荃灣)

Hello, 我女都係Rainforest, 終於做同學仔了。

cmy2010 發表於 12-9-3 13:25
joyfulwedding & lingan, 我囡都係 rainforest am class, 可以做同學仔啦~~  不過佢要11月先插班~ ...
無人喊,因為今日家長都在嘛。
我估星期3 就會交響樂咁啦。

woodstock723    發表於 12-9-3 17:23

joyfulwedding 發表於 12-9-5 23:26
ELENA話rainforest class 今天只有3位小朋友哭,都好叻呀!如果join facebook, join 埋我呀! ...
Yes, Rainforest 班小朋友真係幾叻叻。昨天因我係最遲接阿女,佢最後一個走但好心急想快d走,所以接到佢果陣係喊緊嘅。但Ms Elena 話佢全日表現都好好。
不過今日我聽我媽話,今朝上堂前好多個都喊呀。我女見到咁,都咀扁扁。
我今朝無去送返學了,驚之後甩唔到身....  

呢兩日,出門時又係大喊,不過上車後知道無得再叫媽媽陪,又平靜d,返到學校,都有咀扁扁,但沒有大喊。希望快d 適應。大家情況如何?

cmy2010  出門大喊, 可能係撒嬌呢 :) 佢係學校點呀?班主任有冇講返佢上堂情況?  發表於 12-9-13 15:29

cmy2010  出門大喊, 可能係撒嬌呢 :) 佢係學校點呀?班主任有冇講返佢上堂情況?  發表於 9 分鐘前

<---  佢上車就喊,之後就收聲。今日返到學校無喊添。希望以後都係咁。

w樂加 發表於 12-9-18 08:48
想問我地呢個post,點樣至開足3個貼呀?
不知道
我曾經有開post,但係又俾版主移入已有的post中。版主當日的回覆是這樣:

各位會員,

請善用教育王國內之討論區,如未有專區之學校,各位可在 “談幼稚園” 或 “小學雜談” 內發帖討論,此討論帖會被關閉。

以下為有關連結。

談幼稚園 (click here)

小學雜談 (click here)

如欲為所屬學校申請專區,請參閱教育王國使用意見置頂主題。

申請學校專屬討論區方法 (click here)

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=4305988&extra=page%3D2&page=18

beirut 發表於 12-9-13 22:49
Hi woodstock723, 不如你打個電話比學校,了解下小朋友返學既情況。Iceland班主任是....?Ms Gaby 同ms Elen ...
beirut, 乜日日都有打俾你呀?
我收過1次電話,因為果日老師漏左放手冊俾我。
但我每日都有 Ms Elena 的update ,我都好放心。

woodstock 唔駛擔心啦,阿仔好快識講,到時可直接問佢。不過keep住問 Mr David都好架,等佢 update下你嘛。

呢個星期都超忙,唔得閒上EK。見大家好多message,miss左添。

beirut 發表於 12-9-18 16:24
Hi Lingan, 係呀, Ms Elena 每日都有打比我,由今日開始就唔會日日打了,ms gaby都係, 佢地話明天給我電話.
...
今日12:10pm,Ms Elena 打比我:
"你個女好似病左喎"
"佢總之唔係平時果個xxx啦,我唔知佢講左d 乜 <可能係BB話> 今日又痴住我,又有喊又扭,仲有咳添,我諗佢病左呀"
聽完之後好緊張啦,因為今日阿女係第一次唔痴住我,比我返工,同我拜拜,心情又好好,於是姨姨接左佢,就覆我,阿女無事喎,你睇佢又食得又精神又開心.....  之後才知佢一早就去廁所大大,到10點幾我估一定係個茶點唔夠佢食,個肚好餓又唔識表達,所以咪喊囉。
嚇死,以為突然病得咁勁....  原來係肚餓咋。

moominchan 發表於 12-9-19 17:32
我送小朋友上學時,常遇見有三個一樣髮型的女孩,她們是您的孩子嗎?
我女入Joyful係因為有朋友的親戚話我知好,而佢係生左3個,一個大女,兩個孖細女,全部在Joyful。
佢的其中一個孖細女,與beruit 的 其中一個孖女,都係Rainforest 班的。可能你見到3個一樣髮型的就係佢地3姊妹呀。

DJI 發表於 12-9-23 17:58
I have created a Facebook group for Joyful Kindergarten.  Please feel free to join!
Thanks DJI.
The name is "Joyful Kindergarten" ?

我女揀左個藍色 angry bird 大大個燈籠,今朝好開心咁返學。婆婆帶孫女返到學校,話個個小朋友都好開心呀。希望佢地enjoy the party today.

但有時真係遲左少少,或者塞車趕唔到,都無辦法架。
好似第1, 2 日,我排隊慢左少少,佢係最遲一個出黎,就一泡眼淚囉。

joyfulwedding 發表於 12-9-25 17:20
你地k1會係joyful讀嗎?
睇下有咩K offer 再決定,但有Joyful 喺手,真係定好多。回想考N時我似隻盲頭烏蠅,而家個心定過舊年。大家呢? (不過其實我唔係100% 肯定直升K,我記得舊年搵資料時話係直升,但我無問過學校)

woodstock723 發表於 12-10-4 09:25
個個去晒 FB GROUP 度傾, 呢度變得靜晒添~~   

昨天收到阿仔9月份在學校做的工作紙 雖然應該好少野 ...
我中意佢印左個手印再貼眼鼻咀果個,仲有個大大書包又係好搞鬼。最初仲諗緊係唔係要keep返,不過佢派得俾我即係keep架啦。

minniechiang 發表於 12-10-26 10:17
請問各位媽咪,joyful interview時係講英文定係中文啊?
舊年in果陣應該係英文老師(NET) in, 但全程老師無乜講過野,因為我女自動波,見到有乜玩就自己玩,老師無講佢都做埋。所以唔駛咁擔心,到時佢有心情自然就會做架啦。

引用:請問你們的小朋友有否搭校車?ok嗎? +

原帖由 queenielai 於 12-11-29 發表
請問你們的小朋友有否搭校車?ok嗎?
而家搭緊,幾ok呀。

引用:我是住深井,++我想問有沒有人坐返原校校車?

原帖由 tomato0765 於 13-10-08 發表
我是住深井,  我想問有沒有人坐返原校校車?
我女女K1, 去年PN 已係校車來回了。

成績絕對見得人。呢個係Joyful World 荃景的result,小班人數唔多。今年競爭很激烈,去小一果便睇下就知道了。
‹ 上一主題|下一主題