用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 05年入讀主流小學的障礙兒童家長~請進!!(PART 2) ...
樓主: joey媽媽
go

05年入讀主流小學的障礙兒童家長~請進!!(PART 2) [複製鏈接]

Re: 05年入讀主流小學的障礙兒童家長~請進!!(Part 2)

stellacl

所以我都要學d呀Q精神唔好介意其他人點睇及認同我,我會 睇開D GA 喇 係呢你學校家教會有收年費嗎?家教會有無 活動舉辦比你們家長?彈D料過黎知下啦   

另外,你話想嘔~~~    係唔係有左呀 小心身體喎 [quote]
stellacl 寫道:
joey媽媽,

啱啱先得閒d咋...你知啦, 星期一要趕返d上星期五&星期六無返工既手尾丫麻...尋晚又偏頭痛發作...想嘔又想c...

做得主席, 就唔好太介意其他人點睇你, 亦唔需要全部人都認同你, 睇開d, 以前董生&曾生都大把人反對啦... 你堅持你做主席既目標同期望就得啦, 辦公室政治你見得多, 學校政治你好快就見識架喇

[size=small]世上本來就沒有完美的人,人生總會遇著不同的障礙,有些人能幸運地越過障礙,但有些則只可以盡力改善,憑著愛去面對人生的困境! :-P

Re: 05年入讀主流小學的障礙兒童家長~請進!!(Part 2)

rachaelmum
聚會呢D野∼∼就到大家就最開心,你都唔好推來推去喇!我仲要還書比你, 今次 就等負責康樂組嘅stellacl 去決定點搞12月活動啦 到時希望個個都可出席到啦 [quote]
rachaelmum 寫道:
Joeymama,

您地下一次的gathering不用特別遷就我 我都知您星期五好忙放學後要同仔仔上training, 總之您們攪聚會我可以出來一定到(因為老板時時會返大陸公幹) [quote]
[size=small]世上本來就沒有完美的人,人生總會遇著不同的障礙,有些人能幸運地越過障礙,但有些則只可以盡力改善,憑著愛去面對人生的困境! :-P

sjmama
  OH,原來負責康樂組嘅另一人係你,你知stella頭痛哩!就幫佢一把,睇黎你除了介紹醫生比佢之外仲係佢救星    因你幫手攪活動,咁佢就唔使咁頭痛 啦
你所講的活動好吸引喎    我明天答覆你先 ok 多謝你的提意 thanks
sjmama 寫道:
各位:

如果大家有興趣的話, 我想27/12 或26/12,中午12:00-3:00(餐廳可提供3小時食物, 過後仍可逗留)比較好, 這樣小孩不用太晚回家.

sjmama

kmwun
  正喎~~ 我都想要多d資料 預埋我呀 thank you
kmwun 寫道:

另外介紹左一d教統的教材套,係針對講野的,我會試試上網找條link。

[quote]
kmwun,
你收到乜野料呀 ? 我有一份"情緒天文台"既資料, 你有其他既就預埋我呀
[/quote]

kmwun
  我有興趣呀,你快助我一把啦 我最想知會可以攪咩野活動比家長,因為聽聞我校家教會已往好少活動 ,你email 張通告俾我,睇pm. thanks   [quote]
kmwun 寫道:
joey媽媽

我仔仔學校家教會每個家庭每年收20大元,即係就算有兩個小朋友讀都係收20大元。另外會攪啲活動俾家長玩吓,不過都係平日,要返工的我就無得玩啦。有興趣睇吓我可以fax / email 張通告俾你。

stellacl

因我都想有第三,第四個 所以想搵人陪下我囉 講笑咋,你唔好向我動火呀      [quote]
joey媽媽

昨c你咩...已經頭痛c...仲刺激我話我有左 !!!:tongue:

kmwun
  THANKS 多謝你的寶貴資料 [quote]
kmwun 寫道:
joey媽媽

check咗pm啦,今晚返屋企email俾你啦!

kmwun
  THANKS 已收到喇
  各位:
我呢兩日要玩失蹤,因呢兩日我比較忙,無時間上來同大家傾下計   88  

wewangwang
我都知星期日赤鱲角有飛行服務隊open day,但那天佢地出去學溜冰 :cry:  :cry:

WA,原來唔係只有我忙,大家都好忙呀
呢幾日大家都無上來爹兩句ga
聖誕party我join 唔切 咁我地大家嘅家長小聚會仲攪唔攪呀     
你們上來傾下計啦!我好掛住你地 而家有好多野同你們講,但係呢度又唔方便講,都唔知點好

