用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 好煩,係天水圍讀書定係出深水埗好?
樓主: 大造泓
go

好煩,係天水圍讀書定係出深水埗好? [複製鏈接]

原帖由 Kittymummy 於 09-8-3 09:38 發表
um.... 我住緊屯門碼頭區, 但囡囡都係長沙灣返學, 因為只係我媽媽住長沙灣幫手接放學. 如果你係可以方便帶亞仔返學, 我都suggest 你仔仔讀嘉靈. 不過你要諗埋當天氣唔好, 返風落雨時出市區返學真係幾辛苦, 同埋每當 ...

我都係住屯門,小朋友3年幼稚園都是在九龍渡過,一心打算小學都是,但在K3下學期時囡囡話唔想再搭媬母車,佢係流住眼淚要求,最後我地都放棄了.....

如果佢無議見又未試過坐長車程,都可一試(佢會覺得好玩),
而且唔駛一小時就到真係唔係長路程,除非你選本區學校會是正正在家樓下(記住未必一定派到)

正如Kittymummy講我們屯門區有時唔好彩都要坐45分鐘校車,我個女讀N班時就要坐50分鐘了.......

原帖由 大造泓 於 09-8-11 14:03 發表
多謝大家d 意見,我而家決定先睇下學校有無open day (李宗德,嘉靈和天天)激活我唔會考慮,因為我覺得太貴啦,其實我住係嘉湖,好担白講我自己都唔係太清楚其它屋苑情況,如果真係入唔天天我會係大抽獎時擺返嘉靈係第一志 ...

李宗德係直資,如果你註冊是不會參加統一派位,叩門除外...
‹ 上一主題|下一主題