用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 組班專區 自組元朗 MaMa Playgroup! 招攬攪手及成員!
樓主: sasakaka
go

自組元朗 MaMa Playgroup! 招攬攪手及成員! [複製鏈接]

我也有興趣參加,小兒16個月大,住元朗大棠村屋。人數為2A1B。

原帖由 sasakaka 於 10-4-15 16:10 發表
NO.  Login           人數         
1. sasakaka        3A1C1B (男 14個月)
2. BeBeeBu        2A1B (女 12個月) sat am/pm
3. EnochBB         2A1B
4. ReikoLau         1A1B (男 三歲) sat am/pm
5. 木子太太  ...

NO.  Login           人數         
木子太太          1A1B  (6個月)
yokiping  2A1B (boy 7months)
JR東日本                    (女 9個月) sat am/pm
BeBeeBu        2A1B (女 12個月) sat am/pm
聰明女媽媽       2A1B (女 13個月)  pm
crayolor 2A1B (女 14個月) sat am/pm
sasakaka        3A1C1B (男 14個月)
sosokk            2A1B (男16個月) sat am/pm
ranen               2A1B (男 16個月) 1/5 & 8/5兩日都ok
謙仔媽咪 2A1B1C (男 25 months)
joannelau1               (男 28個月) sat pm
ReikoLau         1A1B (男 三歲) sat am/pm

EnochBB         2A1B

其實我地第一次聚會,我覺得最好唔好involve大多事前工夫及$$$。相信各位媽媽都好忙,如果集體訂食物,我驚會做死一兩個人,如果每人預備一啲食物,又未必個個媽媽都得閒,所以我建議不如搞得簡單啲,直入正題純粹搞個meeting傾下個playgroup點搞,當然如果有媽媽想帶啲零食同其他人分享,大家一定無任歡迎。

至於場地,我認為唔好得四面牆及枱櫈,最好係有啲現成嘅野俾小朋友玩,好似Yoho Town Club House 1/F個遊戲房咁,媽媽可以傾下野,小朋友又可以自己玩,而且唔洗$$$,我覺得都會係一個好選擇。大家之前提過嘅場地我都未去過,所以冇comment.

當日議程方面,我有以下建議:
1. 自我介紹
2. 圍繞4個主題訂定playgroup內容
4. 分工
5. 交換通訊方法

最後,我建議各位媽媽都帶一件BB玩具出來,等啲小朋友可以交換玩。

小小意見,唔知大家點睇?

我未去過采葉庭吖,請問自架的話泊車方便嗎?

如果場地容納到的話,我覺得多幾個family都可以,因為我地應該會再根據小朋友年紀分組,起碼可以分兩組:嬰兒組 及 幼兒組

15/5 我都ok.
‹ 上一主題|下一主題