各位早晨~~~ 一陣我送晒果兩位公子千金返學再上來同你們嗲下先 等我呀

我剛剛返來屋企咋 睇下時間原來又夠鐘煮飯比仔仔午膳,唯有一陣再上黎來啦,88  

rachaelmum
  你轉校攪成點,諗定未呀

cheungmanwai
你旅行大計又計劃成點呀!決定左未!
我第一次同d細路出去旅行都是去澳門試下先,跟住再去泰國,台灣..,我而家都想計劃下下一個地方去邊 不過都可能計劃去返泰國,因為消費方面真係平靚正 :-

stellacl
你囡囡派位如何,是否跟哥哥果間,我囡囡就係入讀了哥哥果間,今日註冊 係呢,你知唔知點分辨學校嘅組別,例如:band 1係點睇出黎ga,邊度搵到資料   

kmwun,
你是否出了差    那邊沒有上網嗎

我剛剛返屋企,等我送完飯再上來同你們傾計

rachaelmum
我聖誕不是返工,所以唔去X'MAS PARTY,而係果輪好忙無上網,又唔知你地已另開一個topic接受其他媽咪報名,所以當我上來時,原來你地已個個報晒名,留低我一個 其實我仲傷心過你,因為你地忘記左我,無預我 :cry: 我仲諗住今次係自己友聚會 但而家...... (不過,唔緊要啦,我都想係聖誕去旅行,所以另一個安排不如我地d媽咪出來聚多次啦,因上次真係傾得唔夠喉,最多我就你地下午或晚上喇

我返黎喇~~~~

AGNESNG
  多謝你星期日果日提醒我上來報名聖誕聚會,但可惜已無位了 呢度d媽咪真好快手,可惜我而家不可日日佈住個電腦上網,近來我真忙左d,不過好彩有你報下料咋 恭喜你個仔第一輪順利過關,咁你有無填特殊編號,我呢區就好多首名子女第一輪無收
如果聚會攪得成一定預埋你,你唔好推我就真呀

我無咁樣喎 是否你account有問題 你可e-mail問下網主

AGNESNG 寫道:
求救一事:

為何我依家上BK討論區全部停在11/17的回應? 除非我揀在"觀看帳號" 才可看到最update的回應? 有無人知我攪錯
o左D乜o野呀?

stellacl
你果間都係名校,係個女就算跟不上之下,都比其他學校優勝,不要太擔心,佢地每個月變化都會令你意想不到 去到一年班又會有新改變ga 喇! 你話去香港disney,我都想,不過我覺得暫時唔值,所以都會睇定d先,話晒一家4口去條數都好襟計
仲有呀!!有野要你地幫手,你比較多主意下呀!可否醒d親子旅行遊戲比我呀,一兩樣都好啦      唔該啦

AGNESNG
咁你更加要慶祝啦,有填都有收 不是個個咁好彩 我呢邊有個家長無收,而家好唔開心,我就不停安慰佢.你要同個仔去食大餐喇

AGNESNG 寫道:
Joey媽媽,

當然有填啦! 唔填可能將來有排煩!

[quote]
joey媽媽 寫道:
咁你有無填特殊編號
[/quote]

個女是明年9月小一嗎 不過你都唔擔心,stella同kmwun都係統一派位時第一志願ok左
比d信心啦

rachaelmum
  不要這樣說,我比較鐘意順其然處理,多謝你的好意 其實係呢刻我心情已經沒預算準備去了,請不要怪我呀! sorry    因我已轉移計劃另一個活動,雖然而家都未決定 原諒我 原諒我 原諒我 大家原諒我    [quote]
rachaelmum 寫道:
Joeymama,

唔好唔開心, 一於再攪多次媽咪聚會, 我點都想辨法出來的! 或都再同sjmama講聲預多一個家庭, 沒有您joeymama, 跟本我們沒有機會大家認識的!

stellacl
  WA,你隻野呀,咁夜仲唔訓 仲話今日去旅行,頂得順ma 你地唔好誤會我呀!我join唔到你地我無唔開心,何況我真係未肯定得唔得.其實我真忙左好多,日子好快過,呢輪學校攪活動我要做好多策劃,好在我今期d委員個個係有心人,暫時我都可以應付到大家的人際關係,最難攪係原來往年學校家教會無野做出來,所以我們而家要由0 開始,加上上期主席又唔肯提攜我呢期後輩,為有頂硬上
我個女今日都去旅行,家長無份去,我而家都要接佢放學喇 係呀!多謝你的活動提供,我會參考ga

rachaelmum,
你個女玩得開心嗎
‹ 上一主題|下一主題